قربان عباسی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: تولیدات صنایع دستی استان از جمله فرش دستباف و زیورآلات ترکمن که هم سطح تولید بالا و هم بازار فروش در خارج از کشور دارند به صورت واسطه ای از گمرکات استان های تهران، شیراز و بندرعباس صادر می شوند.
وی با اشاره به ضعف های موجود در زمینه صادرات صنایع دستی، افزود: یکی از موارد لازم برای ارتقاء کمی و کیفی صادرات صنایع دستی، تعیین یک متولی برنامه ریز و متخصص است که فقدان آن موجب شده صنایع دستی مظلوم واقع شود.
عباسی تصریح کرد: زمینه های لازم برای شناخت بازارهای هدف و برآورده کردن نیازهای بازار باید فراهم و نمایشگاه های متعدد داخلی باید برگزار و زمینه حضور تولیدکنندگان در نمایشگاه های خارجی و بین المللی نیز باید فراهم شوند تا انگیزه تولیدکنندگان افزایش یابد.
وی ادامه داد: تولیدکنندگان صنایع دستی برای ادامه فعالیت خود و تولید کالاهای باکیفیت و بازارپسند نیازمند دریافت تسهیلات با بهره پایین هستند که اگر این نیاز رفع نشود نمی توان شاهد ارتقاء کمی و کیفی تولیدات صنایع دستی بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، آموزش را شرط اساسی برای تولید محصولات صادرات گرا دانست و بر استفاده مطلوب از ظرفیت های پژوهشی و دانشگاهی در این زمینه تاکید کرد.
عباسی از تشکیل شورای حمایت از توسعه صنایع دستی در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با حضور مسئولان، اساتید دانشگاه ها و بازرگانان خبرداد و ابرازامیدواری کرد: این شورا بتواند گام های موثری در زمینه ارتقاء کمی و کیفی تولیدات صنایع دستی استان بردارد.
پایان پیام/
نظر شما