حضرت معصومه(س) از افتخارات شیعه است که کلامشان راهگشای زندگی انسان هاست

آیت الله کریمی جهرمی گفت: شیعه افتخار دارد که در بین طبقه بانوان، زنانی با جلالت قدر و فخامت شأن، مانند حضرت معصومه(س) دارد که احادیث و کلماتشان، راهگشای زندگی انسان هاست.

خبرگزاری شبستان؛ گروه دین و اندیشه: حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) 25 سال بعد از تولد امام رضا(علیه السلام) دیده به جهان گشود. مهمترین لقب فاطمه دختر امام کاظم(علیه السلام) «معصومه» می باشد و از روایتی منتسب به امام رضا(علیه السلام) اخذ شده است که فرمود: «مَنْ زارَ الْمَعْصُومَةَ بِقُمْ کَمَنْ‏ زارَنی‏» (3)؛ (هرکس حضرت معصومه(علیها السلام) را در قم زیارت کند گویا مرا زیارت کرده است. همزمان با سالروز وفات حضرت فاطمه معصومه(س) به خدمت مرجع عالیقدر آیت الله کریمی جهرمی رسیدیم؛ تا از محضر این استاد بزرگ اخلاق حوزه و فقیه از ابعاد شخصیت با برکت و یگانه حضرت فاطمه معصومه(س) بشنویم. در ادامه مشروح این گفت و گو را می توانید مطالعه کنید.

 با عرض تسلیت ایام شهادت حضرت معصومه(س)؛ از شخصیت آن حضرت برای مخاطبان عزیز بفرمایید؟

- بنده این ایام را که منتسب به حضرت فاطمه معصومه(س) است به همه شیعیان و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت (ع) تسلیت عرض می کنم و امیدوارم همگان از شفاعت آن بانوی گرانقدر متنعّم شویم.

حضرت فاطمه معصومه(س) دارای مقامی بس شامخ و رفیع است. ائمه طاهرین(ع) از این بانوی با جلالت، با تمام تجلیل و تکریم یاد کرده اند و حتی پیش از ولادت آن حضرت؛ بلکه پیش از ولادت پدر بزرگوارش، نام او را بر لسان آورده اند و از مقام شامخش سخن گفته اند. همه می‌دانیم که مدح و ثنایی که از لسان عصمت، تراوش کند و صادر شود، بزرگترین شرف و افتخار است.

آن حضرت انتساب بسیار نزدیک به خاندان وحی و تنزیل و حضرت رسول اکرم(ص) و نیز ابوالائمة الطاهرین حضرت امیرالمؤمنین(ع) و نیز انتساب بدون واسطه به سه نفر از امامان معصوم و حجج بالغه الهیه دارند که نشان عالی ترین شرف خانوادگی آن مجلّله گرانقدر به شمار می روند.

آن سیده والامقام دخت بلند اختر حضرت موسی بن جعفر(ع) و خواهر عزیز و گرامی امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا(ع) و نیز عمه محترمه حضرت جواد الائمة(ع) است و این فضیلت بزرگ، راه گشا به سوی فضیلت و جلالت دیگری است و آن مشابهت به حضرت علیا معظمه زینب کبری(س) است؛ زیرا او بانویی است که این سه جهت و این سه امتیاز در وی جمع شده است.

درباره فضیلت زیارت حضرت معصومه و آثار ایشان توضیح دهید؟

 از جمله زیارات مسلّم و مأثور از خاندان وحی، زیارت حضرت فاطمه معصومه(س) است. روایات متعددی از امامان معصوم در ترغیب و تشویق مردم به زیارت آن حضرت و راجع به اجر و ثواب عظیمی که بر زیارت حضرت مترتب است وارد شده است.

علامه مجلسی اعلی الله مقامه از کتاب تاریخ قم نقل کرده است که حضرت صادق(ع) فرمودند: «إن لله حرما و هو مکة .... تا آنجا که فرمودند: و لنا حرما و هو قم و ستدفن فیه إمراة من ولدی تسمی فاطمة من زارها وجبت له الجنة» یعنی برای ما اهل بیت حرمی است و آن قم است و به زودی زنی از فرزندان من به نام فاطمه در آن دفن می شود. کسی که او را زیارت کند، بهشت بر او واجب خواهد شد.

همچنین از سعد نقل شده است که گفته: «من از حضرت ابوالحسن الرضا (ع) راجع به زیارت فاطمه دختر حضرت موسی بن جعفر(ع) پرسش کردم. فرمود: من زارها فله الجنة» هر کسی که او را زیارت کند بهشت از برای اوست.

