حجت الاسلام روح الله حسین زاده، معاون دادستان تهران در حاشیه نمایشگاه یاریگران زندگی در گفتگو با خبرنگار جامعه خبرگزاری شبستان گفت: ما در حوزه مبارزه با موادمخدر، مبارزه، عرضه و پیشگیری داریم که پیشگیری از همه انها مهمتر است.
وی اظهار کرد: نمایشگاه یاریگران زندگی که به همت ستاد مبارزه با مواد مخدر بر پا شده است در راستای همین پیشگیری از اعتیاد است. حجت الاسلام حسین زاده اظهار کرد: نکته مهم اینجاست که همه می گویند پیشگیری مهمتر از درمان است، منتهی یک اشکالی که در حوزه مبارزه با مواد مخدر وجود دارد این است که پیشگیری های صورت گرفته منسجم نیست و هر نهادی که برای پیشگیری کار می کند به نتیجه ای نمی رسد، چون هر کس برنامه خاص خود را پیاده می کند.
وی ادامه داد: لذا ما یک نقطه عطفی بنام ستاد مبارزه با مواد مخدر و قوه قضایه داریم که مسول پیشگیری از اعتیاد هستند ضمن اینکه مسولیت اصلی پیشگیری هم بر عهده ستاد مبارزه با مواد مخدر است لذا نقطه انسجام باید بر عهده ستاد باشد. حجت الاسلام حسین زاده در صورتی همه این نهادها انسجام لازم را با هم داشته باشند و همه در کنار یه میز جمع شوند و با تمام قوا تلاش کنند قطعا ۵۰ درصد پرونده ها تشکیل نمی شوند.
وی با بیان اینکه من نمی توانم آمار رسمی از پرونده های تشکیل شده ارائه دهم گفت: ولی مسلم است که همکاران ما در ستاد مبارزه با مواد مخدر، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ، دستگاه قضایی و فراجا اقدامات خوبی در راستای مبارزه با مواد مخدر انجام دادند. وی با بیان اینکه در وضع قوانین مربوط به مبارزه با مواد مخدر با مشکلاتی مواجهیم بیان کرد: نیاز است که قوانین مبارزه با مواد مخدر به روز رسانی شود. در این صورت اقدامات انجام شده بازتاب و بازدهی بیشتری خواهد داشت.
معاون دادستان تهران با بیان اینکه خانواده مهمترین عامل در پیشگیری از اعتیاد است تصریح کرد: امروزه قاچاقچیان مواد مخدر به قدری از تنوع کاری بالایی برخوردارند که با انجام هر اقدامی باز هم مواد مخدر وارد خانواده ها می شود لذا به نظرم درخانواده هایی که صلح، صفا و صمیت وجود داشته باشد و همدیگر را درک کنند در صورتی که دچار معضل اعتیاد شوند به راحتی می توانند آن را حل نمایند، بنابراین خانواده ها نقش مهمی در پیشگیری از اعتیاد دارند بر همین اساس آموزش پرورش و سایر نهادهای مربوطه باید با خانواده ها ارتباط داشته باشند.
وی از جمع آوری ۹۰ هزار معتاد متجاهر در یکسال اخیر خبر داد و گفت: حدود ۴۰ هزار نفرشان به مراکز ترک اعتیاد معرفی شدند. حجت الاسلام حسین زاده با بیان اینکه بحث درمان و مراقبت های بعد از خروج بسیار مهم است افزود: مسولیت این کار بر عهده ستاد مبارزه با مواد مخدر است اما سایر نهادها هم باید پای کار بیایند. برای همه نهادها بودجه مبارزه با مواد مخدر پیش بینی شده است لذا باید همکاری های لازم را با ستاد داشته باشند. وی گفت: بنابراین باید در کنار بهبود یافتگی معتادان دائم اقدامات درمانی لازم صورت بگیرد.
نظر شما