خبرگزاری شبستان - جنوب کرمان، مهدیه شعبانی: روزگاری دشمن با جنگ سخت به دنبال فتح کشور بود که در برابر اراده آهنین این ملت تاب نیاورد و شکست خورد اما امروز دشمن تغییر روش داده، با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی به مقابله با ما آمده و باورها و اعتقادات دینی ما به ویژه نسل نوجوان را هدف قرار داده، دشمن در این جنگ با ابزار و روش های گوناگون سعی دارد نوجوان مسلمان را به ورطه گمراهی و تباهی بکشاند و جامعه اسلامی را نابود کند.
حالا در این برهه حساس زمانی کانون فرهنگی هنری امام صادق(ع) فعالیت ها و برنامه های مسجد محور خود را به سمت و سوی جذب نوجوانان و تربیت دینی آنها برده است، برای آشنایی با فعالیت های این کانون مسجدی به سراغ مدیر آن رفتیم.
محبوبه جبالبارزی درباره فعالیت های مسجد محور این کانون فرهنگی هنری در مقابله با جنگ نرم، می گوید؛ در وهله اول سعی کردیم کانون امام صادق (ع) پلی بین مسجد و مدرسه باشد و برای همین به مدارس سر می زدیم.
به گفته مدیر کانون فرهنگی هنری امام صادق (ع) عنبرآباد؛ در بازدید از مدارس سعی می کنیم با گپ و گفت دوستانه با آنها رابطه ای گرم و صمیمی برقرار کرده و اعتماد آنها را جلب کنیم، این ارتباط تا جایی پیش رفت که دانش آموزان مشکلاتشان را با ما در میان می گذاشتند.
او می گوید؛ با دوستان دور هم نشستیم و با همفکری هم تصمیم گرفتیم برای کمک به این دانش آموزان نوجوان و کاهش آسیب هایی که متوجه این گروه سنی می شود یک راه حل اصولی پیدا کنیم و نتیجه این همفکری، طرح دختران فاطمی است.
جبالبارزی می گوید؛ سال گذشته همزمان با میلاد حضرت رقیه (س) طرح دختران فاطمی را از یکی از مدارس دخترانه آغاز کردیم و به دختران نوجوان فرم دعوت به عضویت در گروه دختران فاطمی را دادیم تا با نظر خودشان در این طرح شرکت کنند که خوشبختانه ۸۰ درصد استقبال کردند.
به گفته این مدیر کانون مسجدی، طرح دختران فاطمی در واقع طرحی برای جذب دخترانی است که دچار آسیب های اجتماعی شدهاند تا بلکه بتوانیم با مسائل آموزشی، مهارتی و دینی ضمن کمک به حل مشکلات جاری، از وقوع آسیبهای جدی تر جلوگیری کنیم.
او می گوید؛ برای اینکه دختران آسیب دیده در این طرح شرکت کنند این دعوت نامه عضویت را به طور عمومی در بین همه دانش آموزان مدارس توزیع کردیم تا کرامت انسانی آنها حفظ شود و از سوی دیگر بتوانیم جلوی آسیب پذیری دیگر دختران را هم بگیریم.
جبالبارزی می گوید؛ ما در طرح دختران فاطمی با استفاده از ظرفیت مشاورین به دختران نوجوان مشاوره های فردی ارائه و در کنار این مشاوره به آنها احکام شرعی نیز آموزش می دهیم و خدا را شکر توانسته ایم این دختران نوجوان را به زندگی عادی برگردانیم و آنها را با قرآن کریم و نماز مانوس کنیم.
به گفته این مدیر کانون مسجدی، در راستای اجرای طرح دختران فاطمی دوره آموزش قرآن کریم همراه با تفسیر، دوره های آموزش مهارت های زندگی برگزار میشود و علاوه بر این نیز با توجه به علایق و سلایق بچه ها به آنها هنرهای دستی گلسازی و پته دوزی آموزش داده شود.
او می گوید؛ جهت افزایش روحیه شادی و نشاط، دختران فاطمی را هر چند وقت یکبار به اردوهای درون استانی می بریم و برای آنها مسابقات ورزشی در رشته های والیبال، دارت و طناب کشی برگزار می کنیم، در واقع ما در این طرح هم به پرورش روح و روان و هم به پرورش جسم بچه ها توجه می کنیم.
جبالبارزی می گوید؛ به لطف خداوند با تلاش و کوشش دوستان طرح دختران فاطمی مورد استقبال خوبی قرار گرفته و اکنون در ۱۰ مدرسه در حال اجرا است و بیش از ۲۰۰ نفر از دختران نوجوان عضو این طرح هستند.
به گفته این مدیر کانون مسجدی؛ در طرح دختران فاطمی هم با نوجوانان ارتباط چهره به چهره داریم و هم ارتباط مجازی، در ارتباط مجازی از ساعت ۶ صبح تا ۱۱ شب برنامه های قرآنی و احکام در گروه دختران فاطمی می گذاریم و بچه فرصت دارند از صبح زود تا شب مطالعه کنند.
او می گوید؛ حالا پس از گذشت مدت زمان تقریبی یکساله در پرتو اجرای طرح دختران فاطمی این دانش آموزان نه تنها عضو کانون فرهنگی هنری امام صادق (ع) شده اند بلکه عضو ستاد نماز جمعه و کانون خادمیاران رضوی هم شده اند و به لحاظ روحی و روانی و اخلاقی تحولات خوبی در آنها ایجاد شده و خدا را شکر شاهد کاهش آسیب های اجتماعی در این گروه سنی هستیم.
کانون های فرهنگی هنری به واسطه حضور در مکانی معنوی می توانند در تربیت دینی نوجوانان تاثیرگذار باشند و نوجوانی که وارد فصل جدیدی از زندگی شده است را هدایت و راهنمایی کنند.
کانون های فرهنگی هنری که در دل مساجد جای گرفته اند و فلسفه وجودی آنها مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن است می توانند در مقابله با جنگ فرهنگی دشمن نقش یک سنگر مقاوم و پناهگاه را ایفا کنند.
انتهای پیام/
نظر شما