پرواز سی امین سیمرغ فیلم فجر  بر فراز برج میلاد/ تقدیر ار پیشکسوتان سینما

بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر شب گذشته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد و خانواده بزرگ سینمای ایران همراه با تقدیر از پیشکسوتان سینما در برج میلاد رسما کار خود را آغاز کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، در مراسم افتتاحیه بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،‌ جواد شمقدری معاون امور سینمایی، مهدی مسعودشاهی دبیر جشنواره فیلم فجر، محمدرضا عباسیان، شفیع آقامحمدیان، بهمن حبشی، حبیب‌الله کاسه‌ساز، پوران درخشنده، مهدی فقیه، احمد نجفی، هاشم میرزاخانی، سیروس الوند، ناصر باکیده، داریوش ارجمند، علی معلم، جمشید هاشم‌پور، جهانگیر الماسی، مسعود کیمیایی، و ... حضور داشتند.

 

این مراسم در شرایطی برگزار شد که جمعیت بی‌شماری از اهالی رسانه و سینمادوستان با درب‌های بسته سالن برج میلاد تهران مواجه شدند.

 

در این مراسم پس از پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و آیاتی چند از کلام‌الله مجید کلیپی به مناسبت شهادت پیامبر اکرم (ص) و سبط اکبرش، امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) پخش شد.

 

در ادامه مراسم مهدی مسعودشاهی، دبیر بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر که آغازگر مراسم افتتاحیه بود، ضمن تبریک به مناسبت دهه فجر و آرزوی توفیق برای مسئولان فرهنگی کشور عنوان داشت: امیدوارم در طول جشنواره و حضور پررنگ فرهنگیان گوشه‌ای از پشتوانه فرهنگی غنی اسلام به منصه ظهور برسد.

 

وی ادامه داد: امسال فرصت خوبی است تا از کلیه کسانی که در فضای سالم با حضور و آثار خود شادی مضاعفی را به ایام دهه فجر اضافه کرده‌اند و از همه نهادهایی که در برگزاری جشنواره کمک شایانی نموده‌اند، تقدیر و قدردانی کنیم.

 

مهدی مسعودشاهی در ادامه از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد دعوت  کرد تا سیمرغ سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر را رونمایی کنند.

 

بر اساس این گزارش، سیمرغ جشنواره سی ام، به دست سیدمحمد حسینی، جواد شمقدری، احمد نجفی و مهدی مسعودشاهی رونمایی شد.

 

ترویج خداپرستی و اجتناب از سیاه‌نمایی مأموریت تاریخی سینماگران ایرانی است

 

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر در ابتدا خطاب به هنرمندان گفت: عمر کوتاه را زمان زیادی برای آزمون و خطا نیست و مؤمن را برای گزیده شدن فرصت دو تا نیست.

وی ادامه داد: سینما که به تعبیر رهبر معظم انقلاب یک هنر برتر، پیچیده، پیشرفته و متعالی است، ضرورت تألیف حکم می‌کند که با توجه به شرایط موجود نگاه جهانیان در تمامی ادیان را به مردمان مسلمان معطوف کنیم. این هنر برتر به همت تهیه‌کنندگان متعهد، کارگردانان مسلمان و هنر بازیگران زبده در معرض تماشای آزاداندیشان و آزادکیشان قرار می‌گیرد.

سیدمحمد حسینی بیان کرد: سینما تنها یک هنر نیست، بلکه میدان اقتدار و اعتبار است. سینما ابزار سلطه فرهنگی، هنری و اقتصادی بر مردمان است، پایمردی و رشادت و خداپرستی، اجتناب از سیاه‌نمایی و دوری از سوژه‌های نحس مأموریت تاریخی سینماگران بوده است.

حسینی افزود: خیزش مسلمانان در تونس و مصر و دیگر کشورها نشان از تأثیر پایمردی مردم ایران و انتقال هنر استقامت این کشور به همه آزادیخواهان جهان است.

وی در پایان اظهار داشت: فرهنگ جهانی منتظر ترسیم آثار هنرمندان ایرانی است و امیدواریم تا آینده‌ای نزدیک شاهد حذف آثار سطحی و هنرهای نازل باشیم.

 

سینمای گلخانه ای ایران به سوی خوداتکایی قدم برمی دارد

 

جواد شمقدری معاونت امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم عنوان داشت: بیست و نهمین جشنواره را در سی و دومین سالگرد پیروزی انقلاب برگزار می‌کنیم. سینمای ایران در حال گذار از دوران گلخانه‌ای به دوران خوداتکایی است و راه خود را به سوی دریایی بزرگ می پیماید.

 

وی ادامه داد: باید بپذیریم که دیگر نمی‌توانستیم همچنان دلخوش آرامش استخرهای پرورشی باشیم. در دنیایی که هجوم اطلاعات از طریق تصاویر سینمایی، اینترنت و جریان هدایت شده قاچاق فیلم خارجی، فکر خانواده های مارا احاطه کرده است، نمی‌توان دست روی دست گذاشت و شاهد انحراف جوانان خود بود.

 

شمقدری اظهار داشت: با ایجاد فضای اطمینان و اعتماد، حضور و مشارکت نخبگان فرهنگی، پیوند با مخاطبان آگاه و هوشمند، ترسیم خطوط روشن عدالت، سپردن فضای نقد و اصلاح وگستراندن چتر آرمان‌های دین براساس دیدگاه‌های رهبر حکیم انقلاب، می‌توان جریان قدرتمند سینمایی ایجاد کرد.

 

شمقدری همچنین در ادامه با اشاره به فعالیت های انجام شده در دوره مدیریت خود بیان کرد: مدیریت جدید زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری سینما را ایجاد کرده و با همت و حمایت جدی دولت خدمت‌گذار گام به گام در تلاش برای برآورده کردن آن است. تشکیل شورای عالی سینما، تاسیس سازمان سینمایی، برنامه ریزی برای حضور در عرصه های بین المللی، ساماندهی آموزش، تربیت گفتمان انقلاب اسلامی مباحث بین‌المللی سینمای ایران، سینمای سیاسی، تحکیم خانواده و... همه از عواملی است که ما را وارد مرحله جدیدی خواهد کرد.

 

وی در پایان گفت: جشنواره بیست و نهم نخستین ایستگاه بررسی این فرآیندها است. از همه سینماگران و هنرمندان ایرانی می‌خواهیم با دغدغه مضاعف، فیلم‌های این دوره جشنواره را که نشانه ای برای اجرای این سیاست هاست زیر نظر گرفته و از نظرات خود ما را بهره مند سازند.
 

 

اهدای جوایز بخش مواد تبلیغی و اطلاع‌رسانی به برگزیدگان 

در این مراسم همچنین جوایز بخش مواد تبلیغی و اطلاع‌رسانی جشنواره به برگزیدگان اهدا شد.

 

احمد ناطقی، دبیر این بخش در ابتدا عنوان داشت: گروه داوران آثار رسیده به بخش مواد تبلیغی و اطلاع‌رسانی را داوری کرد اما انتظار بیشنری از هنرمندان ایرانی می رفت. جامعه هنری در این حوزه نیاز به تحول بنیادین دارد و باید مورد توجه مسئولین در زمینه هزینه و آموزش قرار گیرد.

 

جوایز بخش بهترین آنونس:
در این بخش جایزه سوم بخش آنونس شامل دیپلم افتخار و 30 میلیون ریال به بهزاد طهماسبی (طبقه سوم) تعلق گرفت.
جایزه دوم این بخش به آرش معیریان شامل دیپلم افتخار و 30 میلیون ریال برای ساخت آنونس فیلم (به رنگ ارغوان) تعلق گرفت.
در این بخش جایزه نخست شامل دیپلم افتخار و 60 میلیون ریال به محسن امیریوسفی کارگردان و سازنده آنونس فیلم (آتشکار) رسید.

کارگردان و تهیه کننده فیلم سینمایی آتشکار گفت: 3 سال است که نسخه 90 دقیقه ای فیلم خود را به جشنواره ارسال می کنم، اما فرصت راه یابی پیدا نکرده است. با ارسال تنها 3 دقیقه از فیلم سینمایی آتشکار، از این فیلم در بخش آنونس تقدیر شد.

بخش بهترین تیزر:

در بخش بهترین تیزر جایزه سوم شامل دیپلم افتخار و 30 میلیون ریال به علی‌رضا فارسیجانی سازنده تیزر فیلم (طلا و مس)‌ اهدا شد.
جایزه دوم این بخش به آرش معیریان سازنده تیزر فیلم (به رنگ ارغوان) رسید.
در این بخش جایزه نخست دیپلم افتخار و 60 میلیون ریال به بهروز داوودی سازنده تیزر فیلم (دیگری) تعلق گرفت.

 

بخش بهترین پوستر:
جایزه بهترین پوستر شامل سیمرغ بلورین و 60 میلیون ریال به حیدر رضایی (بیداری رؤیاها) اهدا شد.

بخش بهترین گرافیک محیطی:

جایزه گرافیک محیطی نیز به علی فرآورده برای فیلم (ملک سلیمان نبی) شامل سیمرغ بلورین و 60 میلیون ریال تعلق گرفت.

بخش بهترین عکس صحنه:

در بخش عکس صحنه ضمن تقدیر از جواد جلالی برای فیلم‌ (خواب‌های دنباله‌دار) دیپلم افتخار و 30 میلیون ریال به مهدی دلخواسته (طبقه سوم) اهدا شد.
جایزه دوم این بخش به مجید صباغ‌بهروز برای فیلم (ملک سلیمان نبی) رسید.
سیمرغ بلورین این بخش همراه با 60 میلیون ریال به محمد فوقانی برای عکاسی فیلم (دموکراسی تو روز روشن) رسید.

 

بخش بهترین عکس پشت صحنه:

در بخش عکس پشت صحنه دیپلم افتخار به بهرنگ دزفولی‌زاده عکاس فیلم (هفت دقیقه تا پاییز) اهدا شد.


پایان پیام/ 

کد خبر 17242

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha