به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شمال استان اصفهان، در ادامه برگزاری برنامههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، فرهنگسرایالمهدی کاشان اقدام به اجرای کارگاه «یک فنجان زندگی شیرین»ویژه بانوان منطقهی راوند کرد.
روانشناس و مشاور خانواده در این کارگاه که با موضوع اخلاق در خانواده با محوریت برقراری ارتباط موثر تشکیل شد، به بیان راهکارهای ارتباط موثر و موانع موجود در آن پرداخت.
زینب رمضانعلیزاده با تاکید بر اینکه نخستین تکنیک در برقراری ارتباط موثر اهمیت دادن به خود به عنوان مادر، پدر یا همسر است از دست کشیدن از خود، همسر و پرداختن به فرزندان به عنوان اولین خطا و اشتباه تربیتی نام برد.
وی در این کارگاه که با همکاری کانون فرهنگی امام محمدباقر (ع) راوند برگزار شد بر رفع موانع ارتباط موثر در خانواده تاکید کرد و بزرگترین مانع در ارتباط موثر را مقایسه کردن عنوان کرد چرا که اثرات مخربی در شخصیت افراد دارد.
رمضانعلیزاده توجه و اهمیت به همسر را دومین تکنیک برقراری ارتباط موثر دانست و احترام و بزرگ نشان دادن جایگاه پدر در خانواده را از نکات اصلی ارتباط موثر برشمرد.
این مشاور خانواده با بیان اینکه والدین در تربیت فرزندان با هم همکاری متقابل داشته باشند، نحوه برقراری ارتباط با فرزندان را به عنوان سومین تکنیک ذکر کرد و از خانوادهها خواست بجای کنترل بیش از حد فرزندان، ابتدا رفتار و کلام خود را بررسی و تحلیل کنند تا بدانند چه کلماتی را بکار می برند و چه تاثیری در طرف مقابل می گذارد.
وی با توجه به اینکه ۷۵ درصد رفتارهایی که افراد دارند و شخصیتی که تا پایان زندگی در آنها شکل میگیرد ناشی از رفتار والدین و عوامل ارثی است، از مادران حاضر در کارگاه خواست بیش از حد و بطور وسواس گونه به دنبال خطای فرزندان خود نباشند و آن را بزرگ جلوه ندهند و برای تصحیح رفتار آنها از تحقیر، تهمت، تهدید، ترساندن، برچسب زدن و مسخره کردن خودداری کنند.
پایان بخش این کارگاه اجتماعی که با پخش انیمیشن ویژهی کودکان همراه بود به پرسش و پاسخ شرکت کنندگان و کارشناس کارگاه اختصاص داشت.
نظر شما