حجت الاسلام سید حسن حق پناه، مدرس حوزه های علمیه قم، با اشاره به فرا رسیدن دهه کرامت، در گفتگو با خبرنگار شبستان در تبریز، به بیان ظرفیت های معنوی پیدایش و بالندگی حوزه علمیه قم در سایه وجود مبارک حضرت معصومه (س) پرداخت.
حق پناه با اشاره به جایگاه علمی دختر گرامی حضرت موسی بن جعفر (ع) گفت: ایشان در میان اهل بیت (ع) به دانایی و محدثه بودن شهرت دارند و احادیثی از ایشان در کتب روایی موجود است.
وی تاکید کرد: در کتب اهل سنت احادیث مربوط به ایشان با نام فاطمیات مستتر است و احادیثی که از ایشان روایت شده است از لحاظ سندی در محکم ترین حالت هستند و واسطه های روایی اغلب امامان معصوم هستند، که خود حدیث نیز به پیامبر می رسد.
وی اظهار کرد: این جایگاه در زمان حیات خود امام موسی بن جعفر نیز محفوظ بوده است به گونه ای که حضرت معصومه (س) مسند علمی در آن زمان داشته است.
استاد حوزه های علمیه قم با اشاره به جایگاه مذهبی و علمی شهر مقدس قم، خاطرنشان کرد: این شهر از لحاظ وجود امامزاده گان متعدد تقریبا کم نظیر است که این امر به علت وجود حضرت معصومه (س)، مرکزیت شهر ری در میان شیعیان ایران و نزدیکی قم با این شهر و علاوه بر آن وجود بارگاه حضرت امام رضا(ع) در مسیر این شهر است.
حق پناه با اشاره به وجود حوزه های علمیه متعدد و قوی در اکثر نقاط ایران، اظهار کرد: همزمان با به روی کار آمدن صفویه در ایران حوزه های شیعی نیز به شدت گسترش یافت و در شهرهای مختلف متناسب با ظرفیت علمی و مذهبی این حوزه ها رشد یافتند.
استاد حوزه های علمیه قم با اشاره به جایگاه بی نظیر حوزه علمیه قم در میان حوزه های شیعی، گفت: حوزه علمیه قم مدیون حضرت معصومه (س) است و هویت علمی و معنوی ایشان در تاسیس حوزه علمیه قم موثر بوده است.
حق پناه به احادیث متعدد در مورد جایگاه معنوی حضرت معصومه اشاره کرد و افزود: تعبیراتی که در مورد ایشان به کار برده شده است به حدی است که آن بانوی بزرگ را در حد یک معصوم بالا برده است و در مورد کمتر بزرگی از خاندان اهل بیت این تعابیر به کار رفته است.
پایان پیام/
نظر شما