حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالباقی اسحاقی، یکی از اساتید سطح عالی حوزه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، با اشاره به شاخص های مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد مقاومتی،گفت: با بکارگیری این نوع اقتصاد می توان علاوه بر خنثی کردن تحریم های اعمال شده از سوی استکبار جهانی که نوعی تهدید برای کشور به شمار می آید آنها را به فرصت هایی بی نظیر برای رشد و توسعه کشور مبدل کرد.
وی ادامه داد: در واقع اقتصاد مقاومتی یک چشم انداز اقتصادی برای کشور است که مسئولین تمام قوای اجرایی، قضایی و مقننه در تحقق آن نقش اساسی و مستقیم دارند.
این استاد حوزه و دانشگاه یکی از مهمترین شاخص ها برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی را حرکت به سوی واقعی شدن اقتصاد در دو سطح داخلی و خارجی که به معنای شناسایی ظرفیت های واقعی در درون کشور و استفاده صحیح و به هنگام از آن ها می باشد عنوان کرد.
باید از هر نوع شعار زدگی و یا پیش بینی های خیالی تا تحقق عینی اقتصاد مقاومتی خودداری کرد
حجت الاسلام اسحاقی اظهار کرد: هیچگاه نباید در مقابل دشمنان در موضع ضعف قرار بگیریم چرا که این رفتار طمع دشمنان را بیشتر کرده و آنها را نسبت به تاثیرگذار بودن تحریم ها امیدوارتر می کند.
مدیر مدرسه عالی علمیه نائب الصدر شهرستان رشت، تاکید کرد: باید از هر نوع ساده اندیشی، شعار دادن بی موقع و یا پیش بینی های خیالی تا تحقق عینی و حقیقی شعار اقتصاد مقاومتی در صحنه های داخلی و بین المللی خودداری کرد.
وی اضافه کرد: یکی از اقداماتی که در جهت تحقق امر مذکور باید صورت گیرد این است که مدیران ارشد دستگاه های اجرایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی جایگاه صادرات نفت را در اقتصاد به دقت محاسبه و سپس برنامه ریزی ها لازم را بر اساس آن و وضعیت سیاسی و اقتصادی امروز انجام دهند.
اقتصاد مقاومتی با ادامه اسراف کاری و انجام هزینه های بدون بازخورد هیچگاه تحقق نمی یابد
حجت الاسلام اسحاقی، لازمه بهره مندی از یک اقتصاد مقاومتی را محاسبه فنی و جامع مشکلات کوچک و بزرگ صنعت کشور در رشته های مختلف، کشاورزی، گردشگری و غیره عنوان کرد.
این استاد برجسته حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه مردم کشور مهمترین رکن تاثیرگذار در تحقق شعار اقتصاد مقاومتی هستند، گفت: باید از هر گونه رفتار و سخنانی که باعث ایجاد التهاب و در نهایت فشار اقتصادی به مردم عادی می شود، دوری کرد.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از شاخص های اقتصاد مقاومتی بها دادن حقیقی به نیروی انسانی کارآمد جامعه، به روز بودن آمارها و اطمینان از صحت آنها، بهینه سازی امور و جلوگیری از اتلاف انرژی و از دست رفتن فرصت ها با هر بهانه ای است.
حجت الاسلام اسحاقی با تاکید براین نکته که اقتصاد مقاومتی با ادامه اسراف کاری و انجام هزینه های بدون بازخورد هیچگاه تحقق نمی یابد، اذعان کرد: در واقع اقتصاد مقاومتی به معنای دوری از هر گونه موازی کاری و دوباره کاری است.
سلیقه ای عمل کردن مدیران به معنای شکست کل سیستم برنامه ریز در طرح اقتصاد مقاومتی است
وی، خودداری از برگزاری بسیاری از همایش هایب دون نتیجه و نیز منع سفرهای خارجی برخی از مسئولان که بدون هیچ توجیه و علت روشنی تنها ثمره اش از بین رفتن اموال بیت المال است را از دیگر اقدامات لازم برای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی اعلام کرد.
رئیس هیأت مدیره خانه مطبوعات گیلان یکی از ضروریات لازم برای اجرای اقتصاد مقاومتی را واگذاری کارها و امور به مردم و بخش خصوصی متعهد دانست و افزود: در حقیقت پیاده کردن این مدل اقتصادی بدون صرفه جویی و انجام حساب شده هزینه ها از جانب مردم و مسئولین هرگز امکان پذیر نمی باشد.
نهادینه کردن تفکر اقتصاد مقاومتی مستلزم فعال شدن نهادهای فرهنگی است
وی با اظهار اینکه سلیقه ای عمل کردن مدیران سطوح مختلف به معنای شکست کل سیستم برنامه ریز در طرح اقتصاد مقاومتی می باشد، خاطر نشان کرد: برای دستیابی به پیروزی همه جانبه در عملی کردن اقتصاد مقاومتی نیازمند آسیب شناسی دقیق کلیه رفتارهای مسئولان رده های مختلف مدیریتی در مرکز و سایر استان ها هستیم.
حجت الاسلام اسحاقی با بیان اینکه متأسفانه از زمان طرح اقتصاد مقاومتی تا کنون حرکت جدی و مستمری در زمینه فرهنگ سازی این نوع مدل اقتصادی توسط نهادهای فرهنگی کشور دیده نشده است، تاکید کرد: نهادینه کردن تفکر اقتصاد مقاومتی مستلزم فعال شدن نهادهای فرهنگی همچون صدا و سیما، دانشگاه، آموزش و پروش و سایر رسانه های تأثیرگذار می باشد.
پایان پیام/
نظر شما