به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کشورمان در حاشیه جلسه علنی امروز سهشنبه 21 شهریور مجلس با اشاره به اقدام دولت کانادا در تعطیلی سفارت این کشور در ایران در جمع خبرنگاران گفت: مطمئنا بعد از تصمیم کاناداییها ما هم تصمیم مشابهی بر اساس اصل عمل متقابل خواهیم گرفت.
وی با بیان اینکه علت اصلی تصمیم دولت کانادا در تعطیلی سفارتاش در ایران وجود ساختار سیاسی حاکم بر این کشور اظهار کرد: دولت کانادا و چند کشور دیگر بر اساس حکم ملکه انگلیس بر سر کار هستند و به نوعی به سیاستهای انگلیس وابسته هستند، به طوری که طبق اسناد ما وزیر امور خارجه کانادا در ادامه سیاستهای انگلیس طی نامهای به دبیر کل سازمان ملل متحد خواسته بود تا برای شرکت در اجلاس عدم تعهدها در ایران حضور پیدا نکنند.
بروجردی بیان کرد: کشورهایی همانند کانادا خیز بلندی برای انزوای سیاسی جمهوری اسلامی ایران برداشتهاند ما به دلیل عدم توانایی در رسیدن به اهدافشان و عرضاندام مقتدرانه سیاسی جمهوری اسلامی ایران در جهان تیرهایشان به سنگ خورده است و جمهوری اسلامی ایران توانسته است موفقیتی را در بعد بینالمللی کسب کند.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به ریاست سهساله ایران بر جنبش عدم تعهد گفت: ایران در طول این سه سال قرار است بزرگترین مجمع سیاسی جهان بعد از سازمان ملل متحد را مدیریت کند و همین موضوع ایران را در موقعیت ویژهای قرار داده است و در چنین شرایطی است که کشورهای غربی به دنبال سیاستهای جمهوری اسلامی ایران هستند، سیاستهایی که ایران به هیچ عنوان به یک کشور مستقل حاضر به باجدادن برای آنها نیست.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با همین سیاست در مصاف چند ساله با قدرتهای بزرگ در عرصه هستهای توانسته است به این دانش دست پیدا کند و اگر از گذرگاهها عبور کند و با تسلط به این دانش تمامی فشارها را خنثی کند.
بروجردی در پاسخ به سؤالی که به آخرین اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای آزادی گروگانهای کشورمان در لیبی اشاره داشت، گفت: قرار است هیئتی از سوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس برای پیگیری این موضوع به لیبی فرستاده شوند اما چون در حال حاضر ساختار سیاسی داخلی لیبی در حال تغییر است فعلا هیئت پارلمانی ما با تأخیر به لیبی اعزام میشود.
وی در ارزیابی خود از روابط ایران و مصر گفت: از زمانی که رژیم مبارک سرنگون شد عملا دیوار بلند مشکلات ایران با مصر فرو ریخت البته مصر مرسی دارای مشکلات متعدد سیاسی، اقتصادی و حاکمیتی است که برای تثبیت قدرتاش زمان لازم است.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: البته مذاکراتی که مرسی در مکه و تهران با رییسجمهور کشورمان داشته است، دورنمای روابط خود با ما را مثبت ارزیابی کرده است.
وی در مورد ایجاد سفارتخانه مصر در ایران یادآور شد: این اتفاق باید بعد از برقراری روابط رسمی دنبال شود زیرا ایجاد سفارتخانه منوط به اعمال رابطه به صورت رسمی است که در حال حاضر در کشور مصر ساختارهای حاکمیتی با مشکل مواجه هستند.
وی ادامه داد: در مصر علیرغم برگزاری انتخابات مجلس، شورای نظامی آن را منحل اعلام کرد و کار غیرقانونی انجام داد، از این رو تا تثبیت حاکمیت درونی در این کشور باید صبر کرد.
وی منحنی تقویت روابط ایران با مصر را دارای سیر صعودی عنوان کرد.
نماینده بروجرد در خانه ملت در پاسخ به سؤالی که به آخرین وضعیت ایرانیهای ربودهشده در سوریه اشاره داشت، گفت: ما در حال تلاش هستیم تا سفارتخانهمان از طریق مجاری دیپلماتیک کارها را پیش ببرد که این موضوع زمانبر است ولی این موضوع نیز همچون زمانی است که تعداد زیادی از زایران ما در سوریه ربوده شدهاند که گرچه مدت زمان طولانی، طول کشید اما آنها آزاد شدند و در مورد این افراد نیز ما تلاشمان را انجام میدهیم.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ارزیابی خود از نشست چهارجانبه قاهره نیز گفت: اعتقاد ما بر این است اجلاس چهارجانبه مصر، ایران، ترکیه و عربستان اجلاسی متوازن برای رسیدن به یک راهحل نیست.
وی ادامه داد: ایجاد توازن در این اجلاس منوط به اضافهشدن کشورهای دیگر همانند عراق، پاکستان و الجزایر است.
وی بیان کرد: معاون وزیر امور خارجه کشورمان در این اجلاس در مورد رسیدن به توافق و در مورد اضافهشدن این کشورها مذاکره میکند، به گونهای که مذاکرات با پیششرط تغییرات سیاسی و حذف رییسجمهور در سوریه نباشد زیرا نه تنها این راهکار به نتیجه نمیرسد بلکه اتفاقات باید در سوریه با تدابیر برای حل بحران مدیریت شود.
بروجردی در مورد اخباری در رابطه با کاهش سهمیه حج نیز گفت: در حج عمره سهمیه مکتوب تعریفشدهای وجود ندارد و به میزانی که سازمان حج بتواند با عربستان به تفاهم برسد زایران اعزام میشوند.
وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران علیرغم سیاستهای عربستان برای ادامه حج عمره تأکید دارد و حج عمره و زیارت خانه خدا حق هر مسلمان است و هیچ ارتباطی با سیاستهای عربستان ندارد. ممکن است امروز که رابطه دولت ایران با عربستان قطع شده است روزی به رابطه گرم تبدیل شود، از همین رو نباید این فریضه مهم دینی را تابعهای از روابط با عربستان تعریف کرد.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین در رابطه با افزایش نرخ ارز گفت: افزایش نرخ ارز موضوعی امنیتی نیست بلکه موضوعی است که در چهارچوب مسایل اقتصادی باید به آن پرداخت و موضوعی نیست که به آن بعد امنیتی بدهیم و امیدواریم دولت با تدابیر بتواند کنترل بازار ارز را در اختیار گیرد، البته دولت قول داده است و در این زمینه نیز تلاش میکند.
پایان پیام/
نظر شما