بررسی نقش شهید سلیمانی در شکل گیری ستاد بازسازی عتبات عالیات در «معمار حرم»

کتاب «معمار حرم» به نقش شهید سلیمانی در شکل گیری ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات پرداخته است که توسط بهنام باقری تدوین شده و غلامرضا کرمی ناظر محتوایی آن بوده است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، کتاب «معمار حرم» به نقش شهید سلیمانی در شکل گیری ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات پرداخته است که توسط بهنام باقری تدوین شده و غلامرضا کرمی ناظر محتوایی آن بوده است.

محمد مهدی شاکری نیز تحقیق و مصاحبه ها را انجام داده و راضیه حقیقت و سجاد محمدی نیز ویراستار مجموعه بوده اند.

کتاب معمار حرم توسط انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در 296 صفحه منتشر شده است. این کتاب شامل 9 فصل می باشد که ایده اولیه آن انجام مصاحبه هایی برای معرفی فعالیت های ستاد توسعه و بازسازی عتبات بود که در ادامه پیشنهاد شد با ادغام دو پروژه تاریخ شکل گیری ستاد بازسازی عتبات و نقش شهید سلیمانی در شکل گیری ستاد پروژه واحدی با محوریت فعالیت های شهید سلیمانی در ستاد تعریف شد.

کتاب معمار حرم شامل 76 روایت از فعالیت های شهید سلیمانی است که در 9 فصل به تبیین زندگی و زمانه حاج قاسم از تولد تا شهادت و از قنات ملک تا بغداد با تاکید و تمرکز بر فعالیت های عتباتی آن شهید بزرگوار می پردازد و سپس ورود ایشان به سپاه و دوران دفاع مقدس و پس از آن در تامین امنیت کشور در درون و برون مرزها.

در فصل اول کتاب دورنمایی از زندگی و زمانه حاج قاسم و شکل گیری شخصیت او در فضایی ایلی از کودکی تا دوران دفاع مقدس از زبان نزدیکان آمده است تا زمینه های تربیت دینی خانوادگی و عشق به اهل بیت (ع) برجسته شود.

در فصل دوم مروری گذرا به خاطراتی از فعالیت های سردار سلیمانی در زمینه حفظ امنیت در شرق کشور و نیز در بیرون مرزها انجام شده است.

فصل سوم نیز به فعالیت های اولیه ستاد در عراق و شکل گیری ستاد پشتیبانی از مردم مظلوم عراق و سپس ستاد اولیه بازسازی عتبات و آغاز طرح های خدماتی و رفاهی و عمرانی خرد در عتبات با هدف مرمت حرم های اهل بیت (ع) و خدمات رسانی به زائران اختصاص دارد.

بررسی نقش شهید سلیمانی در شکل گیری ستاد بازسازی عتبات عالیات در «معمار حرم»

در فصل چهارم خاطراتی در ارتباط با توسعه حرم علوی (ع) و احداث صحن حضرت فاطمه زهرا (س) در کنار مرقد امیرالمومنین (ع) در نجف گرد آمده است که از منظر آن شهید بزرگوار به منزله احیای نام حضرت زهرا (س) در پیوند با نام حضرت علی (ع) و یادآور مزار گمشده فاطمی بود.

فصل پنجم داستان دفاع از حرم را با تمرکز بر خاطرات دفاع از حرم امامین عسکریین (ع) و آرزوی سردار برای توسعه سامرا و بسط معیشت ساکنان آن شرح داده است، آرزویی که در زمان حیات وی برآورده نشد و به همت خادمان ستاد و توسعه بازسازی عتبات عالیات در آینده برآورده نخواهد شد.

فصل ششم خاطراتی درباره تلاش های شهید سلیمانی برای احیای سنت پیاده روی اربعین و نقش تمدن ساز آن گرد آمده است.

فصل هفتم بکارگیری موکب های اربعینی در سوانح غیر مترقبه مانند سیل و زلزله را با تدبیر شهید سلیمانی از منظر خاطرات همراهان وی روایت می کند.

در فصل هشتم دیدگاه ها و منویات شهید سلیمانی درباره جایگاه و رویکرد کلی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات را برای خواننده تبیین می سازد.

در پایان و در فصل نهم نیز خاطراتی از زبان یاران و همراهان در باب شهادت و روزهای منتهی به شهادت حاج قاسم آمده است.

کد خبر 1727031

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha