لزوم تکمیل زیست بوم صنایع دستی

جلالی گفت:باید بتوانیم زیست بوم صنایع دستی را کامل کنیم چراکه نمایشگاه ها می‌توانند ظرفیتی فوق‌العاده برای گردشگری و صنایع دستی باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، مریم جلالی امروز (2 آذر) در حاشیه بازدید از نمایشگاه صنایع دستی خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران افزود: نمایشگاه صنایع دستی خراسان جنوبی وجوه مختلفی را دنبال می‌کند و دارای اهداف مختلفی است.


وی ادامه داد: ابتدا اینکه نمایشگاه یک همگرایی فرهنگی و ابتهاج اجتماعی است و یک تبادل نسلی و دانشی می‌آورد و می‌تواند تجربه‌های تجاری و داد و ستد برندهای مختلف را محقق کند.


وی اضافه کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی که الان مردم دارند اینکه انتظار فروش بالا را داشته باشیم زیاد است، مخصوصا اینکه صنایع دستی هنوز نتوانسته کاربردی شده، به نیاز مردم گره بخورد و بیشتر تزیینی بوده و در اولویت‌ نیازهای خانواده قرار نمی‌گیرد. 


معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: دیدن و رصد کردن نمایشگاه صنایع دستی سلیقه مردم را تغییر و برای فروشندگان این زمینه را فراهم کند تا سلیقه مردم را بدانند.


وی عنوان کرد: نمایشگاه صنایع دستی خراسان جنوبی هم از حیث نظم برگزاری و هم اینکه تم محور بود و هنر دست و سنگ را به نمایش گذاشته بود و بر اساس مزیت رقابتی استان یعنی سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی برپا شده بود در حوزه آموزش، فرآوری و فروش می‌تواند هم افزایی بیاورد.


جلالی عنوان کرد: در محل نمایشگاه هنرمندان با یکدیگر گفتگو می‌کنند و روش‌های جدید بازاریابی را پیدا می‌کنند و این برای ارتقای زیست بوم آن کسب و کار مهم است. 


وی یادآور شد: امیدواریم نمایشگاه فقط نمایشگاه و فروشگاه نباشد بلکه بتواند پایگاهی برای حفظ میراث قدیمی و باز زنده‌سازی هنرهایی که از بین رفته و رونق اقتصادی برای کسانی که بتوانند چرخه بازار را تامین کنند.


معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: امسال قرار بود در ۹ منطقه نمایشگاه برگزار کنیم که با همگرایی شهری مسئولان استان، این عزم سبب شد یک نمایشگاه به ۹ منطقه افزوده و نمایشگاه بیرجند را نیز برگزار کنیم.


جلالی اظهار داشت: بازار باید جایی باشد که مشتری هست، اینکه بازارچه ایجاد کنیم اما نتوانیم‌ محصول کاربردی و مورد نیاز مشتری را فراهم کنیم فقط هدررفت سرمایه است.


وی تصریح کرد: در آمایش سرزمینی و پیدا کردن جایگاه درست برای بازارچه‌های دائمی باید فکر کنیم.


معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی عنوان کرد: معاونت صنایع دستی ایده‌ای به نام «ایران کوچک» را دنبال می‌کند یعنی در مراکز استان‌ها باید ایران کوچک داشته و بجای نمایشگاه‌های دوره‌ای پایگاهی برای صنایع دستی کل کشور داشته باشیم.


جلالی عنوان کرد: دوره برنامه‌ریزی تک ساحتی گذشته و باید به آموزش، نمایش، ارایه و تبادل نسلی فکر کنیم.


وی ادامه داد: درواقع هر جا صنایع دستی هست ابتهاج خانوادگی، شادی و نشاط اجتماعی و رونق اقتصادی هست و حتی در زمینه دیپلماسی عمومی و فرهنگی هم می‌توانیم حرف بزنیم.

کد خبر 1735265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha