به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، جواد قناعت- استاندار خراسان جنوبی امروز در نشست خبری با موضوع هفته دولت اظهار کرد: مجموع پروژههای آماده بهرهبرداری در استان طی هفته دولت ۳۹۹ پروژه با اعتباری بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی ۵۴ پروژه نیز با اعتبار ۶ هزار و ۶۰۰ میلیون تومان در استان آغاز میشود گفت: اطلاعات طرحهای عمرانی و اقتصادی هفته دولت در سامانه مدیریت و نظارت بر توسعه استانهای کشور (منتاک) متمرکز است.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: کارخانه شمش طلای هیرد، کنسانتره آهن، پست ۱۳۲ کیلو ولت صنعتی دیهوک، بیمارستان ۳۲ تختخوابی خوسف و واحد پلنت اکسیژن مجتمع فولاد قاینات از مهمترین پروژههای قابل افتتاح است.
حرکتهای جهشی دولت سیزدهم در حوزه زیرساختها
وی در ادامه به تشریح عملکرد دو ساله دولت سیزدهم در استان خراسان جنوبی پرداخت و افزود: در این مدت کشور به کارگاه عمرانی تبدیل شده و در این استان هم شاهد تحول خوب و حرکتهای جهشی در حوزه زیرساختها هستیم.
قناعت تأکید کرد: اقدامات دولت سیزدهم در دو سال اخیر در حوزههای مختلف به گواه آمار و ارقام مشهود است و با فعالیتهای هشت سال دولت گذشته برابری میکند.
افزایش ۲.۵ برابر اعتبارات راهها
وی به رتبه اول خراسان جنوبی در احداث باند دوم راهها اشاره کرد و افزود: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون شاهد بهرهبرداری ۱۵۰ کیلومتر باند دوم راه به ارزش ۳ هزار میلیارد تومان بودهایم و تا پایان امسال نیز ۱۲۰ کیلومتر با اعتبار آن ۴ هزار میلیارد تومان افتتاح خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه هزینه ساخت هر کیلومتر باند دوم راه ۲۵ میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: عملیات اجرایی ۴۰۰ کیلومتر باند دوم راههای استان در دولت سیزدهم شروع شد و هفته دولت امسال ۴۴ کیلومتر باند دوم دیگر افتتاح میشود.
به گفته وی؛ در مجموع دو هزار و ۶۵۳ کیلومتر باند دوم در استان نیاز بوده که ۸۵۳ کیلومتر آن تاکنون به بهرهبرداری رسیده و ۵۵۰ کیلومتر در دست اجراست و همچنین ۳۸۲ کیلومتر مطالعات آن انجام شده و در ۷۸۴ کیلومتر نیز هیچ اقدامی انجام نشده است.
مقام عالی دولت در خراسان جنوبی با اشاره به ۴۳۲ کیلومتر خط انتقال ریلی استان تصریح کرد: اجرایی شدن این میزان در قالب ۱۳ قطعه در استان با اعتباری بالغ بر ۱۸ هزار میلیارد تومان در دست زیرسازی است.
وی به افزایش ۲.۵ برابر اعتبارات راههای خراسان جنوبی در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۰، منابع مالی شریان های مواصلاتی استان سال ۴۷۵ میلیارد تومان بود اما امسال به هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.
طرح نهضت ملی مسکن خراسان جنوبی به کجا رسید؟
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به آخرین وضعیت طرح نهضت ملی مسکن گفت: در این مدت بیش از هزار و ۸۵۰ هکتار زمین به محدوده شهری استان الحاق شده و ۲ هزار هکتار در دست پیگیری است تا زمین متقاضیان مسکن تامین شود.
وی ادامه داد: خراسان جنوبی در تامین زمین برای متقاضیان نهضت ملی مسکن رتبه اول کشوری را دارد و تاکنون ۳۲ هزار نفر واجد شرایط دریافت زمین شده که با الحاقات در دست پیگیری به طور کامل تامین زمین انجام میشود.
استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: برای ۳۰ شهر استان مسکن ویلایی ساخته میشود ولی در مرکز استان به خاطر کمبود زمین، ساخت مسکن ملی به شکل طبقاتی است.
وی با بیان اینکه در فاز اول طرح نهضت ملی مسکن برای شهر بیرجند ۲ هزار و ۷۲ واحد در حال ساخت است، دامه داد: تا دهه فجر امسال هزار واحد تحویل متقاضیان میشود.
قناعت به واگذاری زمین به متقاضیان استفاده از قانون جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: در این راستا سه هزار و ۶۰۰ نفر واجد شرایط شناسایی شده که برای ۲ هزار نفر تامین زمین صورت گرفته و با الحاقات جدید برای مابقی هم زمین تامین خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تامین زیرساخت های مورد نیاز فرودگاههای استان، عنوان کرد: خراسان جنوبی طی یک سال و نیم گذشته وضعیت پروازی بهتری را در مقایسه با گذشته تجربه کرد.
وی درخصوص تامین گاز پایدار در خراسان جنوبی گفت: طرح انتقال گاز از دشتک زابل به نهبندان و سربیشه به همت دولت سیزدهم در سال جاری به طول ۱۷۱ کیلومتر و با اعتبار ۸ هزار میلیارد تومان آغاز شد که با تکمیل آن در هفته دولت سال آینده، علاوه از شمال کشور از جنوب استان هم تامین گاز خواهیم شد.
وی ادامه داد: همچنین رایزنی برای ایجاد خط فرآوردههای نفتی از رفسنجان به بیرجند جزو پروژههای مهم زیربنایی است که در دولت سیزدهم برای استان رقم خورد.
آخرین وضعیت پروژه انتقال آب
استاندار خراسان جنوبی در تشریح آخرین وضعیت پروژه انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی گفت: این پروژه شامل چهار مرحله مسیریابی، تهیه و تدوین نقشه، مسیرسازی و لوله گذاری است که خراسان جنوبی اکنون در مرحله سوم قرار دارد.
وی ادامه داد: در استان در حال حاضر دو پیمانکار در حال فعالیت هستند و تاکنون در مجموع ۵۰ هزار میلیارد تومان برای پروژه انتقال آب از دریای عمان برای سه استان خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شده است.
قناعت افزود: پیش بینی می شود انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی در سال ۱۴۰۴ به پایان برسد.
وی با بیان انجام روکش حفاظتی آسفالت به طول هزار و ۴۰۰ کیلومتر در ۲ سال اخیر، گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۵۳۰ کیلومتر از راههای استان با اعتبار ۸۰ هزار میلیون تومان انجام شده است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به توجه به زیرساخت برق برای جذب سرمایهگذار افزود: در این مدت پست ۴۰۰ کیلوولت نهبندان کلنگزنی شده که امیدواریم تا پایان سال آینده به بهرهبرداری برسد.
بهرهبرداری از ۱۴۴ کلاس درس تا مهرماه
قناعت با اشاره به تکمیل و بهرهبرداری از ۲۹۳ کلاس درس با اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومان در حوزه نوسازی و تجهیز مدارس از ابتدای دولت سیزدهم در استان، گفت: در مهرماه سال جاری ۱۴۴ کلاس درس جدید در خراسان جنوبی به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: با این کلاسهای جدید سرانه فضای آموزشی در خراسان جنوبی از ۶.۴۷ مترمربع به ۶.۶۸ متر مربع میرسد.
استاندار در بخش دیگری از سخناش عنوان کرد: دولت سیزدهم از شرکتهای دانش بنیان حمایتهای خوبی داشته و سال گذشته در همین راستا از محل تسهیلات تبصره ۱۸ حدود ۱۳ هزار و ۶۰۰ میلیون ریال اعتبار به متقاضیان اختصاص یافت.
افزایش سرمایه گذاری خارجی در خراسان جنوبی
قناعت به تشریح وضعیت سرمایهگذاری در استان پرداخت و گفت: تا قبل از دولت سیزدهم ۹۹۱ میلیون دلار سرمایه گذاری مصوب خارجی داشتیم که در دو ساله دولت مردمی به هزار و ۲۶۷ طرح مصوب رسید.
به گفته وی؛ سرمایه گذاری خارجی جذب شده در خراسان جنوبی تا قبل از دولت سیزدهم ۸۶.۸ میلیون دلار بوده است که در دو ساله دولت به ۹۷ میلیون دلار رسید.
استاندار در این نشست سه ساعته با خبرنگاران به مناسبت هفته دولت بر تقویت اطلاعرسانی در استان تاکید کرد و افزود: یکی از دغدغههای نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، وجود ضعفهای جدی در حوزه اطلاعرسانی برای امیدآفرینی به مردم است که تلاش میکنیم این ضعفها را با کمک رسانهها و مدیران دستگاههای اجرایی برطرف کنیم
.
نظر شما