صادرات تنها 10 درصد زرشک تر خراسان جنوبی

بیکی گفت: تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد زرشک تولیدی‌ خراسان جنوبی به صورت تر صادر و مصرف می شود.

 احسان بیکی- رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان جنوبی- در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی میزان صادرات زرشک سال گذشته در استان را حدود ۵۰۰ تن اعلام کرد و گفت:  با توجه به این مهم که ۹۸ درصد زرشک جهان در خراسان جنوبی تولید می‌شود تنها این میزان زرشک گلچین و صادر شده است.

وی افزود: برای معرفی زرشک در جوامع بین المللی نیاز به رعایت استاندارد مد نظر کشورهای مقصد شامل کاهش بار میکروبی، بسته‌بندی به روش‌های نوین، فرآوری مناسب و ... است.

 بیکی از معضلات پیش رو در خصوص صادرات زرشک به بار میکروبی آن اشاره کرد و گفت: بعد از چیدن زرشک، متاسفانه این محصول مزیت‌دار در بارگاه یا کارگاه بهداشتی خشک و پاک نمی‌شود که این امر باعث افزایش بار میکروبی زرشک می‌شود.

 وی به تشکیل کارگروه توسعه اشاره کرده یادآور شد: پس از تصویب این مهم، موارد مرتبط با زرشک شامل چیدن، خشک کردن، پاک کردن و... به صورت بهداشتی رصد می‌شود.

وی گریزی به شرکت‌های دانش بنیان زد و افزود: توسط شرکت های دانش بنیان دستگاه‌های دان کردن زرشک، خشک کردن، بسته‌بندی و ... اختراع و به بازار عرضه شده و با ورود این دستگاه و ماشین آلات و کاهش بار میکروبی، امید است بتوان زرشک با کیفیت و عاری از بار میکروبی عرضه کرد.

 رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان جنوبی یادآور شد: ۱۰ تا ۱۵ درصد زرشک تولیدی‌تر بوده و مابقی خشک می‌شود.

 بیکی به فعالیت ترمینال ضبط زرشک اشاره کرد و گفت: با پیگیری صورت گرفته این مجموعه با کارخانه‌های بزرگ مطرح کشور در مقوله صادرات و همکاری دارد و به زودی اولین محموله زرشک دان شده به کارخانه مدنظر ارسال و با آخرین روش‌های روز دنیا فریز، بسته‌بندی و صادر خواهد شد.

 به گفته وی گرچه در ابتدا سود اولیه برای این کارخانه اندک خواهد بود اما پس از فرهنگ سازی و سنجش کشش بازار برای انتفاع کشاورز، می‌توان مقدار بیشتری زرشک دان شده و تر برای صادرات عرضه کرد.

 وی‌ گفت: با انجام این اقدامات کشاورز با رقم بالاتری زرشک را به بازار عرضه می‌کند چنانچه ۱۰ تا ۲۰ درصد زرشک تولیدی استان به صورت تر خارج شود انتفاع بیشتری برای کشاورز خواهد داشت.

 رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان جنوبی یادآور شد: تنها ترمینال ضبط زرشک استان با نام شرکت نگین شهرکاج در سال ۹۴ راه اندازی و در زمینه ضبط زرشک با هدف حذف واسطه‌های سودجو کار خود را آغاز کرده است.

وی از اقدامات این ترمینال به خرید توافقی زرشک با همکاری تعاون روستایی اشاره کرد و این اقدام را در ثبات بازار و عدم کاهش قیمت زرشک تر مهم دانست.

 به گفته بیکی زرشک تر و خشک توسط ترمینال ضبط زرشک پس از تست بار میکروبی از کشاورز خریداری شده و این اقدام باعث می‌شود کشاورز به سمت خشک کردن بهداشتی زرشک برود.

وی ابراز امیدواری کرد: با راه‌اندازی کارگاه توسعه همه موارد مرتبط با زرشک شامل برداشت، خشک کردن، دان کردن، شستشو به صورت بهداشتی رصد شود و با راه اندازی و آغاز کار کارگاه توسعه می‌توان از خروج نهال زرشک نیز به خارج از استان جلوگیری کرد.

کد خبر 1729611

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha