به گزارش خبرنگار شبستان، علی اکبر اشعری، در نشست خبری که در نخستین نمایشگاه مطبوعات و نشریات خانگی و در محل سالن آفرینشهای ادبی کانون پرورش فکری برگزار شد، گفت: ما هر ساله در اردیبهشت نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را برگزار میکنیم که استقبال مردم از این نمایشگاه نشانگر عطش خرید کتاب است.
وی افزود: تاکنون 78 درصد از کار ساخت و ساز باغ کتاب به پایان رسیده است که امیدواریم تا پایان اسفند کار این ساختمان به پایان رسد و ما شاهد افتتاح آن باشیم.
اشعری ادامه داد: باغ کتاب ساختانی به مساحت 65 هزار متر مربع در زمینی 11 هکتاری است که در آن تمام امکانات برای یک خانوادهای که به تفریح در فضای فرهنگی میروند، تأمین شده است.
وی خاطرنشان کرد: در بخشی از باغ کتاب کل کتابهای ایرانی برای مخاطبان قابل رؤیت است، حتی دستگاهی دیجیتال پیشبینی شده که در مدت کوتاهی میتواند کتابهای دیجیتالی را چاپ و صحافی و در اختیار مخاطبان قرار دهد.
وی همچنین گفت: ما در 16 موضوع از استادان کتابداری، ناشران موفق و غیره دعوت کردهایم که در موضوعات مربوط به باغ کتاب و بخش کتابداری آن نظر دهند و حتی مکانهایی در این مجموعه پیشبینی شده که افراد میتوانند در آنجا بنشینند و برای مدت طولانی به مطالعه کتاب بپردازند.
اشعاری همچنین گفت: هر سه ماه یک بار باغ کتاب 10 کتاب برتر را که توسط دانشمندان و اهالی فرهنگی توصیه شده به مخاطبان معرفی میکنیم.
وی تصریح کرد: در این مجموعه همچنین هشت هزار متر مربع فضا برای کودکان و نوجوانان در نظر گرفته شده که والدین میتوانند کودکان خود را در مقاطع مختلف سنی در این فضاهای مختلف به این فضاها برای آموزش و بهرهگیری از کارگاههای مختلف متناسب با گروههای سنی برگزار میشود، بسپارد. از طرفی حدود 1500 متر فضا برای معرفی و فروش آخرین فناوریهای مطالعه در نظر گرفته شده که ما تلاش میکنیم در این فضا از تمامی برندهای معروف دنیا در این زمینه استفاده کنیم.
در ادامه، اشعری با بیان اینکه هزینه زیادی در این مجموعه صورت گرفته تا از همهمه افراد جلوگیری شود، عنوان کرد: معمولا در فضاهایی مانند نمایشگاه همهمه مانع از آرامش دیگران میشود. ما در این فضا تلاش کردهایم امکاناتی را فراهم آوریم تا از همهمه افراد به گونهای که برای دیگران مزاحمت ایجاد شود، جلوگیری شود.
اشعاری حراج فصلی را از دیگر امکانات در نظر گرفته باغ کتاب دانست و گفت: امکاناتی برای برگزاری حراجهای فصلی همچنین ایجاد شرایط مناسبی برای حراجهای مجموعهداران نیز در باغ کتاب در نظر گرفته شده. وجود شش سالن همایش مانند آمفی تئاتر و چهار سالن کوچک از دیگر امکانات مؤسسه باغ کتاب است.
وی از دیگر امکانات باغ کتاب را اینگونه نام برد و گفت: پارکینگی با ظرفیتی 5 هزار خودرو در نزدیکی باغ کتاب و همچنین اتصال همه تپههای عباسآباد به وسیله مونوریل و دیگر امکانات حمل و نقل، ایجاد یک دریاچه دو و نیم هکتاری، ایجاد استودیوی تلویزیونی برای تولید برنامههایی با موضوع کتاب از دیگر امکانات این مجموعه میباشد.
وی ادامه داد: از برنامههای بیرونی جایزه کتاب طراحی جایزه جهانی کتاب میباشد که ما این جایزه را برای کسانی که در حوزه ترجمه آثار ایرانی فعالیت میکنند در نظر گرفتهایم. همچنین یک درگاه برای قرار گرفتن ناشران خارجی و نمایشگاه جهانی کودک به صورت دو سال یک بار، ایجاد اتاق خبرنگاران برای گفتوگو، ایجاد کلینیکهای کتابدرمانی، کارگاههای چاپ و صحافی و ویراستاری است.
وی در پایان عنوان کرد: سامانهای در باغ کتاب راهاندازی میشود که همه کتابفروشیهایی که مایل هستند میتوانند با قرار گرفتن دراین سامانه برای مخاطب این امکان را ایجاد کنند که در هر مکانی که قرار گرفته اگر کتاب خاصی را در نظر دارد با مراجعه به سامانه مورد نظر نزدیکترین ایستگاه فروش کتاب را از این سامانه دریافت کند.
پایان پیام/
نظر شما