تئاتر خیابانی دریچه ای در جهت توسعه تئاتر کشور است

معاون امور هنری تئاتر خیابانی را دریچه ای برای توسعه تئاتر کشور دانست و گفت:منافع تئاتر خیابانی در درجه اول در کل تئاتر کشور تاثیرگذار است و بهترین راه برای آشنا کردن و تعامل مردم باتئاتر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست سیاست گزاری جشنواره تئاتر خیابانی مریوان صبح امروز با حضور حمید شاه آبادی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادر آشنا، مدیر کل هنرهای نمایشی،کریمیان نماینده مدیران در مجلس شورای اسلامی، قباد میمنت آبادی، مدیر کل ارشاد استان کردستان و دبیر جشنواره و تنی چند از مسئولان مرکز هنرهای نمایشی و مسئولان استان کردستان برگزار شد.

 

 حمید شاه آبادی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، طی سخنانی با بیان اینکه برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی مریوان رویداد مهمی است و فلسفه ای بالاتر از یک جشنواره در آن نهفته است، اظهار کرد: در این میان آقای قادر آشنا، مدیرکل هنرهای نمایشی ایران در طول مدت مدیریتشان به تئاتر خیابانی توجه ویژه ای داشته اند و در راستای ارتقای تئاتر خیابانی تلاش کرده اند.

 

وی با اشار به توجه ویژه معاون هنری به استان های کشور بیان کرد: برگزاری یک جشنواره در شهر زیبای مریوان نشان دهنده توجه معاونت هنری به استان ها و شهرستان های کشور است و تاکنون همه تصمیمات ما در حوزه فرهنگ و هنر تئاتر مربوط به استان ها بوده است.

 

شاه آبادی تئاتر خیابانی را دریچه ای برای توسعه تئاتر کشور دانست و تصریح کرد: منافع تئاتر خیابانی در درجه اول در کل تئاتر کشور تاثیرگذار خواهد بود و بهترین راه برای آشنا کردن و تعامل مردم با تئاتر است.

 

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مردم تئاتر را در ابتدا با تئاتر خیابانی شناخته اند و به تئاتر خیابانی باید بیش از یک گونه نمایش نگاه کرد. گونه ای که مخاطب خود را از میان رهگذران انتخاب می کند و مردم را برای لحظاتی به اندیشیدن وا می دارد.

 

معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اظهار خرسندی از اینکه شهر مریوان سال هاست که به عنوان پایگاه حوزه تئاتر خیابانی شناخته شده است، بیان کرد: امیدوارم که این پیگیری ها موجب رشد تئاتر خیابانی شود، به گونه ای که در همه دنیا نام شهر زیبای مریوان با این هنر نمایشی عجین شود و ما هم در ایران به نوعی یک پایگاه تخصصی تئاتر خیابانی داشته باشیم.

 

شاه آبادی با اشاره به اینکه برگزاری این جشنواره در مریوان ناخودآگاه باعث تقویت این رشته از تئاتر در این شهر خواهد شد، بیان کرد: در صورتی پایگاه این جشنواره حفظ می شود که نگاه خود را از استان خارج کند، به نحوی که تمامی علاقه مندان در استان های مختلف کشور این جشنواره را عرصه مهمی برای رقابت تلقی کنند.

 

وی در ادامه گفت: جشنواره باید ملی شود، زیرا اگر تنها معطوف به استان کردستان باشد آفت بزرگی است که باعث می شود جشنواره در این استان پابرجا باقی نماند.

 

معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: همان گونه که تئاتر خیابانی دغدغه مهمی برای هنرمندان این استان محسوب می شود، باید این دغدغه در میان هنرمندان دیگر استان ها نیز به وجود آید.

 

وی با اشاره به اینکه حضور افراد متخصص در این حوزه باعث اعتلای تئاتر خیابانی کشور خواهد شد، خاطرنشان کرد: در این میان باید در هر یک از استان های کشور، با همکاری شهرداری ها، مکان های دائمی برای اجرای تئاتر خیابانی تعیین و مشخص شود.

 

شاه آبادی افزود: باید از پرچم تئاتر خیابانی رونمایی شود و در هر استان که تئاتر خیابانی فعالی دارد این پرچم برافراشته شود تا دیگر استان های کشور هم برای رشد تئاتر خیابانی ترغیب شوند.

 

وی تصریح کرد: همچنین نباید در هر مکانی تئاتر خیابانی برگزار شود، بلکه باید تئاتر خیابانی از این سرگردانی نجات پیدا کند و مکان های دائمی تئاتر خیابانی در استان ها مشخص شوند که البته در این راستا تاکنون 204 فضای دائمی اجرای تئاتر خیابانی فعال شده اند.

 

شاه آبادی با بیان اینکه کمترین کژی ها در تئاترهای خیابانی وجود دارد، بیان کرد: نگاه عامه مردم میزبان و مدافع این حرکت نمایشی است و نگاهی که در بازبینی های نمایش های صحنه ای شاهدیم در تئاتر خیابانی وجود ندارد.

 

وی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه هیچ تصمیمی مبنی بر خروج جشنواره از مریوان انجام نشده است، گفت: باید مریوان متولی تئاتر خیابانی کشور باشد، البته نه فقط در طی مدت برگزاری جشنوراه. در صورتی که این اتفاق بیفتد، جشنواره تئاتر خیابانی همواره در مریوان برپا خواهد شد.

 

در ادامه این جلسه قادر آشنا، مدیرکل هنرهای نمایشی، با اظهار خرسندی از اینکه برخی جشنواره های کشور با نام شهرهای ایران در دنیا شناخته شده اند، اظهار کرد: برگزاری این جشنواره ها نشان دهنده فرهنگ غنی و تمدن کهن ایران است و مسئولان تئاتری سایر کشورها از تئاتر ایران به نیکی یاد می کنند.

 

وی یادآور شد: زمانی که در برنامه سالیانه تئاتر کودک دنیا نام استان همدان ثبت می شود جای خوشحالی دارد و امیدوارم که این گونه اتفاقات در کشور بیشتر شود.

 

آشنا با اشاره به اینکه در این دوره از جشنواره 40 گروه نمایشی در مریوان حضور دارند، بیان کرد: از این میان هشت گروه از استان کردستان شرکت کرده اند که این تعداد نسبت به دوره های گذشته افزایش یافته است.

 

سپس کریمیان، نماینده مریوان، طی سخنانی گفت: شعار هنر نزد ایرانیان است وبس زمانی تحقق پیدا می کند که همه مردم در چهار گوشه کشور برای ارتقاء هنر دست به دست هم دهند. اکنون نیز ما در همه زمینه های فرهنگی و هنری در جهان کارنامه درخشانی را به ثبت رسانده ایم.

 

وی با بیان اینکه استان کردستان پیشینه تاریخی 3000 ساله دارد، خاطرنشان کرد: همواره استان کردستان در سطح ملی و بین المللی نقش بسزایی را ایفا کرده است، همان گونه که مقام معظم رهبری طی سفرشان به کردستان، این استان را به عنوان یک استان فرهنگی نامگذاری کرده اند و ما به خود می بالیم که در عرصه ملی از جایگاه خوبی برخورداریم.

 

کریمیان ادامه داد: با گذشت این چند سال، ماه مهر برای مردم کردستان تداعی کننده آغاز جشنواره تئاتر خیابانی مریوان است و همواره مردم آماده برگزاری این جشنواره می شوند.

 

وی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد که برای تثبیت تئاتر خیابانی در سطح ملی به نام مریوان دبیرخانه و یک دبیر مستقل تعیین شود که همواره برای اداره امور جشنواره با مرکز و استان در تعامل باشد.

 

در ادامه قباد میمنت آبادی، مدیرکل وزارت فرهنگ و ارشاد استان کردستان و دبیر جشنواره تئاتر خیابانی مریوان، با اشاره به اینکه یکی از دغدغه های مسئولان استان ارتقاء تئاتر خیابانی مریوان بوده است، بیان کرد: این دغدغه در بطن تصمیمات مدیران و مسئولان تئاتری بوده است و برگزاری این جلسه نیز نشان دهنده اهمیت برگزاری این جشنواره و تغییر نوع نگاه این دوره از جشنواره است.

 

وی افزود: امسال رویکرد جشنواره کمی تغییر کرده است و شهرستان مریوان به شکل ویژه ای برای برگزاری جشنواره مهیا شده است. ارتقاء کیفیت آثار جشنواره و برگزاری کارگاه های آموزشی نشان می دهد که هفتمین دوره جشنوراه برتر از دوره های پیشین برگزار خواهد شد.

 

میمنت آبادی خاطرنشان کرد: با پیشینه مناسب تئاتر خیابانی در مریوان، امیدوارم دفتر تئاتر خیابانی در مریوان افتتاح شود تا به شکل جدی تری به ارتقاء کیفیت تئاتر خیابانی بپردازیم.

 

دبیر هفتمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان یادآور شد: در حال حاضر شش نماینده استان تغییر کرده اند و یک مجموعه همراه و هماهنگ شکل گرفته که با حضور این عزیزان دغدغه های فکری ما نیز کمتر شده است و همه این حسن ها به ارتقاء فرهنگ و هنر استان کمک خواهد کرد.

 

مجید امرایی، مدیر دفتر تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی، هم در ابتدای سخنان خود گفت: با تلاشی که در طی این مدت از سوی معاونت هنری و هنرمندان تئاتر خیابانی انجام شده است، می توانیم ادعا کنیم که تئاتر خیابانی روزهای طلایی خود را سپری می کند.

 

وی در ادامه افزود: در حال حاضر 204 فضای دائمی تئاتر خیابانی در سراسر کشور ایجاد شده است، هشت جشنواره تخصصی تئاتر خیابانی در سراسر کشور به وجود آمده و با توجه به وجه بین المللی تئاتر خیابانی، حضور شش گروه خارجی در این دوره از جشنواره، برگزاری سه کارگاه آموزشی با حضور مدرسان خارجی و ایرانی، که حاصل آن تولید سه اثر مشترک خواهد بود، نشان دهنده ارتقاء سطح تئاتر خیابانی کشور است.

 

امرایی در ادامه گفت: همچنین امسال در شش ماهه اول سال، 570 اجرای عمومی تئاتر خیابانی داشته ایم و تنوع مضامین و تکنیک های اجرایی را نیز در آثار تئاتر خیابانی شاهدیم.

 

مدیر دفتر تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی ایران یادآور شد: علاوه بر این ها فراخوان جشنواره از نه ماه قبل منتشر شد و همه آثار جشنواره به اجرای عموم رسیدند.

 

وی در پایان بیان کرد: امیدوارم در زمانی که در اختیار داریم جشنواره تئاتر خیابانی مریوان در وهله اول در سطح خاورمیانه به عنوان جشنواره برگزیده و شناخته شده تئاتر خیابانی مطرح شود.

 

آوات حسامی، رئیس اداره ارشاد مریوان، با بیان اینکه پیش از این جشنواره به صورت استانی برگزار می شده است، عنوان کرد: با خون و دل خوردن جشنواره را به این مرحله رساندیم و اکنون جشنواره بین المللی شده است.

 

وی با اظهار خرسندی از اینکه جشنواره ها به نام شهرها شناخته می شوند، افزود: امیدوارم با ایجاد دبیرخانه دائمی در مریوان برگزاری این جشنواره در شهر مریوان تثبیت شود.

 

بنا به گزارش روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی، حسامی در پایان سخنان خود با اشاره به مخارج و هزینه های مربوط به اسکان و پذیرایی از گروه ها خاطرنشان کرد: در حال حاظر تمامی هزینه ها اعم از هزینه اسکان و پذیرایی از گروه ها نسبت به سال گذشته دو برابر شده و امیدواریم از نظر اعتبارات توجه، ویژه ای صورت بگیرد.

 

 

گفتنی است، هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی 7 تا 11 مهرماه سال جاری با دبیری قباد میمنت آبادی در مریوان برگزار خواهد شد.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 172959

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha