مجموعه‌ کم‌نظیر سکه‌های یادبود ولادت امام رضا(ع) به نمایش گذاشته شد

مجموعه‌ای کم‌نظیر از سکه‌های طلا و نقره‌ یادبود ولادت حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) در آستانه‌ دهه‌ کرامت رضوی در گنجینه‌ تمبر، اسکناس و مسکوکات موزه‌‌ مرکزی آستان قدس رضوی به نمایش گذاشته شد.

به گزارش  خبرگزاری شبستان از مشهد، محسن امیری‌نیا، معاون موزه‌های آستان قدس رضوی با اعلام این خبر بیان کرد: این مجموعه‌ کم‌نظیر شامل 132 سکه‌ طلا و نقره به مناسبت یادبود ولادت هشتمین اختر تابناک امامت و ولایت، حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) است که توسط عبدالحسین زعفرانی، مجموعه‌دار ممتاز سکه‌های چکشی و هم‌چنین سکه‌های یادبود ایرانی به موزه‌ مرکزی آستان قدس رضوی اهداء شده است.


وی افزود: سکه‌های مجموعه‌ یاد شده دربردارنده‌ عبارات و عناوینی از قبیل، «السلطان علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع)»، «یا علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع)»، «السلطان ابوالحسن علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع)»، «یا ثامن الائمه(ع)»، «السلام یاعلی‌بن‌موسی‌الرضا(ع)»، «سلطان السلاطین علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع)»، «به میمنت جشن 1220مین سال میلاد با سعادت امام علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع)» و «به یاد فرخنده میلاد هشتمین امام علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) در 11 ذیقعده 148 ق.» و هم‌چنین «حدیث سلسله الذهب» است.


امیری‌نیا با اشاره به ضرب شهادتین و اسامی ائمه‌ اطهار(ع) در حاشیه‌ این سکه‌ها ادامه داد: این سکه‌های بسیار زیبا با نقوشی چون گل و بته تزیین شده‌اند.


معاون موزه‌های آستان قدس رضوی متذکر شد: قدیمی‌ترین سکه‌ این مجموعه در زمان ناصرالدین شاه قاجار در سال 1312 هجری قمری ضرب شده‌ است.


امیری‌نیا خاطرنشان کرد: بر روی تعدادی از سکه‌های مجموعه‌ ذکر شده، تصاویری از قبیل ضریح سوم مشهور به ضریح فولادی از زمان فتحعلی‌شاه قاجار، ضریح چهارم مشهور به ضریح طلا و نقره از دوره‌ معاصر، گنبد طلا و بارگاه منور به صورتی زیبا و برجسته نقش شده که چلچراغ روی ضریح مطهر در آن‌ها به وضوح قابل رؤیت است.


وی تصریح کرد: بر روی برخی از سکه‌های یاد شده کتیبه‌ «ضرب مشهد مقدس رضوی» و «ضرب مشهد امام رضا(ع)» قابل مشاهده است.


بنا بر گزارش ستاد خبری جشن‌های میلاد رضوی، معاون موزه‌های آستان قدس رضوی اضافه کرد: بر روی یکی از سکه‌های یادبود و نادر این مجموعه‌ نفیس، کتیبه‌ «به افتخار خدمت آستان قدس 1305» نقش شده که از قدمت و اهمیت بسزایی برخوردار است.


گفتنی است، عبدالحسین زعفرانی، مجموعه‌دار برجسته‌ تهرانی هدف از اهداء این مجموعه‌ نفیس به برگاه منور رضوی را علاقه و ارادت به امام هشتم(ع) بیان کرده و گفت: سکه‌های این مجموعه و به‌وی‍ژه سکه‌های یادبود دوره‌ قاجار را در 30 سال از سراسر کشور جمع‌آوری کرده و بهترین مکان برای حفظ، نگهداری و نمایش آن‌ها را گنجینه‌ سکه‌ حرم مطهر رضوی می‌دانم.


پایان پیام/
 

کد خبر 173726

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha