تصویب 5 ماده از لایحه اصلاح قانون دریایی ایران

ماده 7 تا 12 از لایحه اصلاح قانون دریایی ایران در جلسه علنی صبح امروز به تصویب نمایندگان رسید.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز خود ماده 7 از لایحه اصلاح قانون دریایی ایران را بررسی و تصویب کردند. بر اساس این ماده عنوان فصل ششم این قانون، وظایف، مسئولیت‌ها و اختیارات فرمانده و کارکنان کشتی نام گرفت.

ماده 7 از لایحه اصلاح قانون دریایی ایران با 171 رای موافق، 3 رای مخالف و 23 رای ممتنع از مجموع 239 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رسید.

بر اساس ماده 7 این لایحه، عنوان فصل ششم به وظایف، مسئولیت‌ها و اختیارات فرمانده و کارکنان کشتی اصلاح می‌شود و ماده هشت به ابتدای فصل ششم قانون الحاق می‌شود.

بر اساس بند الف این ماده، الف- فرمانده: فردی که به عنوان عالی‌ترین مقام کشتی منصوب می‌شود و بر اساس مقررات مسئولیت هدایت کشتی را از جهات مختلف فنی، دریانوردی، کارکنان و خدمه‌بار و مسافر و انجام سایر وظایف قانونی بر عهده دارد؛ ب- کارکنان و خدمه کشتی: هر فردی که برای انجام وظایفی در کشتی در ارتباط با کار یا خدمات کشتی برای سفر دریایی استخدام شده و نام او در فهرست خدمه کشتی ذکر شده است؛ ت- مالک: هر شخص حقیقی یا حقوقی که نام او به عنوان مالک در دفتر ثبت کشتی‌ها در سازمان بنادر و دریانوردی ثبت شده است مگر در مواردی که خلاف این امر به اثبات برسد؛ ت- افسر اول و دوم: افراد واجد شرایطی که از طرف مالک با رعایت قوانین و مقررات به عنوان افسر اول یا دوم به این سمت گمارده می‌شوند؛ ث-افسر ارشد: فرد واجد شرایطی که بر اساس دستورالعمل مالک و در صورت نبودن دستورالعمل بر اساس عرف دریانوردی تعیین می‌شود؛ ج- ارشد افسران یا کارکنان: فرد واجد شرایطی در بین افسران و کارکنان و خدمه کشتی که بر اساس دستورالعمل مالک و در صورت نبودن دستورالعمل بر اساس عرف دریانوردی با توجه به شرایط و اوضاع و احوال بالاترین مقام کشتی بعد از فرمانده منصوب می‌شود.

بر اساس ماده 9 این لایحه، الف- فرماندهی کشتی بر عهده فردی است که از طرف مالک به این سمت کمارده می‌شود؛ ب- فرمانده باید همواره در کشتی آماده باشد و به اعمال فرماندهی بپردازد مگر در موارد ضروری و مواقعی که کشتی در حال توقف در بندر یا لنگرگاه ایمن است؛ ت- در صورت فوت یا بیماری فرمانده و یا بروز سایر عوامل خارج از اراده وی که مانع از ادامه فرماندهی گردد و در مواردی که فرمانده کشتی را به هر علتی ترک کند و یا از اجرای وظایف خویش امتناع ورزد افسر اول کشتی به طور موقت تا تعیین و حضور فرمانده جدید مسئول فرماندهی کشتی می‌باشد. در چنین شرایطی افسر اول مراتب را بلافاصله به اطلاع مالک می‌رساند و در این شرایط وظایف، مسئولیت‌ها و اختیارات افسر اول عینا همان وظایف، مسئولیت‌ها و اختیارات فرمانده است.

بر اساس ماده 10 این لایحه، فرمانده مسئول ناوبری و مدیریت کشتی است و باید کشتی را با مهارت لازم و طبق فنون کشتی‌رانی و با رعایت قوانین و مقررات داخلی و معاهدات بین‌المللی که جمهوری اسلامی ایران در آنها عضویت دارد و همچنین عرف‌های کشتی‌رانی مورد قبول در سطح بین‌الملل هدایت نماید. فرمانده باید قبل از ورود آب‌ها و بنادر سایر کشتی‌ها تا حد ممکن و ضرورت خود را با نظامات و مقررات لازم‌الاجرای این کشورها در زمینه کشتی‌رانی آشنا نماید.

بر اساس ماده 11، فرمانده قبل از شروع سفر باید از قابلیت دریانوردی کشتی بخصوص از جهات کافی و مناسب‌بودن تجهیزات فنی کارکنان و خدمه واجد‌الصلاحیت، معتبربودن گواهینامه‌های قانونی، حضور اقلام مورد نیاز در کشتی و شرایط مناسب جهت تحویل، حمل و نگهداری کالا در کشتی اطمینان حاصل نماید. فرمانده همچنین باید از چیده‌شدن مناسب کالاهای تحویلی، مهار بار، عدم بارگیری اضافه و حصول تعادل و ثبات لازم در کشتی، سوخت کافی و حسب مورد بسته‌‌بودن درهای انبار و همه محفظ‌های روی کشتی اطمینان یابد. در صورت عدم اطمینان هر یک از موارد ذکر شده فرمانده موظف است از حرکت کشتی جلوگیری نماید و موضوع را به اطلاع مالک برساند. فرمانده باید در طول مدت سفر اقدامات لازم را جهت استمرار قابلیت دریانوردی کشتی به عمل آورد.

پایان پیام/

 

کد خبر 172752

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha