خروجی دانشگاه‌ها باید چمران‌ها باشند

وزیر علوم با بیان اینکه خروجی دانشگاه‌ها باید چمران ها باشد گفت: کسانی می‌توانند چمران‌ها را پرورش دهند که تفکر چمرانی و یا قائل به این تفکر باشند.

به گزارش خبرنگار شبستان، کامران دانشجو وزیر علوم تحقیقات و فناوری در پنجاه و یکمین گردهمایی مشترک معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در کشور در بخش دوم سخنان خود با بیان اینکه یکی از ابعاد فرهنگی فعالیت اجتماعی است، گفت: دانشگاه باید زمینه‌ای ایجاد کند تا ارتباط با خانواده وجود داشته باشد به خصوص برای دانشجویان ترم اول این اتفاق رخ دهد.

وی افزود: در دانشگاه عدم اعتماد به دانشجو نیست بلکه ما علاقه‌مند به دانشجویان هستیم و باید نسبت به آینده خانواده دانشگاهی حساسیت داشته باشیم زیرا قرار است این افراد آینده کشور را بسازند.

دانشجو با بیان اینکه مهم‌ترین کارهای فرهنگی حفظ کیان خانواده است، گفت: در اسلامی شدن دانشگاه‌ها بحث امکانات و تجهیزات بحثی فرعی بود و موضوع اصلی بحث اراده است.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه‌های ما در متون و فضا از دانشگاه اسلامی فاصله دارند اظهار کرد: برخی ها معتقدند تعهد نیاز نیست بلکه تخصص کافی است اما فقط با اراده می‌توانیم دانشگاهی اسلامی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه ما در فضایی که مراجع می‌گویند حرکت می‌کنیم ، اظهار کرد: زمانی‌که صحبت از تفکیک جنسیتی می‌شود کاریکاتوریست‌هایی با کشیدن دیوار این تفکیک را نشان می‌دهند اما ما برای تصمیم‌گیری به سراغ کاریکاتوریست‌ها نمی‌رویم بلکه از مراجع تقلید پیروی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در فتنه 88 نخبگان همراهی نکرده‌اند و دانشگاهیان نشان دادند که انقلابی هستند تصریح کرد: زمانی نخبه‌پروری معنا پیدا می‌کند که به یک تعریف مشخص برسیم دانشگاه‌ها باید خروجی چمران‌ها باشند که این امر نخبه‌پروری است.

وی افزود: دانشگاه محل نخبه‌پروری است و کسانی که نخبگان را پرورش می‌دهند باید تفکر مطهری، منش تختی را داشته باشند و یا قائل به تفکر و منش مطهری و تختی باشند.

وی با بیان اینکه باید شرایط مناسبی را برای کرسی آزاداندیشی فراهم کنیم خاطرنشان کرد: اگر ولایت مدار هستیم باید کرسی‌های آزاداندیشی بتواند آنچه را که به آنها محول شده را انجام بدهد و علائم ولایت‌مداری این است که در راستای خواسته‌های ایشان حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه تشکل‌های دانشجویی تهدید نیست بلکه فرصت است، گفت: البته باید فعالیت تشکل‌های دانشجویی علمی باشد چرا که دانشگاه‌ها فضای استدلال و منشا و علمی است.

دانشجو با بیان اینکه اسلام ناب پای منبرها است خاطر نشان کرد: هر جا که از روحانیت فاصله بگیریم همانطور که در تاریخ هم دیده شده کشور و ملت ضربه می‌خورد.

وی با بیان اینکه هر فعالیتی که در دانشگاه‌ها توسط هر کسی انجام می‌شود باید فاصله خود را با دشمن شفاف اعلام کند تا دشمن نتواند سوءاستفاده کند خاطرنشان کرد: انتقادهای ما باید جوری باشد که دهن دشمن  بسته شود نه اینکه زمینه را برای دشمن باز کنیم.

وی با اشاره به اتفاقات رخ داده در دانشگاه رامین خوزستان خاطرنشان کرد: برخی از رسانه‌های غربی از این اتفاقات سوءاستفاده کردند چرا که سرپرست دانشگاه رامین خوزستان طی نامه‌ای درخواست کرده بود که دانشجویان سه استان همجوار را در این دانشگاه نباید پذیرفت.

وی ادامه داد: این آقا جوابیه نامه را هم باید منتشر می‌کرد که ما در آن نامه تاکید کرده‌ایم این اتفاق امکان پذیر نیست، اما رسانه‌های غربی فقط نامه رییس دانشگاه را منتشر کرده و می‌خواستند در سال تحصیلی جدید فتنه‌ای قومیتی به راه اندازند.

وی با بیان اینکه ما نباید اجازه دهیم انتقادها دشمنان را شاد کنند خاطر نشان کرد: هر جایی که دشمن شاد شود یا موضع را درست تبیین نکرده‌ایم و یا مرزمان با دشمن مشخص نشده است.

وی خاطرنشان کرد: دشمن کمین کرده تا از غفلت‌های ما استفاده کند و یا عده ای که از نظام و ضربه خورده‌اند کینه به دل دارند اما دانشگاه یا فریب اینها را نمی‌خورند.

پنجاه و یکمین گردهمایی مشترک معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاه و مراکز آموزش عالی سراسر کشور امروز 27 شهریور در ساختمان وزارت علوم در حال برگزاری است.

پایان پیام/

 

کد خبر 173555

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha