توصیه مهم مرحوم الهی قمشه‌ای به آیت الله جوادی آملی

آیت الله رمضانی بهره گرفتن از قبور اولیاء الله را از توصیه های بزرگان دین دانست و گفت: مرحوم استاد الهی قمشه‌ای مترجم بزرگ قرآن کریم به آیت الله جوادی آملی سفارش می کردند که هر وقت قم رفتید قبر و مزار بزرگان را قدر بدانید، چرا که دست آنها باز است و چه بسا حاجت‌هایی که می توانند برآورده ‌سازند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، آیت الله رمضانی، امروز در مراسم دومین سالگرد و آئین نکوداشت مقام علمی و معنوی علامه حسن زاده آملی ضمن تأکید بر اهمیت تجلیل از علم و عالم و زنده نگه داشتن یاد و نام علما، آیت الله حسن زاده آملی را عارفی بزرگ و سالکی واصل، فانی بالله و عالمی وارسته دانست و ابراز داشت: احترام به مقام علمی و عملی علما در واقع گام نهادن در مسیر کمال است.

این استاد حوزه در ادامه قدم نهادن در مسیر معرف الله و شناخت علمای عارف و سالک الی الله را توفیقی بس بزرگ توصیف نمود و اظهار داشت: کسی که لقمه‌اش نور و کلمه توحید و ذکر و یاد نام اولیاء الله نصیبش می شود، به تهفه‌ای ماورایی و رزقی معنوی دست می یابد که به جان و روح حیاتی دوباره می‌بخشد.

وی ضمن اشاره به تاریخچه افتخارآفرین شهر اصفهان، این دیار را مهد علم، معرفت، عرفان، فلسفه و حکمت دانست و به نقل خاطراتی از حاج آقا رحیم ارباب در رابطه با لزوم احترام به قبور علمای مدفون در قبرستان اصفهان پرداخت.

آیت الله رمضانی افزود: همان طور که در زمان حیات این علمای وارسته و با تقرب و استفاده از اندیشه و سیره ایشان می توانیم به کمال برسیم؛ در زمان ارتحال و زیارت مزار و تمسک به ذیل ولایتشان نیز می‌توانیم از آنها استفاده نماییم؛ حتی بیش از آنچه که در زمان حیاتشان می‌توانستند، کمک خواهند نمود.

وی ضمن بیان خاطره‌ای از آیت الله جوادی آملی از امام خمینی(ره)، در رابطه با انتقال درس امام خمینی(ره) از مسجد سلماسی به مسجد اعظم، بعد از رحلت آیت الله العظمی بروجردی، خاطرنشان ساخت: آیت الله  جوادی آملی می فرمودند؛ نگاه به چهره آیت الله العظمی بروجردی تداعی گر و نمایان کننده عظمت روحی و طهارت و پاکی نفس و به تمام معنا نایب الامام زیبنده ایشان بود.

وی در ادامه با بیان این که منتهای سیر انسانی این است که آدمی کارگزار کار خدا در نظام آفرینش گردد، اظهار داشت: علمایی چون آیت الله العظمی بروجردی که کارشان برای خدا بود، دستشان بیش از آنچه که قبلا بود، باز است؛ با زیارت و توسل به ایشان همانی را که در زمان حیاتشان می توانستیم با تمسک به درس و بحث و تعلیم و تربیتشان بهره بگیریم و عروج کنیم، از قبور ابدان مدفون و ارواح متعلق ایشان نیز ساخته است.

آیت الله رمضانی بهره گرفتن از قبور اولیاء الله را از توصیه های بزرگان دین دانست و ابراز داشت: مرحوم استاد الهی قمشه‌ای مترجم بزرگ قرآن کریم به آیت الله جوادی آملی سفارش می کردند که هر وقت قم رفتید قبر و مزار بزرگان را قدر بدانید، چرا که دست آنها باز است و چه بسا حاجت‌هایی که می توانند برآورده ‌سازند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به نکته‌ای از آیت الله حسن زاده آملی، نکاح را انشاء صورت انسانی و نه اطفاء شهوت حیوانی دانست و اظهار داشت: استمرار نسل هدف اصلی «وَمِن کُلِّ شَیۡءٍ خَلَقۡنَا زَوۡجَیۡنِ»است؛ با نکاح و ازدواج یک جان و نفسه ناطقه به فهرست جان‌ها افزوده می شود.

آیت الله رمضانی در پایان ضمن اشاره به دشواری های مسیر انقلاب اسلامی در تجلی فرهنگ دینی در عرصه بین الملل، خباثت دشمنان بیرونی و خیانت خائنان درونی را نشان دهنده مظلومیت جمهوری اسلامی مقتدر دانست و ابراز داشت: نظام اسلامی ریشه در خون پاک شهیدانی دارد که نگاه ایشان مانعی بزرگ پیش روی طرح‌های استبدادی استکبار جهانی است.

کد خبر 1726148

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha