16 هزار نسخه از قرآن های خطی و دستخط منسوب به ائمه(ع)وجود دارد

کارشناس امور نمایشگاه های سازمان کتابخانه ها، موزه ها و اسناد آستان قدس رضوی گفت: 16هزار نسخه خطی از قرآن و جزوه های قرآنی در این سازمان وجود دارد که سرآمد آن قرآن های منسوب به خط 6 تن از ائمه است.

کارشناس امور نمایشگاه های سازمان کتابخانه ها، موزه ها و اسناد آستان قدس رضوی که به منظور شرکت در نمایشگاه بزرگ فرهنگ، هنر و معارف رضوی در کرمان حضور دارد در گفتگو با خبرنگار شبستان اعلام کرد: تاکنون بیش از 13 میلیون برگ سند از جمله قباله های ازدواج، شرعی، حضور دولت های بیگانه در شرق کشور و...جمع آوری و توسط این سازمان نگهداری می شود.


حسین مخبر داوودی در خصوص موزه های آستان قدس رضوی به وجود 5 موزه متمرکز اشاره و تصریح کرد: این موزه ها شامل موزه هدایای رهبری، قرآن، فرش، مردم شناسی و ... است؛ ضمن آنکه دو موزه وابسته به آستان قدس در شهرهای تهران و یزد نیز وجود دارد.


وی با بیان اینکه همه موزه های ما غنی هستند، افزود: در این موزه ها اصل دستخط ائمه، دوره های مختلف فرش از مناطق مختلف کشور، تمبر و سکه، حتی موزه آبزیان و نجوم موجود است.


وی در خصوص کتابخانه های آستان قدس رضوی هم با اشاره به اینکه 41 کتابخانه در سراسر کشور و یک کتابخانه هم در هند وابسته به آستان قدس وجود دارد، افزود: کتابخانه مرکزی آستان قدس که پاسخگوی نیازهای همه سطوح تحصیلی است بیش از2 میلیون و 500 هزار نسخه کتاب دارد که بیش از 86 هزار نسخه خطی نیز در آن نگهداری می شود.


کارشناس امور نمایشگاه های سازمان کتابخانه ها، موزه ها و اسناد آستان قدس رضوی ادامه داد: از این تعداد نسخ خطی 16 هزار مورد آن قرآن و جزوه های قرآنی است که سرآمد آن قرآن های منسوب به خط 6 تن از ائمه(امام علی(ع)امام حسن و حسین(ع)امام سجاد(ع)امام کاظم(ع)و امام رضا(ع) است.

 

وی با افزودن اینکه روزانه 6 هزار نفر مراجعه کننده به این کتابخانه وجود دارد و بیش از130 هزار نفر در آن عضویت دارند، تصریح کرد: همه بخش های کتابخانه مرکزی مجهز به سیستم ضد حریق است و روزانه از ساعت 7 صبح الی 22 شب فعالیت دارد.


مخبرداوودی بیان کرد: علاوه بر این دو کتابخانه تخصصی "اهل البیت" و کتابخانه "گوهرشاد" به صورت شبانه روزی در آستان قدس رضوی فعالیت می کنند.

 

وی به وجود آزمایشگاه بزرگ و مجهزی برای تشخیص نوع آفت، درمان و بازسازی نسخ خطی اشاره و تصریح کرد: این کار توسط اساتید مجرب انجام می شود و پس از تعیین نوع آفت و آفت زدایی از آن، نوع کاغذ برای مرمت و بازسازی تعیین می شود و در نهایت این نسخ برای نگهداری تحویل مخزن مخطوطات داده می شود که شرایط نگهداری در آن از لحاظ دما و رطوبت و.. کاملاً استاندارد است.

 

کارشناس امور نمایشگاه های سازمان کتابخانه ها، موزه ها و اسناد آستان قدس رضوی افزود: کاغذهای موجود در بازار مناسب مرمت نیست و برای مرمت نسخه های خطی از کاغذهای دست ساز استفاده می شود.


وی بیان داشت: آستان قدس تنها مرکز غیردولتی است که حجم گسترده ای از کتابخانه ها را ایجاد کرده است و رویکرد آن محرومیت زدایی از مناطق مختلف است.


مخبرداوودی، شرکت به نشر-چاپ و انتشارات استان قدس رضوی-را مجهزترین مرکز چاپ و نشر در کشور دانست که طی سالهای اخیر راه اندازی شده و سعی در حمایت از مؤلفین دارد که توانسته قرآن های بسیار نفیس را چاپ و کند و در حقیقت جزو ناشران برتر کشور است.


گفتنی است، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، سازمان کتابخانه ها، موزه ها و اسناد، اداره کل روابط عمومی، مؤسسه خدمات مشاوره جوانان و مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس در نخستین نمایشگاه فرهنگ هنر و معارف رضوی با برپایی غرفه و اهدای بسته فرهنگی که گل های خشک شده حرم مطهر امام رضا(ع)هم در آن قرار دارد، در کرمان فعالیت دارد.

 


پایان پیام/

کد خبر 173249

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha