تحول بنیادین آموزش و پرورش در ابتدای مراحل اجرایی شدن است

رئیس کمیسیون آموزش مجلس با بیان این که سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در ابتدای مراحل اجرایی شدن است گفت:این سند از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر محمدعلی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پیامی با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید گفت: بار دیگر ماه «مهر» از راه رسید و صحیفه نورانی دانش با انگشت تکاپو و تلاش دانش‌آموزان و معلمان ورق خورد. ملائک بال خود را برای حضور جویندگان علم ودانش گسترانیده‌اند و خداوند توفیق خدمت در سنگر تعلیم و تربیت را به بندگان خود عنایت فرموده است.

 

آغار سال تحصیلی و شروع دلنشین درس و کلاس و مدرسه را به جامعه فرهنگیان ارجمند و دانش آموزان عزیز کشورمان ، به ویژه نوگلان جدیدالورودی که برای نخستین بار پای به صحن مقدس مدرسه می‌گذارند، صمیمانه تبریک گفته و برای همگان از درگاه خداوند متعال، دستیابی به مدارج عالی علمی، دینی و اخلاقی، تواًم با موفقیت، بهروزی و سعادت را از درگاه خداوند متعال خواهانم.
 

از آنجاکه گرامی‌ترین و با ارج‌ترین میراث و یادگارهای‌ نوع بشر در این جهان بزرگ و پهناور میراث علم، و کهن‌ترین‌ ارکان موجودیت آدمی، رکن رکین دانش و تربیت است، باید روز اول‌ سال تحصیلی را یکی از خجسته‌ترین ایام سال دانست زیرا دانش‌آموزان و معلمان در این ایام روانه مدرسه‌ها میگردند تا گوهر روان خویش‌ را با صیقل دانش هرچه پاک‌تر و زدوده‌تر سازند و از دریای گوهرزای علم و دانش بهره گیرند و خود را برای ساختن آینده‌ آماده کرده و با ورودشان به عرصه خدمت و کار، نیازهای جامعه را کامل‌تر و بهتر تأمین نمایند.
 

هرچه زمان پیش می رود قافله علم‌ سریع‌تر و چالاک‌تر به پیش می‌تازد، روزی‌ نیست که قافله سالاران کاروان علم در بازار زندگی متاعی تازه عرضه نکنند و سخنی نو به میان نیاورند، هرروز که‌ می‌گذرد، در جهان پیرامون شاهد کشفی نو و اختراعی شگرف هستیم، خوشبختانه با پیشرفت زمان، کشور اسلامی و عزیز ما نیز با‌ رهنمودهای رهبری خردمند و در سایه تعالیم والا، ارزشمند و علم پرور اسلام از کار ترویج و تکریم علم‌ غافل نمانده است.

 

در آغاز این سال تحصیلی ضمن اظهار تشکر و قدردانی از زحمات‌ معلمان، مربیان و دست اندرکاران گرامی عرصه تعلیم و تربیت کشور این نکته را نیز خاطرنشان می‌نماید که هنگامی امر آموزش و پرورش به نتایج صحیح و سودمند منتهی می‌گردد که نظم ، انضباط ، وقت شناسی، خود باوری، احترام ، اعتماد ، جدیت ، خلاقیت و نوآوری از طرف متصدیان‌ امر تعلیم و تربیت و دانش‌آموزان در محیط آموزشگاه ترویج و تبلیغ شده و با تکیه و تأکید بر هر دو بال علم و اخلاق، مسیر متعالی دانش طی شود.
 

فرهنگ و تمدن اسلامی ایرانی در ادوار مختلف، برای ملل دنیا یک شاخص برجسته به حساب می آمده است. در دوره اسلامی نیز ملّتی که توانست دانش و فلسفه و روش های زندگی را از اسلام بگیرد و به دنیا ارائه بدهد، عمدتاً ایرانیان بودند. در دورانی که اروپاییان در جهل و تاریکی علمی به سر می بردند، دانشمندان ایرانی در همه علوم سرآمد اقران بودند و تا قرن‌ها نتایج پژوهش‌های علمی و تألیفات دانشمندان مسلمان ایرانی، تنها منبع تدریس در دانشگاه های غرب به شمار می رفت.

 

همچنین کشور ما طی سه دهه گذشته، فصلی نوین از فعالیّت حقیقی، جوشش علمی و جنبش نرم‌افزاری را آغاز کرده و پیشرفت‌های چشمگیری را در زمینه های علمی و فرهنگی در پرتو فضیلت و معنویت به دست آورده است.

 

اکنون و در دهه چهارم انقلاب اسلامی ««پیشرفت و عدالت»» به موازات هم مورد توجه قرار دارد و لزوم آشنایی و توجه به این پیشینه ارزشمند، درخشان و بی‌سابقه که کمتر تمدنی در جهان از آن برخوردار است، می تواند برای دانش‌آموزان و مربیان و علم اندوزان ما به مثابه چراغی فروزان بر سر راه تعلیم و تعلم باشد و آنها را به ادامه این راه پرافتخار هرچه بیشتر تشویق و ترغیب کند.
 

از طرفی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در ابتدای مراحل اجرایی شدن است، سندی که از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و در آن تعلیم و تربیت ، به عنوان فرایندی تعالی جویانه ، تدریجی ، یکپارچه و مبتنی بر نظام معیار اسلامی که به منظور هدایت افراد جامعه به سوی آمادگی برای تحقق آگاهانه و اختیاری حیات طیبه در همه ابعاد ، زمینه های مناسب تکوین و تعالی پیوسته هویت ایشان را در راستای شکل گیری و پیشرفت جامعه اسلامی فراهم می آورد، مطرح می گردد و نقش معلم به عنوان هدایت کننده و اسوه ای امین و بصیر در فرآیند تعلیم و تربیت و موثرترین عنصر در تحقق ماموریت های نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی تعیین می گردد.

 

 بنابراین همه دست اندرکاران ، مسئولین ، معلمین و دانش آموزان بایستی با همدلی ، همکاری و هماهنگی و وسواس لازم نسبت به خوب و مطلوب اجرا شدن این سند تلاش نمایند تا انشاء الله به چشم انداز در نظر گرفته شده در این سند در افق 1404 دسترسی پیدا نماییم.
 

امید است به فضل الهی و تحت توجهات حضرت ولی عصر ««عجل الله تعالی فرجه الشریف» در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، سال تحصیلی جدید را با آموزش، تربیت، تهذیب، علم اندوزی و پرورش اخلاق مقارن نموده و دانش‌آموزان ما در آینده گنجینه ای از گوهرهای کم‌ نظیر علم و معرفت برای پیشرفت کشور باشند.

 

در پایان فرصت را مغتنم شمرده و به ارواح طیبه شهیدان والا مقام سلام و درود فرستاده و تقارن هفته دفاع مقدس با مهر ماه و آغاز سال تحصیلی را گرامی داشته و آرزوی عزت و سربلندی برای یکایک شما آینده سازان ایران عزیز دارم.
 

پایان پیام/

کد خبر 173864

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha