خبرگزاری شبستان - خراسان جنوبی؛ فاطمه رحیم زاده- با شروع محرم مراسم عزاداری برای امام حسین (ع)، یاران و اهل بیت علیهم السلام ایشان در سراسر ایران اسلامی آغاز می شود. هر چه به اربعین حسینی نزدیک می شویم گردهمایی و راهپیمایی اربعین حسینی بیشتر ملموس می شود. راهپیمایی که شکل زیبایی؛ همدلی و انسجام مردم ایران و عراق برای به تصویر کشیدن عشق شان به اباعبدالله الحسین (ع) را به تصویر می کشد.
آنها که توانستند رخت سفر بسته و راهی این سفر معنوی شدند تا به وصال یار برسند و برخی هم با نیات مختلف اقدام به راه اندازی موکب های حسینی کرده و زمینه پذیرایی و اسکان را برای زائران ایرانی، پاکستانی و... در کشور عراق را فراهم کردند و آن دسته از افراد هم که توفیق حضور در کربلای معلی را نداشتند به برپایی مواکب داخلی و پذیرایی از زائران دیگر کشورها مبادرت کرده تا این حلقه وصل با اباعبدالله الحسن (ع) قطع نشود.
چند سالی است که زائران پاکستان و گاها افغانستانی از طریق مرزهای مختلف مانند خراسان جنوبی وارد استان شده و پس از رفتن به عتبات عالیات در زمان بازگشت پس از زیارت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) وارد خراسان جنوبی شده و برای رفتن به کشورشان از این مرز خارج می شوند.
به اذعان سخنان خیران و خادمان مواکب خدمت به زائران در استان، تفاوتی با خدمت به زائران در کربلا ندارد، چرا که زائرانی که به ایران میآیند عاشقانی هستند که به عشق ائمه و امام حسین(ع) با سختی و مشقت فراوان خود را به ایران میرسانند و از مرز ایران وارد و یا از این مرز خارج می شوند.
خراسان جنوبی امسال با راه اندازی 6 موکب در خضری ، قائن، بیرجند، نهبندان پذیرای این عاشقان مظلوم امام حسین (ع) است.
وارد بقعه امامزادگان باقریه بیرجند می شویم بدو ورود حضور زائران پاکستانی توجه ما را به خود جلب می کند در هر گوشه و کنار تعدادی در حال استراحت و برخی هم در حال مناجات و راز و نیاز با معبود خود هستند.
در انتهای سالن تعدادی در حال نوحه خوانی با زبان محلی هستند. گرچه متوجه زبان آنها نمی شویم اما چنان بر سر و سینه می زنند و حسین حسین می کنند که ناخودآگاه بدون فهم کلمات، اشک هایمان سرازیر می شود و این سوز خواندن طنابی می شود برای ایجاد ارتباط با معبود.
یکی از زائران تک خوانی می کند و دیگران با او هم نوا شده و از ته دل ضجه می زنند با هر ضجه از ته دل این شیعیان پاکستانی صدای هم نوایی دیگر زائران هم به پا می خیزد و فضا را معنوی می کند.
احیای شعائر حسینی
خادم موکب فاطمه الزهرای مزار سید علی نهبندان هدف از شرکت در عزاداری امام حسین(ع) را احیای شعائر حسینی و درس گرفتن از مکتب امام حسین (ع)؛ وفاداری، آزادگی و ایستادگی در برابر ظلم عنوان کرد.
به گفته خزاعی راه اندازی موکب در این منطقه با عشق به امام حسین (ع) و برای پذیرایی از زائران اهل بیت علیهم السلام است و هر روز با عشق به ائمه اطهار برای پذیرایی از زائران پاکستانی اقدام به پخت نان و... می کنیم.
او معتقد است اینجا دروازه شرقی حرم اباعبدالله الحسین (ع) است و با ایمان قلبی هر روز ایستاده در این دروازه به ساحت مقدس ایشان سلام میکنیم.
خادم موکب الزهرا مستقر در مسجد جواد الائمه قاین هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: خادمان ما با تمام وجود به زائران پاکستانی خدمت میکنند. هر آنچه را که در توانمان باشد، برای زائران فراهم کرده ایم و هر لحظه در تلاش هستیم تا زائران با خاطری خوش از این استان و کشور خارج شوند.
به گفته وی خیران و مردم خالصانه کمکهای مادی و غیرمادی خود را برای پذیرایی از زائران میفرستند چرا که خدمت به زائر اباعبدالله الحسین (ع) با هر ملیت و قومیتی که باشد برای ما باعث عزت و افتخار است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت 6 موکب در خراسان جنوبی، می گوید: از این تعداد 5 موکب با کمک اداره اوقاف و یک موکب با همراهی و کمک مردم برای پذیرایی زائران پاکستانی در استان برپا شده است.
خدمات دهی به زائران پاکستانی
حجت الاسلام پرویز بخشی پور با بیان اینکه این مواکب از مبادی ورودی استان تا انتها برای خدمات دهی به زائران پاکستانی آماده هستند، می افزاید: این مواکب تا زمانی که همه زائران از استان عبور کنند دائر خواهد بود.
به گفته وی تا روز گذشته بیش از 24 هزار زائر پاکستانی وارد استان و در این مواکب مورد پذیرایی قرا رگرفتند.
وی می افزاید: از این تعداد زائر بیش از 5 هزار نفر در موکب الزهرا قاین، حدود چهار هزار نفر در امامزاده زید قاین، 887 نفر در شهدای باقریه بیرجند، بیش از پنج هزار نفر در مسجد جامع خضری دشت بیاض، بیش از 6 هزا نفر در مزار سید علی و بیش از 2 هزار نفر هم در مسجد حضرت ابوالفضل (ع) نهبندان پذیرایی و اسکان شدند.
وی با بیان اینکه تاکنون 384 اتوبوس حامل زائران وارد استان شده اند، می گوید: زائران لااقل با یک وعده غذای گرم، آب مهدنی و... مورد پذیرایی قرار گرفتند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با بیان اینکه تا روز گذشته بیش از 24 هزار زائر وارد استان شده و پس از پذیرایی خراسان جنوبی را به مقصد پاکستان ترک کرده اند، هزینه هر پرس غذا به طور میانگین را 40 تا 50 هزار تومان اعلام می کند.
حجت الاسلام بخشی پور می گوید: تاکنون بیش از 30 هزار بطری آب معدنی به ارزش هر بطری سه هزار و 500 تومان خریداری و بین زائران توزیع شده است و زائران وارد شده به امامزادگان باقریه از آب های معدنی بنگاه خیریه آبلوله بر اساس نیت واقف بهره مند شدند.
پیش بینی پذیرایی بیش از 50 هزار زائر
وی با بیان اینکه سال گذشته پذیرای بیش از 25 هزار زائر بودیم، می افزاید بر اساس شنیده ها پیش بینی می شود امسال بیش از 50 هزار زائر وارد استان شوند.
به گفته وی سال گذشته دو ماه کار مواکب به طول انجامید و امسال هم تا زمانی که زائران در تردد باشند و از خراسان جنوبی عبور کنند، مواکب باز و به خدمات دهی می پردازند.
این مقام مسئول با بیان اینکه سال گذشته فقط در دو موکب مبلغ مترجم و مسلط به زبان زائران فعالیت داشت، تأکید می کند: برای اجرای کارهای فرهنگی و... امسال برای هر موکب یک نفر به عنوان مبلغ مسلط به زبان اردو و ... با هدف ارتباط گیری با زائران در نظر گرفته شده است.
وی یادآور می شود: از خدمات موکب ها زائران ایرانی بازمانده از اربعین که برای سالروز شهادت امام رضا (ع) عازم مشهد مقدس بودند هم بهره مند شدند و در مجموع بالغ بر یکصد هزار زائر ایرانی در این تعداد موکب پذیرایی شدند.
مسئول مواکب خراسان جنوبی هم در گفتگو با خبرنگار شبستان از خراسان جنوبی هم با بیان اینکه تاکنون بیش از 24 هزار زائر پاکستانی وارد استان شده اند، می گوید: در حال حاضر 6 موکب در استان به زائران پاکستانی خدمات می دهند.
حجت الاسلام حسین لشکری می افزاید: با توجه به اینکه خراسان جنوبی در مسیر برگشت زائران پاکستانی از پیاده روی اربعین و زیارت حرم مطهر رضوی قرار دارد، مواکبی برای پذیرایی از این زائران در استان برپا شده است.
به گفته وی یک موکب در خضری دشت بیاض، دو موکب در قاین، یک موکب در بیرجند و دو موکب هم در نهبندان برای پذیرایی از زائران اباعبدالله الحسین برپا شده است.
وی با بیان اینکه لااقل زائران با یک وعده غذای گرم پذیرایی می شوند، می گوید: به زائرانی که قصد ماندن در استان را نداشته باشند هم غذا به صورت بسته بندی شده درب اتوبوس تحویل می شود.
وی می گوید: در این مدت تعدادی از اتوبوس های زائران دچار عیب فنی شده و یا برخی برای تأمین سوخت مشکل داشتند که همه این موارد مورد بررسی قرار گرفت.
نظر شما