به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان غربی، همزمان با سالروز وفات حضرت ام البنین (س) و روز تکریم مادران و همسران شهدا، نشست نقد و بررسی کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» اثر حمید حسام و مسعود امیرخانی از انتشارات سوره مهر با حضور مجازی مسعود امیرخانی، نویسنده اثر؛ محمدعلی ضیائی، منتقد ادبی؛ مصطفی قلیزاده علیار، دبیر نشست و محفل ادبی هاتف؛ توحید اصغرزاده، هادی عابدی و سایر نویسندگان و شاعران حوزه دفاع مقدس در آذربایجانغربی برگزار شد.
مصطفی قلیزاده علیار، دبیر نشست و محفل ادبی هاتف توضیحاتی پیرامون اثر ارائه داد و گفت: کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» اثری در زمینه ادبیات پایداری و مقاومت در تاریخ جهان اسلام است که جنبه بین المللی و تاریخی دارد؛ کونیکو یامامورا، بانوی ژاپنی و بودایی است که در دهه 30 با یک مسلمان ایرانی آشنا و با وی ازدواج میکند و از سرزمین آفتاب به ایران مهاجرت می کند و حاصل این ازدواج سه فرزند است که یکی از آنها شهید شد.
وی با اشاره به تقریظ مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بر کتاب گفت: بنا به فرموده مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، این کتاب، سرگذشت پرماجرا و پرجاذبهی بانوی دلاور، با قلم رسا و شیوای حمید حسام بوده و اثری خواندنی و آموختنی است؛ این بانو از بانوان فعال و الگوی مادران شهدا و زن مسلمان است و سرگذشتی آموختنی دارد.
در ادامه، محمدعلی ضیائی، نویسنده و منتقد ادبی به نقد و بررسی اثر پرداخت و گفت: این اثر، یک زندگی نامه خودنوشت با زاویه اول شخص به قلم حمید حسام و مسعود امیرخانی است و موضوع کتاب آنقدر جذاب است که قابلیت و ظرفیت تبدیل به یک اثر هنری همچون فیلم، رمان و ... را دارد و مهاجرت این بانو علیرغم تمامی سختی ها و مخالفت ها، نشان از استحکام ایمان وی بود.
وی ادامه داد: ویژگی های ظاهری و بصری زیبا و بی نقص در کنار موضوعی ناب همراه با روایت جذاب، این اثر را به یک اثر خواندنی و ماندگار تبدیل کرده است.
این منتقد ادبی تصریح کرد: نویسنده، توصیفات زیبا از فضای ژاپن و ایران طی یک روایت دایراه ای در اثر دارد و ابزارهای توصیف، کنش و واکنش، مکالمات و ذهنیت های انسان جهت بیان اتفاقات به زیبایی به کار گرفته شده است؛ در موارد لازم نیز، توضیحات مربوطه به صورت پاورقیها آمده است.
مسعود امیرخانی، نویسنده اثر، طی ارتباط مجازی اظهار داشت: کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» سرگذشت یک بانوی ژاپنی است که 20 سال در ژاپن و 60 سال در ایران زندگی و حوادث مختلفی را تجربه کرده است.
وی افزود: این کتاب اثر یک نوع مستند نگاری است که یک مرد مسلمان ایرانی با منش، سلوک و رفتار هدایت گونه اش، یک بانوی ژاپنی را با فرهنگ، اصول و عقاید مسلمانان آشنا می کند؛ و از نظر من، انتخاب سوژه مناسب، نقطه قوت کتاب است.
گفتنی است؛ سخنرانی توحید اصغرزاده و هادی عابدی پیرامون کتاب، پخش کلیپ های مرتبط و شعرخوانی شاعران از بخش های دیگر این نشست بود.
نظر شما