همچنین از حضرت امام جواد(ع) نقل شده که فرمودند: «من زار عمتی بقم فله الجنة» کسی که قبر عمه مرا در قم زیارت کند بهشت برای اوست.

مطلب بسیار مهم و چشمگیری که در این روایات آمده است و قدر مشترک و جامع بین همه آنهاست، وعده بهشت به زائران مضجع شریف فاطمه معصومه(س) است که در لسان مبارک سه امام معصوم و مفترض الطاعة آمده است.

علّت ملقّب شدن حضرت معصومه(س) به «محدّثه» چیست؟

یکی از فضایل و مناقب بزرگ حضرت فاطمه معصومه(س) محدّثه بودن آن بانوی بزرگوار است. بضعه موسی بن جعفر (ع) روایاتی نقل فرموده و کلمات گران بهای خاندان وحی را به پیروان و شیعیان منتقل کرده اند و از این رهگذر نیز اهل ایمان را متنعم و بهره مند ساخته است. از جمله این روایات، حدیث غدیر، حدیث منزلت، حدیث معراج و حدیث شهید بودن محبان آل محمد(ص) است که حضرت فاطمه معصومه(س) در سلسله راویان این احادیث قرار دارند.

به جهت تیمن و تبرک، حدیث غدیر را از لسان آن بانوی مکرمه از کتاب ارزشمند الغدیر نقل می کنیم که آمده است: «حدثتنا فاطمة و زینب و ام کلثوم بنات موسی بن جعفر قلن حدثتنا فاطمة بنت جعفر بن محمد الصادق حدثتنی فاطمة بنت محمد بن علی حدثتنی فاطمة بنت علی بن الحسین حدثتنی و سکینة ابتنا الحسین بن علی عن ام کلثوم بنت فاطمة بنت النبی عن فاطمة بنت رسول الله و رضی عنها قالت: أنسیتم قول رسول الله یوم غدیر خم: من کنت مولاه فهذا علی مولاه و قوله: انت منی بمنزلة هارون من موسی» یعنی حضرت معصومه (س) به واسطه فاطمات از حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا(س) و از قول رسول خدا(ص) حدیث غدیر را نقل می فرماید.

شیعه افتخار دارد که در بین طبقه بانوان، زنانی با جلالت قدر و فخامت شأن، مانند حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت معصومه(س) دارد که احادیث و کلماتشان، راهگشای زندگی انسان هاست.

از برکات وجود گرانقدر حضرت فاطمه معصومه(س) در قم برای مخاطبان بفرمایید.

نزول اجلال حضرت فاطمه معصومه(س) و ورود او به قم، منشأ خیرات و برکات گوناگون و چشم گیر و ماندگار برای قم و اهل و واردین آن، بلکه برای عموم مسلمانان جهان حتی در اقصی نقاط عالم گردید.

شهر، شهر زیارتی شد و از مشرق و مغرب جهان، مردم علاقمند به بیت وحی، برای زیارت آن معظمه یگانه، رو به این شهر شریف می آورند و در آمدن به این شهر، ارتباط بین قم و بلاد و ممالک اسلامی حاصل می گردد و فرهنگ اسلام از این پایگاه علمی به نقاط مختلف، انتقال می یابد؛ جنبه های اقتصادی مردم رشد می کند و ده ها منافع دیگر که در پرتو زیارتی شدن این شهر، خداوند بزرگ، متوجه مردم این شهر و واردین و دیگر ملّت‌های اسلامی گردانیده است.

از برکات بی نظیر وجود آن حضرت در قم، اینکه این شهر قداست پیدا نموده و مورد توجه و اقبال علما و دانشمندان قرار گرفت و بالاخره بزرگترین پایگاه دینی و عالی ترین حوزه علمیه در جهان گردید. بدون شک ورود دو شخصیت بزرگ علمی، مرحوم آیات عظام آقایان حائری و بروجردی به قم، از برکات حضرت معصومه (س) است و به نظر ما، اندک ابهام و اجمالی در این زمینه نیست. این بانوی بزرگ و سرافراز، پشتوانه عظیمی است که شخصیت های وزین را بدین سو و سمت می کشد و متفکران و اندیشمندان را از هر نقطه ای جذب می نماید و دل ها همه در هوای اوست.

حرم مطهر آن حضرت در قم مرکز افاضه فیوضات ربانی است و انوار هدایت از این کانون نور، پی در پی ساطع بوده و همه جا را روشن و تابناک می گرداند و پیوسته امواج علم، معرفت و فضیلت از آن محور فضیلت و کمال، به اطراف و اکناف جهان می رسد.

کد خبر 1730338

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha