ایجاد دیوار بی اعتمادی میان مسلمانان و دولت هلند با جاسوسی از مساجد

مسلمانان هلند در حال از دست دادن اعتماد خود به دولت این کشور هستند زیرا اخیرا گزارش‌هایی منتشر شده است مبنی بر اینکه که از اوایل دهه 2010 دولت تحقیقات محرمانه ای را علیه مسلمانان انجام داده است.

خبرگزاری شبستان، جهان اسلام: مسلمانان هلند در حال از دست دادن اعتماد خود به دولت این کشور هستند زیرا اخیرا گزارش‌هایی منتشر شده است مبنی بر اینکه که از اوایل دهه 2010 دولت تحقیقات محرمانه ای را علیه مسلمانان انجام داده است.

با این حال، گروه‌های اجتماعی و سازمان‌های غیردولتی گفتند که از این تحقیقات در پی افزایش اسلام‌هراسی و نژادپرستی در کشور و به طور کلی اروپا متعجب نشده‌اند.

محسن کوکتاش، رئیس یکی از سازمان های غیردولتی در هلند گفت: بیهوده نیست که اخیرا بی اعتمادی مسلمانان به دولت به طور پیوسته افزایش یافته است و به نظر می رسد که دولت نیز به مسلمانان اعتماد ندارد و به همین دلیل است که چنین تحقیقاتی را به انجام رسانده است.

کوکتاش با بیان اینکه اسلام هراسی و نژادپرستی را می توان در همه نهادهای دولتی هلند مشاهده کرد، گفت: در حالی که از یک سو، وزارت امور اجتماعی در تلاش است تا اعتماد مسلمانان را دوباره به دست آورد و گفتگوهایی را انجام دهد، وزارت دادگستری تاکید دارد که جایی برای گفتگو و مذاکره با مسلمانان نیست.

وی خاطرنشان کرد که حوادث نژادپرستی در وزارت خارجه و رسوایی‌های تبعیض سیستماتیک در اداره مالیات، تنها بخشی از وقایع نژادپرستی و تبعیض آمیز در بسیاری از نهادهای دولتی است.

کوکتاش گفت که به دلیل نژادپرستی و تبعیض در نهادهای دولتی، اعتماد مسلمانان به دولت به طور جدی تضعیف شده است.

این در حالی است که به گفته او تلاش برای برای جلب اعتماد مجدد مسلمانان نباید تنها به یک وزارتخانه محدود شود، بلکه باید در همه نهادهای دولتی انجام شود و همه آنها باید برای هر گونه بهبودی تعامل با مسلمانان در یک مدار قرار بگیرند.

کوکتاش خاطرنشان کرد، در جامعه ای که نژادپرستی در حال افزایش است، حمایت افکار عمومی از این تلاش ضروری است، زیرا جلب اعتماد مسلمانان کار آسانی نیست و ممکن است سال ها طول بکشد.

«یسیلگز»، رهبر فعلی حزب خلق برای آزادی و دموکراسی ( VVD)هلند می‌گوید که پس از انتخابات عمومی که در 22 نوامبر با حزب «برای آزادی» به رهبری گروه راست افراطی «گیرت ویلدرز» برگزار می شود، آنها می توانند یک دولت ائتلافی تشکیل دهند.

کوکتاش از مسلمانان هلند خواست تا هوشیار باشند،  هلند را کشور خود بدانند و خواستار تلاش برای حمایت و تضمین حقوق مسلمانان شد.

قوانین تبعیض آمیز

«استفان ون بارل»، نماینده پارلمان هلند نیز خاطرنشان کرد که تحقیقات پنهانی از مسلمانان و نهادهای اسلامی ، اولین بار نیست که در هلند انجام می‌شود.

وی در این باره گفت: من از اینکه وزارت امور اجتماعی از طریق یک شرکت خصوصی به طور غیرقانونی از جامعه مسلمانان هلند جاسوسی می کند، شوکه شدم و به زودی پیشنهادی را در مجلس نمایندگان ارائه خواهم کرد تا در این زمینه از مسلمانان عذرخواهی شود.

بارل گفت: من درخواست تشمیل جلسه ویژه در پارلمان درباره این موضوع را ارائه کردم، اما متأسفانه مورد قبول واقع نشد.

وی تصریح کرد که باید به همه کسانی که به طور غیرقانونی هدف جاسوسی قرار گرفته‌اند، غرامت پرداخت شود.

نماینده پارلمان هلند افزود: این جریان، مدل نفرت از مسلمانان در داخل حکومت را آشکار می کند و در آینده تنها راه جلوگیری از این امر بررسی بررسی قوانین تبعیض آمیز علیه مسلمانان است.

«کنان اصلان»، رئیس روابط خارجی سازمان های دیدگاه ملی جامعه اسلامی در منطقه هلند جنوبی، این تحقیقات را محکوم کرد.

وی در این باره گفت: افشای این فعالیت‌های غیرقانونی، ناامیدی دیگری برای جامعه اسلامی بود.

اصلان گفت: هنوز راه درازی در پیش است؛ مسلمانان همیشه شفاف خواهند بود، همانطور که در گذشته بوده اند، اما ما نیز از دولت و شهرداری های محلی انتظار داریم که شفافیت مشابهی داشته باشند. اکنون وظیفه آنهاست که فضای بی اعتمادی را بهبود بخشند.

پیشینه

در سال 2021 در هلند فاش شد که شهرداری‌ها از طریق شرکت‌های خصوصی تحقیقات محرمانه‌ای را در مورد مساجد و مؤسسات متعلق به مسلمانان انجام داده‌اند.

گزارش شده است که تحقیقاتی که توسط آژانس امنیت و ضد تروریسم هلند (NCTV) انجام شده ، مورد حمایت شرکت خصوصی (Nuance door Training and Advies) بوده است.

این گزارش می‌گوید که کارمندان این شرکت که مامور به جاسوسی در مساجد بودند، خود را به عنوان افرادی که می‌خواهند در نماز جماعت شرکت کنند یا بازدیدکنندگان معرفی کرده‌اند و در جریان تحقیقات، بدون افشای هویت با افراد زیادی از جامعه مسلمانان ملاقات کرده‌اند.

این سازمان خاطرنشان کرد که شرکت (Nuance door Training and Advies) به ویژه یافته های خود در مورد سوابق و تحصیلات ائمه جماعات و مدیران را به عنوان اطلاعات محرمانه به شهرداری ها گزارش کرده است.

«کارین ون جنیپ»، وزیر امور اجتماعی و اشتغال، در نامه‌ای به مجلس نمایندگان گفت که مشخص شده است، این آژانس در سال‌های گذشته تحقیقات غیرمجاز بر روی افراد، مؤسسات و شبکه‌ها در میان جوامع مسلمان ساکن در کشور انجام داده است.

کد خبر 1725713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha