ممنوعیت پوشیدن عبای اسلامی، اقدامی ضد اسلامی/ افزایش خشونت علیه مسلمانان در فرانسه

«ریان فریشی» وکیل و پژوهشگر فرانسوی در سازمان حقوقی CAGE درباره ممنوعیت پوشیدن عبای اسلامی در مدارس دولتی گفت: این اقدام، یک تصمیم ضد اسلامی است و این نشان می دهد که تاریخ سیاسی فرانسه و فلسفه سیاسی آن نسبت به اقلیت ها، به ویژه مسلمانان، بسیار خشن است.

خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: پیش از آغاز سال تحصیلی جدید، با اعلام تصمیم «گابریل آتال»، وزیر آموزش مبنی بر ممنوعیت پوشیدن عبای اسلامی در مدارس، فرانسه با تصمیماتی که نشان از سخت گیری این کشور علیه اقلیت ها به ویژه مسلمانان است، مواجه شده است.

وزیر آموزش فرانسه اعلام کرد که پوشیدن عبای اسلامی، نقض قوانین سکولار در این کشور است و به همین دلیل پوشیدن عبای اسلامی برای دانش آموزان مسلمان در مدارس ممنوع است.

وزیر آموزش فرانسه همچنین گفته است که به دنبال وضع قوانین شفافی در سطح ملی است تا مدیران مدارس قبل از شروع سال تحصیلی جدید از چهارم سپتامبر در تمام نقاط فرانسه از آن پیروی کنند.

در همین راستا، «ریان فریشی» وکیل و پژوهشگر فرانسوی در سازمان حقوقی CAGE که مرکز آن در لندن است، درباره ممنوعیت پوشیدن عبای اسلامی در مدارس دولتی گفت: این اقدام، یک تصمیم ضد اسلامی است و فکر می‌کنم با توجه به تعدادی از عوامل، این امرتعجب‌آور نیست. تاریخ سیاسی و فلسفه سیاسی فرانسه نسبت به اقلیت‌ها، به‌ویژه مسلمانان بسیار خشن است.

وی افزود: آنچه فرانسه می خواهد این است که از چیزهایی که شما را با آنها متفاوت می کند، دست بکشید و با قوانین ضد اسلامی که در سال های آینده نیز افزایش خواهد یافت، می خواهد رابطه تان را با جامعه قطع کند.

این کارشناس حقوقی گفت: ممنوعیت پوشیدن عبای اسلامی در مدارس، یک تصمیم ضد اسلامی است و فقط مسلمانان را هدف قرار می دهد.

ریان فریشی تاکید کرد: تصمیم جدید فرانسه به عنوان بخشی از فشارهای اعمال شده بر زنان مسلمان در این کشور و قوانین ممنوعیتی است که از سال ۲۰۰۴ به طور مداوم صادر شده است. در آن زمان لباس‌های بلند نماد مذهبی محسوب نمی‌شد.

فریشی افزود: فرانسه در سال‌های اخیر شاهد بحث‌هایی در مورد در نظر گرفتن لباس‌های بلندی که به‌ طور سنتی زنان مسلمان می‌پوشند، معروف به عبا، به عنوان یک نماد مذهبی بوده است.

فریشی افزود: فرانسه در مورد ادغام موضع بسیار سختگیرانه ای اتخاذ می کند و در واقع نمی توانیم آن را ادغام بنامیم، زیرا رویکرد فرانسه بیشتر به همسان سازی اقلیت ها بستگی دارد.

فریشی توضیح داد: فرانسه از سال ۲۰۲۱ شاهد اتخاذ بسیاری از تصمیمات ضد مسلمانان بوده است که در آن قانون اصول ترویج احترام به ارزش های جمهوری تصویب شده است که به دلیل اینکه مسلمانان را به حاشیه می برد، جدایی طلبانه توصیف می شود.

فریشی افزود: با این اقدامات دولت فرانسه می خواهد، دیگر مسلمان نباشید یا بر خلاف سنت های خود باشید و تنها در این صورت تهدیدی برای حکومت نخواهید بود و این هدف اصلی همسان سازی است که شما را تابع آنان می کند.

فریشی تاکید کرد: مذهب به طور کلی و اسلام به طور خاص در فرانسه به عنوان یک تهدید امنیتی تلقی می شود.

وی معتقد است که قوانین ضد اسلامی طی سال های آینده در این کشور افزایش خواهد یافت و فکر می‌کنم تا چند سال آینده حجاب نیز در دانشگاه‌ها ممنوع شود.

همچنین باید گفت که از قوانین ضد مسلمانان فرانسه به عنوان نوعی خشونت استفاده می شود.

CAGE یک سازمان مدنی مستقل است که علیه سیاست‌های تبعیض، بی‌عدالتی و ظلم کار می‌کند و تخلفاتی را که در معرض آن هستند، مستند می‌کند و از آنها حمایت قانونی می‌کند.

کد خبر 1622923

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha