به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « catholicreview»، زنان مسلمان و مسیحی در نیجریه در حال از بین بردن کلیشهها برای تشویق گفتگوهای میانادیانی هستند.
«آگاتا چیکلو»، یک زن کاتولیک نیجریه ای از انجمن «دختران مریم» در این باره گفت: ما تلاش میکنیم زندگی کردن در کنار هم با وجود همه اختلافات را به مردم بیاموزیم.
آگاتا به همراه همتای خود، الحاجیه بولا عثمان، زن مسلمانی که یک افسر گمرک بازنشسته است در حال ایجاد جنبشی از زنان با ایمان برای ایستادگی در برابر خشونت و جستجوی همزیستی مسالمت آمیز در کشورشان هستند.
نام جنبشی که این دو بانوی مسلمان و مسیحی راهاندازی کردهاند، «شبکه میان ادیانی زنان صلحساز نیجریه» نام دارد.
این دو تلاش خود را در سال 2008، درست یک سال قبل از شورش تروریست های بوکوحرام در شمال شرق نیجریه آغاز کردند.
نیجریه حدود 225 میلیون جمعیت دارد که بیش از نیمی از جمعیت آن را مسلمانان و کمتر از نیمی از جمعیت را نیز مسیحیان تشکیل میدهند.
آگاتا که قرآن خوانده و دوستان مسلمان زیادی پیدا کرده است، میگوید که که فرقه تروریستی بوکوحرام را به عنوان یک نیرو نمی بیند، بلکه آنها را متعصبان گمراه می داند.
وی افزود: آنچه آنها میگویند مغالطهای است که در هیچ جای قرآن وجود ندارد.
این بانوی مسیحی گفت: آنچه در قرآن آمده این است که وقتی یک نفر را به ناحق میکشی. انگار تمام یک ملت را کشته ای.
آگاتا افزود: بر اساس کتاب مقدس مسلمانان، حتی اگر یک نفر به اشتباه نفسی ر به قتل برساند باید کفاره بدهد.
فعالیت «شبکه میانادیانی زنان صلحساز نیجریه» بر گرد هم آوردن زنان مسلمان و مسیحی برای مقابله با مسائل مرتبط با درگیری های بین مذهبی متمرکز است.
آگاتا میگوید: وقتی کار را آغاز کردیم، چالش هایی وجود داشت، اما در نهایت وقتی همه با هم جمع شدیم، کار بسیار خوب پیش رفت.
وی افزود: با گذشت زمان در مورد موضوعاتی بحث کردیم که ما را به عنوان شهروندان نیجریه ای تحت تأثیر قرار داد. ما در مورد بی عدالتی های اجتماعی، حکومت داری بد، فروپاشی اقتصادی، ناامنی و سوء استفاده از دین بحث کردیم. کم کم زنان به ما اعتماد کردند و دیوار ترس شروع به فروریختن کرد.
برنامه شبکه میانادیانی زنان نیجریه، گفتگو و میانجیگری برای ایجاد ظرفیتهای رهبران مذهبی با هدف تبدیل آنها به سازندگان صلح در جوامع مربوطه به خود و همچنین میانجیگری و گفتگو برای صلح در هنگام درگیری با همه نمایندگان سازمان های مذهبی مختلف در نیجریه است.
این شبکه همچنین آموزشهایی در زمینه طراحی مد و سایر فعالیت ها ارائه می دهد تا زنان را گرد هم بیاورد و به همزیستی دعوت کند.
گفتنی است، این شبکه مورد حمایت بنیاد صلح کاردینال جان اونایکان، سازمانی که برای صلح در شمال نیجریه کار می کند، قرار دارد.
نظر شما