به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله رضا استادی، امام جمعه قم، امروز (25شهریور) در مراسم افتتاحیه هفدهمین سال دروس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در سال تحصیلی 91_92 با اشاره به این که طلبه باید خوب درس بخواند اظهار داشت:خوب درس خواندن، پیش مطالعه، سوال و اشکال در درس، پیگیری مطالب در منابع دیگر، ارتباط درسی با اساتید و مباحثه از اهمیت بالایی برخوردار هستند و در آینده طلبه تاثیر زیادی دارند.
وی با بیان اینکه برخی نظریه ها در ارتباط با تغییر محتوا و کتاب های حوزوی وجود دارد، بیان داشت: کتاب های حوزه همین است، امتحان خود را پس داده و اگر خوب مطالعه و تمرین شوند طلاب را در مسیر اجتهاد قرار می دهند.
آیت الله استادی عنوان کرد: طلاب باید خود را به خواندن روایات و احادیث مرتبط و منطبق با دروس تحصیلی خود عادت دهند که در غیر این صورت در مسیر تحصیل آسیب خواهند دید.
وی با اشاره به اهمیت فقه و اصول در دروس حوزه، خاطرنشان کرد: دلیل این که شهید مطهری در مجامع حوزوی و دانشگاهی می توانست پاسخگوی همه اقشار باشد این بود که در فقه و اصول تحصیل کرده بود و این درس انسان را در صراط اجتهاد قرار می دهد.
امام جمعه قم تصریح کرد: ما باید فقه و اصول را جدی بگیریم و به مغالطه ها و حرف های بی ربطی که در باره این دروس وجود دارد توجه نکنیم.
آیت الله استادی گفت: اگر طلبه در مسیر تحصیل و درس خارج فقه و اصول مسیر عالمان گذشته را به شکل جدی ادامه دهد پس از گذشت 10 سال، در دهه دوم در راه اجتهاد قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه خطاب به طلاب جوان ابراز داشت: اگر بتوانید از ابتدا ادبیات را تقویت کنید تاثیر زیادی در پیشرفت و ترقی شما خواهد داشت.
آیت الله استادی با بیان اینکه ما به جز ظواهر به باید به چیزهای دیگری هم اعتقاد داشته باشیم، تاکید کرد: احترام به پدر و مادر، احترام به استاد و قدر دانی از کسانی که امکانات و موجبات تحصیل را در مراکز مختلف علوم دینی تهیه می کنند از مهمترین عوامل پیشرفت انسان هستند.
استاد حوزه علیمه قم اظهار داشت: امروز شاهد مدرک گرایی در حوزه های علمیه هستیم که این مخالف نظر برخی مراجع و مقام معظم رهبری است.
وی خاطرنشان کرد: حوزه باید به سمت تربیت مجتهد پیش برود و مجموعه های مانند مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) باید این افتخار را حفظ کنند که بدون مدرک طلاب زیادی را پرورش می دهند.
آیت الله استادی با بیان اینکه مادیات نباید وارد امور حوزه شود، بیان کرد: نباید به تدریس، تبلیغ و منبر رنگ مادی داد که این کار موجب آسیب حوزه می شود.
وی یادآور شد: خوب درس خواندن، احترام به دیگران و به دنبال مادیات نبودن از مهم ترین ویژگی های یک طلبه هستند.
پایان پیام/
نظر شما