اشعار شهریار برخواسته از روح متعالی او بود

یکی از اساتید ادبیات و زبان فارسی گفت: اشعار نغز و پرمحتوای استاد شهریار برخواسته از روح متعالی و احساس ظریف و درک دقیق او بود.

فخرالدین سورتیجی، یکی از اساتید ادبیات و زبان فارسی، به مناسبت روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد سید محمدحسین شهریار امروز (27 شهریور) به خبرنگار شبستان از مازندران گفت: شهریار شاعری است که در زبان، وزن و سبک‌های مختلفی شعر سروده و جامه‌ای فاخر و آراسته بر قامت زبان و ادبیات معاصر دوخته و تصاویری بدیع و دلکش خلق کرده است و تبحر وی در تمام این مقوله‌ها امری بدیهی است.


وی افزود: تکریم شهریار، تکریم شعر و ادبیات معاصر و ارج نهادن به ساحت مقدس سخن و قلم متعهد است.


سورتیجی تاکید کرد: استاد شهریار شاعری پایبند به موازین اسلامی و دلبسته به انقلاب اسلامی بود و در غالب اشعارش این دلبستگی و ارادت به دین و دینمداری معلوم و مشهود است.


وی افزود: میزان تاثیر شعر بر اذهان و افکار عمومی و انتقال سینه به سینه آن نشان ‌دهنده قدرت نفوذ کلام شاعر و تبحر وی در سخن‌سرایی بوده و این ویژگی در قالب آثار وی معلوم و مشهود است.


شاعر مازندرانی تاکید کرد: کلام شهریار جهانی است و مکنونات قلبی و ذوق زلال شهریار آنچنان با دردها و شادی‌های مردم آمیخته که شعر او را در یادها حک کرده و ماندگار ساخته است.


وی زبان شعر را زبانی گویا و پویا عنوان کرد و افزود: در برهه کنونی شعرا با ابزار کلام که تاثیرگذارترین ابزارهاست می‌توانند همچون استاد شهریار که پا به پای انقلاب و مردم حرکت می‌کرد، آرمان‌های متعالی نظام اسلامی را به جهانیان بنمایانند.


سورتیجی اظهار کرد: در تاریخ دوره اسلامی، شعر به عنوان قائمه اصلی فرهنگ حتی در دشوارترین و خونین‌ترین سال ها هم حامل رسالت راستین ایرانیان شیفته اسلام عزیز بوده است.


استاد ادبیات و زبان فارسی خاطرنشان کرد: تاریخ ادبیات اسلامی‌ ایران نام و آثار هزاران شاعر را چونان گوهرهای ناب در دل خود دارد که در ادوار گوناگون فریادگر ایمان و آزادی بوده‌اند اما در هر دوره‌ای برخی نام‌ها مرزهای زمان و مکان را در هم شکسته و جاودانه تاریخ شده‌اند.

 

وی تاکید کرد: بی‌تردید رسیدن به چنین جایگاهی والا مشروط و منوط به تسخیر ملک دل هاست، آنگونه که زنده یاد استاد محمدحسین شهریار، شاعر جاودانه و بی‌مانند تاریخ ادبیات شیعی نیز به کرات و دفعات تأکید کرده این امر جز به ایمان و اعتقاد حاصل نمی‌شود.

 

این شاعر مازندرانی ادامه داد: شهریار نماینده راستین شعر و ادب فارسی و نقطه پیوند شعر کلاسیک با شعر معاصر قلمداد شده و قدرت و تسلط بی‌نظیر «شهریار» در سرودن غزل‌های عارفانه یادآور غزل‌های حافظ، ‌مثنوی‌های بلند و حکیمانه‌اش یادآور مثنوی‌های حکیمانه سعدی و شعر حماسی وی در به تصویر کشیدن حماسه‌های دلاور‌مردان دفاع مقدس، یادآور شعر حماسی فردوسی است.

 

وی بیان کرد: نبوغ استثنایی استاد به همراه اوج شاهکار ادبی وی یعنی «حیدر بابایه سلام» و «سهندیه» همچنین نفوذ کلام شعریش در میان آحاد مردم ایران زمین پیرایه‌های تردید را در ارتباط با جایگاه رفیعش در شعر و ادب ایران از ذهن منصفان و آگاهان بی‌غرض می‌زداید.

 

سورتیجی با استناد به اظهارات صاحبنظران آثار ادبی درباره اشعار شهریار و نیز یادآوری آفرینش غزل «علی ‌ای همای رحمت» توسط این سخن‌سرا، ‌شهریار را نماینده بلند قامت شعر و ادب جغرافیای فرهنگی ایران دانسته و خواستار فراگیری و مطالعه آثار ادبی این شاعر نامی توسط آحاد مختلف جامعه شد.


استاد ادبیات و زبان فارسی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در وصف جایگاه و شخصیت استاد ملک سخن، خاطرنشان کرد: این شاعر بلند آوازه به حق شهریار شعر و ادب ایران است.

 

وی افزود: تاثیر کلام و شعر استاد بسیار شگرف بوده و در روح و جان مردم نفوذ کرده است و اشعار شهریار از قدیم الایام ورد زبان بزرگان، کودکان، خواص و عوام است و در رویدادهای مختلف با عشق و اراده ای که به ایران و اسلام داشت در کنار مردم از اسلام و منافع کشور دفاع کرد.

 

سورتیجی خاطرنشان کرد: اشعار این استاد فرهیخته از دل برمی خواست و در دل می نشست و نفوذ معنوی اشعار وی همه مردم ایران را جذب خود کرده و در جهان شناخته شده است.

 

این شاعر مازندرانی بیان کرد: استاد شهریار ضمن توجه به بعد عرفانی و معنوی در آثار خود به مسایل سیاسی و اجتماعی جامعه خود نیز توجه ویژه ای داشت به گونه ای که در دوران جنگ جهانی دوم در دفاع از کیان کشور اشعاری نیز سروده است.

 

سورتیجی با بیان اینکه استاد شهریار در خصوص پیامبر (ص)،حضرت علی (ع) ،امام حسین(ع) و رشادت های رزمندگان اسلام در طول هشت سال دفاع مقدس نیز سروده های دارد، عنوان کرد: این شاعر به اهل بیت(ع) و کشورش با تمام وجود عشق می ورزید.

 

استاد ادبیات و زبان فارسی مازندران با تاکید بر اهمیت و جایگاه استاد شهریار در شعر فارسی و آذری، خاطرنشان کرد: شهریار جزو شاعران بزرگ ماست و مجموعه حیدربابای او مجموعه فاخر و ارزشمندی ست که هم به لحاظ مضمون و هم به لحاظ تکنیک سرایش، بی‌نظیر است.


وی با گرامیداشت روز شعر و ادب فارسی، ادامه داد: شهریار از جمله شعرای حق پرست، بی نظیر و صادق بود که شاهکارش، شعر عجیبش درباره حضرت علی (ع) بود.


سورتیجی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری درباره شهریار می فرماید: محمد حسین شهریار ، شخصیتی صمیمی، حق پرست، بی نظیر و صادق بود که به دلیل استقلال فکری حاضر نشد کالای شعر را به اربابان قدرت بفروشد.


وی ادامه داد: شهرت شهریار و عشق عظیمی که در وجودش بود محدود و محصور به کشور نبود و از او شخصیتی جهانی ساخت چرا که او شعر را نه زور لفاظی بلکه زبان عشق می دانست و عشق نیز مرز و سرحدات نمی شناخت و باید برای معرفی شخصیت های دینی و ملی ایران اسلامی، تلاش مضاعف صورت گیرد.


گفتنی است، 27 شهریور ماه یادآور روزی است که سید محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار شاعر ایرانی از استوانه‌های مستحکم شعر و ادب ایران زمین و پرفروغ‌ترین ستاره شعر معاصر ایران اسلامی به افول گرایید و جاودانه شد.


پایان پیام/

کد خبر 173157

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha