مصطفی قلی زاده علیار، مسئول کانون های آفرینش ادبی حوزه هنری آذربایجان عربی همزمان با سالروز بزرگداشت استاد سید محمد حسین شهریار و روز شعر و ادب فارسی به خبرنگار شبستان گفت: وجود احساس، عاطفه، زبان ساده و توجه به عناصر حیاتی از مهمترین مولفه های اشعار شهریار به شمار می آید زیرا عظمت اشعار شهریار آبروی شعر کهن را حفظ کرده است.
وی افزود: روز( 27 شهریور) سالروز وفات استاد شهریار یکی از شاعران بزرگ عرصه ادبیات ترکی و فارسی به عنوان روز شعر و ادبیات فارسی نامگذاری شده است که دلیل نام گذاری این روز به این مناسبت، به دلیل عظمت اشعار شهریار و تاثیرگذاری او در شعر و ادبیات بوده است.
قلی زاده ادامه داد: هیچ شاعر کهن سرایی در بین معاصران به اندازه شهریار آثار فراگیر نداشته است، زیرا ملک الشعرای بهار، فیروز کوهی و رهی معیری که از شاعران کهن سرا بودند نام و نشانی از خود در عرصه ادبیات به جایگذاشته اند ولی هیچ کدام به اندازه شهریار مشهور و تاثیر گذار نبودند.
وی تصریح کرد: عموم مردم از جمله دانش آموزان، دانشجویان، اهل فلسفه و سیاست، روستایی و شهری همه او را می شناسند و شعرهایش هر روز خوانده می شود و اشعارش در مجالس مذهبی، محافل عرفانی در ایران و کشور های دیگر خوانده می شود.
مسئول کانون آفرینش های ادبی حوزه هنری استان خاطرنشان کرد: اشعار شهریار هم در شعر فارسی و هم در شعر ترکی منحصر به فرد بوده همانطور که مقام رهبری و سایر صاحب نظران هم گفته اند از عوامل موفقیت این شاعر بزرگ ، جهانی شدن اشعار ترکی او و منظومه حیدر بابا یه سلام است.
وی به عقاید و اندیشه های این شاعر بزرگ اشاره کرد و گفت: انس و الفت شهریار با قرآن و اهل بیت نشاندهنده آراستگی او به کمالات و فضایل اخلاقی بود، این شاعر بیشتر اشعارش را در دهه 20 و 30 سروده است.
قلی زاده عنوان کرد: اینکه شهریار شعرهایش را در دهه 20 و 30 سروده است نشان می دهد او یک مسلمان انقلابی نیست که بعد از انقلاب اظهار دین بکند بلکه در طول زندگی به حق به قرآن ایمان داشته و از کتاب خدا الهام گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما