ثبت پنج اثر تاریخی استان مرکزی در فهرست آثار ملی کشور

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از ثبت پنج اثر تاریخی این استان در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.

مجتبی رضوانی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی، در گفتگو با خبرنگار شبستان در اراک، با اعلام این خبر گفت: این آثار در پنجمین اجلاس شورای سیاستگذاری ثبت آثار ملی ایران که از 18 شهویور ماه جاری در استان البرز آغاز شده و تا 21 این ماه ادامه دارد، ثبت شده اند.


وی افزود: «امامزاده دو دختران» روستای شهوه، «امامزاده احمد زلف آباد» شهرستان فراهان، «سنگ نگاره های زاغر» شهرستان تفرش، «تپه قلعه کهنه» حصار خرقان زرندیه و «امامزاده کوچک تبرته» از آثار تاریخی ثبت شده در این اجلاس است.


سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اضافه کرد: «درختان توت کهنسال امامزاده سهل بن علی آستانه» و «سرو کهنسال روستای هزاوه» نیز به عنوان آثار طبیعی این استان به پنجمین اجلاس شورای سیاستگذاری ثبت آثار ملی ایران پیشنهاد شد، که بررسی آنها به همایش دیگری موکول شده است.


رضوانی اظهار کرد: در ادامه برگزاری این اجلاس مراسم «علم گردانی» روستای هزاوه و «فنون و شیوه های تقسیم آب» در روستای کهک تفرش این استان برای ثبت بررسی می شود.


وی با بیان اینکه پرونده 22 اثر تاریخی، طبیعی و معنوی این استان به پنجمین اجلاس شورای سیاستگذاری ثبت آثار ملی ایران پیشنهاد شد، خاطر نشان کرد: از این تعداد 10 طرح میراث ناملموس، تاریخی و طبیعی مطرح شد.


رضوانی اضافه کرد: تا پایان سال گذشته، 800 اثر تاریخی و فرهنگی، 10 اثر ناملموس «مراسم ها» و 75 اثر طبیعی از استان مرکزی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.


سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در پایان تصریح کرد: شورای سیاست‌گذاری ثبت آثار کشور 16 عضو دارد و معاون رئیس‌ جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، ریاست آن را به عهده دارد.


پایان پیام/

 

کد خبر 172409

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha