به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، متن سوال و پاسخ آیت الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید قم در زمینه ویژگی های دختر نمونه از منظر اسلام به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
محضر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
سلام علیکم؛
احتراماً به استحضار میرساند سالهاست که اول ذیقعده میلاد با سعادت بانوی کرامت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، به عنوان روز دختر نامیده شده است.
در این روز، ادارات و نهادهای مختلف کشور با برگزاری همایشها و جشنهایی با ملاکهایی، دختران جوانی را به عنوان دختر نخبه و نمونه مسلمان معرفی میکنند و از آنها تقدیر به عمل میآورند.
سؤال اینجاست که به نظر اسلام عزیز، دختر نمونه و نخبه کیست؟ آیا داشتن شغل و یا مدرک دانشگاهی از ملاکهای برتری دختران است؟ آیا داشتن حجاب و پوشش از معیارهای انتخاب دختر نمونه است؟ آیا قهرمانی در رشتههای ورزشی میتواند ملاک صحیحی برای انتخاب دختر نمونه باشد؟ منتظر جواب شما هستم. خداوند سایه مراجع عظام این نواب حضرت ولی عصر علیه السلام را بر سر همگان مستدام بدارد.
باتشکر واحترام/ یکی از مقلدین حضرتعالی
پاسخ: بسم الله الرحمن الرحیم
علیکم السلام و رحمة الله
بر حسب آنچه از هدایتهای قرآنی، روایات شریفه، احادیث متواتره و سیره مسلمین خلفاً عن سلف استفاده میشود، دختر نمونه دختری است که به صفات دهگانه ارزشی اسلامی که در سوره احزاب آیه 35 بیان شده آراسته، و حجاب و پوشش کامل اسلامی داشته باشد، و در برنامهها و مسابقاتی که معرض نظر نامحرمان و بداندیشان قرار میگیرد، شرکت ننماید و عفّت، کرامت و مقام و منزلت بالایی را که اسلام برای بانوان شناخته است، حفظ نماید. والعاقبة للمتقین
لطف الله صافی، 29 شوال المکرم 1433
پایان پیام/
نظر شما