تشکر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد از خدمات ایران در قبال پناهندگان

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان ضمن تشکر از خدمات ایران در امور پناهندگان از آموزش 230 هزار دانش‌آموز پناهنده در آموزش و پرورش کشورمان خبر داد.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، آنتونیو گوترز، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در دیدار با وزیر کشور گفت: من می‌خواهم سپاسگزاری عمیق خود را برای سیاست‌های بسیار سخاوتمندانه ایران و برای میزبانی از پناهندگان ابراز کنم. سیاست‌های سخاوتمندانه ایران برای میزبانی از پناهندگان بسیار بی‌نظیر است.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اظهار کرد: در حال حاضر پناهندگان ثبت‌نام‌کننده 800 هزار نفر هستند که البته این آمار به غیر از کسانی است که به صورت غیرقانونی پناهنده شده‌اند. من می‌خواهم از این میهمان‌نوازی تشکر کنم.

گوترز تصریح کرد: ایران نه تنها به دلیل پایبندی به قوانین بین‌المللی بلکه به دلیل ریشه‌های اسلامی این کار را انجام می‌دهد. این میهمان‌نوازی‌ها همه بر اساس سنت‌های میهمان‌نوازی ایرانیان و ارزش‌های انسان‌دوستانه و اسلامی است.

وی ابراز کرد: از همکاری دولت جمهوری اسلامی و دفتر کمیساریای عالی پناهندگان و از این همکاری و هماهنگی بسیار سپاسگزارم. میزبانی و حمایت از پناهندگان توسط جمهوری اسلامی نه تنها برای پناهندگان مفید است بلکه کاری است که ایران برای کل جامعه جهانی انجام می‌دهد. عمیقا اعتقاد داریم که جامعه جهانی بیشتر از اینها باید از حمایت‌های ایران از پناهندگان حمایت کند.

گوترز افزود: دولت جمهوری اسلامی می‌تواند روی کمیساریای عالی امور پناهندگان و شخص خود من حساب کند، بنده با صدای بلند این موضوع را از جامعه جهانی می‌خواهم، فقط موضوع همبستگی نیست بلکه مسئله روشن‌کردن ذهن جامعه جهانی است.

وی با بیان اینکه از کمک‌های ایرانیان به پناهندگان تشکر می‌کنم، تصریح کرد: کمک‌های جامعه بین‌المللی در مقابل این خدمات ایران بسیار ناچیز است و تلاش می‌کنیم این کمک‌ها را به ایران افزایش دهیم.

وی گفت: برنامه‌‌ریزی‌ها برای اسکان مجدد پناهندگان افغان در استرالیا، فنلاند و نروژ انجام شده است و همچنین کنفرانسی نیز با شرکت کشورهای افغانستان، ایران و دیگر کشورهای عضو کمیساریای عالی پناهندگان امور پناهندگان در آینده نزدیک برگزار می‌شود که در آن مصوباتی برای پناهندگان به تصویب می‌رسد.

وی گفت: تلاش می‌کنیم تا بازسازی‌ها در افغانستان به سرعت انجام گیرد و پناهندگان افغان به کشورشان بازگردند.

وی گفت: در ایران 230 هزار دانش‌آموز پناهنده در آموزش و پرورش تحت آموزش قرار دارند و تحت پوشش بیمه درمانی و مهارت‌های مورد نیاز برای زندگی قرار می‌گیرند. این آموزش‌ها در بازگشت افغانیان و ماندگاری آنها در کشورشان و ایجاد شغل مؤثر است.

وی گفت: ما از ایران تشکر می‌کنیم که برای تعدادی از افغانیان پناهنده این کشور اجازه کار صادر کرده است و این موضوع نشان‌دهنده خدمات ایران در امور پناهندگان است که مورد ستایش است.

وی اظهار کرد: حمایت‌های ما بسیار کوچک است اما در پی دو سال گذشته این کمک‌ها دو برابر شده است.

وی گفت: به دلیل کمبود خدمات آموزشی و بهداشتی افغانیان علاقه‌ای به بازگشت ندارند لذا در کنفرانس ژنو 48 سایت در افغانستان شناسایی شده است که به کمک کمیساریای امور پناهندگان، افغانستان و ایران ساخته شده و امکانات اولیه آموزشی و بهداشتی و شغل را داشته باشد تا افغان‌ها علاقه‌مند به بازگشت باشند.

گوترز گفت: بسیاری از پناهندگان بعد از بازگشت در داخل افغانستان آواره می‌شوند چون در شهرها و روستاهای آنها شغلی وجود ندارد و یا مجبور به بازگشت به ایران و یا پاکستان هستند.

کمیساریای عالی امور پناهندگان اظهار کرد: کمیساریا نمی‌خواهد افغان‌ها آواره و یا مهاجر غیرقانونی شوند.

پایان پیام/

 

کد خبر 172402

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha