برگزاری کنگره بین المللی بزرگداشت امامزادگان در سال 92

معاون فرهنگی سازمان اوقاف گفت: کنگره بین المللی بزرگداشت امامزادگان در ادامه طرح روز ملی تکریم امامزادگان و در پاسخ به اهانتها و صدور فتوا از سوی وهابیون برای تخریب بقاع متبرکه و امامزادگان برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام شرفخانی، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه پیش از ظهر امروز در نشست خبری روز ملی بزرگداشت امامزادگان گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی ایام ولادت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) را به عنوان دهه کرامت نامگذاری کرده است در همین راستا سازمان اوقاف و امور خیریه پیشنهادی مبنی بر نامگذاری روز 5 ذی القعده به عنوان روز بزرگداشت امامزادگان به شورای فرهنگ عمومی ارایه داد و این پیشنهاد در 14 شهریور ازسوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به نام روز ملی بزرگداشت امامزادگان به تصویب رسید.

وی افزود: امسال برای نخستین بار براساس دستورالعمل ابلاغی به استانها روز 5 ذی القعده مصادف با اول مهر در 31 استان کشور برنامه های شاخص استانی به عنوان همایش گرامیداشت امامزادگان برگزار می شود. این همایش در 250 امامزاده در 250 شهرستان در سراسر کشور نیز برپا می شود. برنامه های این همایش شامل غبارروبی، آذین بندی و گل افشانی امامزادگان و بقاع متبرکه کشورو مدیحه سرایی است که با حضور مسئولان و مدیران استانی برگزار می شود.

شرفخانی با اشاره به اینکه در برخی از امامزادگان و بقاع متبرکه کشور مراسم خطبه خوانی نیز برگزار می شود تصریح کرد: این مراسم در روز 5 ذی القعده نیز با حضور خادمین امامزادگان و بقاع متبرکه کشور در حالی که خادمین با لباسهای فرم خاص در بقاع حضور دارند برپا می شود.

 

وی ارایه کتابچه «باغ های بهشتی» با موضوع شناخت شخصیت امامزادگان و مسئله زیارت و برکات بقاع متبرکه در کشور را از دیگر برنامه های این ایام نام برد. در همچنین راستا کتابچه «مهر و ماه» شامل مباحثی در رابطه با حضرت امام رضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه (س) در ایام دهه کرامت در امامزاده های مختلف کشور توزیع می شود.

حجت الاسلام شرفخانی اجرای برنامه های تبلیغاتی در سطح استان ها و تیزرهای تلویزیونی، ارسال بلوتوث های ویژه ایام دهه کرامت و طراحی پوسترهای مخصوص این ایام را از دیگر برنامه های سازمان اوقاف و امور خیریه در دهه کرامت برشمرد و افزود: یکی ار اهداف سازمان در این زمینه و در دهه کرامت انجام فعالیت های علمی در عرصه ملی و بین المللی است که در این راستا برای نخستین بار کنگره بین المللی بزرگداشت امامزادگان با رویکرد بین المللی برگزار می شود.

وی با اشاره به وقوع برخی از اتفاقات از جمله تخریب بعضی بقاع متبرکه در کشورهایی مانند لیبی، و صدور فتوا برای تخریب امامزادگان از سوی وهابیون تصریح کرد: ما به عنوان شیعه لازم است که در این زمینه عکس العمل نشان دهیم و کنگره بین المللی بزرگداشت امامزادگان در همین راستا برگزار می شود.

 

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف محورهای این کنگره را مباحثی در رابطه با افزایش شناخت و آگاهی دهی به مخاطبان در زمینه امامزادگان عنوان کرد و گفت: معرفی جایگاه امامزادگان و نقش آنها در توسعه تشیع، بررسی علت مهاجرت بسیاری از امامزادگان به ایران، موضوع ثواب زیارت و آثار و برکات معنوی حضور امامزادگان در مناطق مختلف از جمله محورهای موردنظر در این کنگره است که فراخوان مقالات آن به زودی اعلام می شود.

حجت الاسلام شرفخانی در ادامه نقش امامزادگان در شیعه شدن مردم ایران و گسترش تشیع در این منطقه را بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: رویکرد اصلی این کنگره موضوع حضور امامزادگان در مناطق مختلف و فعالیتهای گسترده آنها در زمینه تبلیغ فرهنگ ناب محمدی و روشنگری در زمینه ظلم حکومت عباسی خواهد بود.

وی افزود: بخش عمده ای از امامزادگان ایران پس از حضور حضرت امام رضا (ع) و فراخوانی که ایشان از اهل بیت خود برای حضور در خراسان داشتند وارد ایران شده اند. براساس مدارک و شواهد تاریخی 2673 نفر از خاندان و بستگان ایشان پس از هجرت علی بن موسی الرضا (ع) به ایران وارد کشور ما شدند که از جمله آن می توان به حضور احمدبن موسی با نزدیک به 700 نفر و هجرت فاطمه معصومه (س) همراه با کاروان تبلیغی از سادات به ایران اشاره کرد. برخی ادعا می کنند که هدف حضرت معصومه (ع) و کاروان همراه ایشان، تنها تجدید دیدار با امام رضا (ع) بوده است در صورتی که اینگونه نیست و این کاروان با عنوان کاروان تبلیغی و با هدف گسترش محبت اهل بیت در میان مردم به ایران آمد.

 

وی با اشاره به اینکه امروز در مناطقی که امامزادگان و بقاع متبرکه در آنجا وجود دارد کمتر شاهد حضور اهل سنت هستیم خاطرنشان کرد: این مساله به دلیل فعالیت های گسترده و زحمات امامزادگان در ترویج و تبلیغ فرهنگ اهل بیت و محبت آنها بوده است. همچنان که امروز نیز امامزادگان در هر منطقه به عنوان قطب معنوی آنجا آثار و برکات خاصی دارند.

حجت الاسلام شرفخانی افزود: بخش علمی و دبیرخانه کنگره بین المللی بزرگداشت امامزادگان در دانشگاه اصفهان و بخش ستادی آن در سازمان اوقاف و امور خیریه مستقر می شود.

وی برگزاری مرحله منطقه ای مسابقات حفظ و قرائت قرآن کریم و تهیه ده هزار جلد قرآن برای توزیع در میان شرکت کنندگان در جشن های رضوی در خارج از کشور را از دیگر برنامه های این سازمان در دهه کرامت نام برد.

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف در ادامه با توضیحاتی در رابطه با طرح تربیت 1 میلیون حافظ که در دستور کار سازمان اوقاف قرار گرفته است اعلام کرد: تربیت 250 هزار حافظ برای سال جاری در دستور کار قرار گرفته بود که تاکنون 152 هزار نفر در این طرح شرکت کرده اند و امروز می توان این طرح را جزء معدود برنامه های موفقی دانست که در این بازه زمانی مورد استقبال خوبی قرار گرفته است.

 

وی همچنین از راه اندازی مرکز تربیت مربی حفظ قرآن در قم خبر داد و یادآور شد که در این مرکز آموزش های لازم در زمینه حفظ قرآن کریم به مربیان ارایه شده و در پایان گواهی نامه مربی حفظ دریافت می کنند راه اندازی مرکز مجازی آموزش قرآن کریم نیز از دیگر برنامه های در دست اقدام سازمان اوقاف و امور خیریه است که در مرحله اول تنها رشته حفظ در آن ارایه می شود و در حال حاضر مقدمات کار و سایت مربوط به این مرکز راه اندازی شده است اما با توجه به اهمیت جنبه علمی کار و طراحی نرم افزاری خاص که به صورت رندومی از هر صفحه قرآن 20 سوال را برای ارزیابی حافظ انتخاب می کند افتتاح رسمی این مرکز نیازمند زمان و برنامه ریزی بیشتری است. 

حجت الاسلام شرفخانی خاطرنشان کرد: این مرکز در سه بخش آزمون و ارزیابی، آموزش و آزموهای حضوری و مجازی و آموزش و آزمون های صرفاً مجازی برای نخستین بار در کشور راه اندازی می شود و کلیه مراحل ثبت نام، حفظ، آموزش، آزمون ها و حتی ارزیابی فرد از خود همه به شکل مجازی خواهد بود.

پایان پیام/
 

کد خبر 173768

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha