سیاوش با «آیینه ها» برای اولین بار در صحنه موسیقی

گروه سیاوش با آهنگسازی کیخسرو و سهراب پورناظری برای نخستین بار در کنسرت «آیینه ها» در برج میلاد پا به صحنه موسیقی کشور می گذارد.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری کنسرت آیینه ها پیش از ظهر امروز دوشنبه 27 شهریور با حضور همایون شجریان، سهراب پور ناظری و محمدحسین توتونچیان، مدیر موسسه فرهنگی هنری ققنوس در موزه موسیقی برگزار شد.


محمدحسین توتونچیان، مدیر موسسه فرهنگی هنری ققنوس درباره جزئیات این کنسرت گفت: کنسرت آیینه ها روزهای6،7 مهر ماه در برج میلاد تهران هر شب با دو اجرا به روی صحنه خواهد رفت، اما پیش از آنکه آگهی‌های تبلیغاتی و کنفرانس مطبوعاتی برگزار شود، بلیط ‌های کنسرت تمام شد و از آنجا که نمی‌خواستیم بازار سیاه بوجود بیاید، کنسرت برای دو اجرا در روز 8 مهرماه نیز تمدید شده است و تاکنون 80 درصد بلیط ها به فروش رفته است.


وی همچنین خاطر نشان کرد: کنسرت آیینه ها در دو بخش اجرا خواهد شد که بخش اول آن شامل تریو تنبور، کنترباس و عود است و بخش دوم نیز موسیقی اصیل ایرانی را در آواز اصفهان و دستگاه نوا شامل می‌شود.

 

در ادامه این نشست، همایون شجریان، خواننده کنسرت آیینه ها در پاسخ به سئوالی درباره تجربه همکاری با پورناظری ها گفت:بعضی از این تجربه‌ها را با انگیزه خاصی انجام داده‌ام اما در بعضی آن‌ها این گونه نبوده است، زمانی که پروژه «شوق‌نامه» به من پیشنهاد شد، خصوصیاتی داشت که هر کس دیگری جای من بود، دوست داشت آن را تجربه کند. در مورد پروژه «سیمرغ» و همکاری با علی قمصری نیز می‌توانم همین پاسخ را بدهم، اما در همکاری با سهراب و کیخسرو پورناظری که اولین اجرای مشترکم با آنها را تجربه می‌کنم، کارهای زیبایی ارایه می دهم که برای من تجربه خاص و قابل توجه است.


به گفته همایون شجریان پیش از این سهراب پورناظری در «همنوازان حصار» با من همکاری داشته اما اینگونه نبود که سهراب بخواهد برای گروه آهنگسازی کند و کارهای کیخسرو پورناظری نیز اجرا شود.


همایون شجریان از راه اندازی گروه موسیقی «سیاووش» به سرپرستی خودش خبر داد و گفت: اولین کنسرت گروه سیاووش با آهنگسازی کیخسرو و سهراب پورناظری مهرماه در برج میلاد برگزار می شود.


این خواننده موسیقی سنتی درباره اینکه آیا انتخاب آواز در کنسرت آیینه ها بر عهده خودش بوده یا آهنگساز، اظهار داشت: انتخاب آواز همیشه بر عهده خواننده است، در این اجرا از شعرهای خیام ، مولوی و حافظ ‌ استفاده کرده ایم و تصانیف اجرایی از هومن ذکایی و مهسا زمانیان است و همچنین چند آواز بر اساس ردیف کلاسیک خواهد بود و به جای شعر نو بیشتر از غزل استفاده کردیم.


به گفته همایون شجریان در بخش موسیقی کنسرت آیینه ها تنوع زیادی وجود دارد به طوری که با قطعات متفاوت سلیقه‌های جامع‌تری را پوشش دهد.


در ادامه این نشست سیاووش پورناظری، آهنگساز گروه سیاووش با بیان اینکه بخش اول کنسرت موسیقی نسل من است، گفت: این بخش را براساس دنیای پیرامون و تصویر زندگی روزمره خودم ساخته ام و برای همین بخش اول دور از هیجان و پخته‌تر است و سازهای کوبه‌ای در این اجرا نقش زیادی دارند .


پورناظری افزود: ما هیچ وقت برای آهنگسازی نقشه راه تنظیم نمی کنیم، این قطعات حس لحظه های من در فضای شهودی بوده است.

 

به گفته پور ناظری بخش دوم کنسرت گروه شمس از قالب سنتی شروع می شود و به آهنگسازی امروز نزدیک می‌شود و از نظر فرم به موسیقی ایرانی نزدیک تر است.

 

پورناظری درباره عدم حضور علی قمصری در ترکیب نوازنده‌های گروه سیاوش گفت: قالب این گروه متفاوت است. من و همایون نیز حدود 16 سال است که با هم همکاری می‌کنیم، طبیعتا قمصری و همایون همکاری‌های خاص خود را دارند و امیدوارم در این موضوع سوء تفاهم نشده باشد.
در ادامه همایون شجریان در این باره گفت: این موضوع به هیچ وجه حاشیه‌ای نیست، همنوازان حصار همیشه باقی می‌ماند، من و علی قمصری کارهای مشترک زیادی با هم داشتیم، اما در این کنسرت ترجیح دادم که ترکیب نوازنده‌ها، این گونه باشد.

 

 

وی سپس افزود: تشکیل گروه «سیاوش»مدت‌ها در ذهنم بود. آهنگسازی پورناظری ها فرصتی بود که گروه سیاوش هویت پیدا کند.

 

در ادامه محمد حسین توتونچیان در پاسخ به سئوالی درباره نیاز به اسپانسر در کنسرت موسیقی سنتی با بیان اینکه در کنسرت‌های موسیقی اصیل نیاز به اسپانسر مبرم است، گفت: تداوم حضور اسپانسرها در برنامه های هنری مبنی بر انجام خواسته‌هایشان است. اما باید راهکاری پیدا کنیم تا تعاملی برای هدف‌های خودمان در نظر بگیریم و به شما قول می‌دهم در کنسرت پیش‌رو شأن صحنه پایین نیاید.


همایون شجریان نیز در همین زمینه افزود: من از زمان فعالیت هنری تاکنون هیچ گونه اسپانسری نداشتم، چون اسپانسرها شرایطی را خواستار بودند که با نقطه نظرات من متفاوت بود ، درست است که شرکت ها تجاری می خواهد با اسپانسری تبلیغ خودش را بکند ولی می تواند وارد هنر شود و بگوید من حامی هنرم نه اینکه آرم خود را به نمایش بگذارد من مخالف آرم شرکت ها در نشست ها نیستم اما در صحنه اجرا مخالفم نه اینکه مخالف آرم باشم به خاطر اینکه صحنه و اثر معنوی موسیقی مصون بماند .


در ادامه سهراب پورناظری نیز اظهار داشت: موزسین ها نیز مخالفتی با حضور اسپانسرها ندارند ، همکاری شرکت های تجاری با کارهای هنری در کشور ما حرفه ای نیست ، در اجرای کنسرت بالاتر از انگیزه مادی باید به گونه ای برخورد شود که به شان موسیقی لطمه نزند.


شجریان در پاسخ به سئوالی درباره اولین تجربه همکاری اش با ساز تنبور اظهار کرد: این تجربه را دوست داشتم چرا که در آن به بخش‌های مورد علاقه من توجه شده است، بخش اول کنسرت حدود 20 دقیقه است که نه خیلی کوتاه و نه خیلی بلند برآورد می‌شود. در این 20 دقیقه کنترباس با ساز عود که نوای خود را دارد ترکیب می‌شود و من این فضا را خیلی دوست دارم.


پورناظری نیز در همین زمینه افزود: در مورد فضای تنبور و مقام که امروز از آن صحبت می‌شود باید به این نکته اشاره کرد که تنبوری که امروز مورد استقبال عموم قرار گرفته تنبوری است که با گروه «شمس» مطرح شده است. گروه «شمس» با آهنگسازی‌هایی که بر روی این ساز انجام داد، باعث شد تنبور وارد مرحله جدیدی از زندگی‌اش شود.

 

گفتنی است، کنسرت آیینه ها به خوانندگی همایون شجریان و آهنگسازی کیخسرو پورناظری  روزهای 6،7 و 8 مهرماه در دو سانس در برج میلاد به صحنه میرود.

 

پایان پیام/

 


 

کد خبر 173557

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha