به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب "مبانی انسانشناسی" نوشته ناصر فکوهی، دکترای انسانشناسی سیاسی از دانشگاه پاریس به همت نشر نی منتشر شده است.
بنابراین گزارش، در این کتاب موضوع پیچیده فرهنگ انسانی و علمی به زبانی ساده تشریح میشود. چنانکه از عنوان آن نیز مشخص است، این اثر تنها درآمد و مقدمهای برای آشنایی با این موضوع است؛ نباید تصور کرد این مقدمه دیدگاهی جامع از این علم گسترده را به خواننده عرضه میکند، یا اصولاً نویسنده چنین ادعایی دارد.
در حقیقت انسانشناسی بهدلیل گستردگی زمانی و مکانی و وجود شاخههای تخصصی بسیار زیاد در آن، امروزه به یکی از پیچیدهترین علوم انسانی تبدیل شده که همزمان واجد دو بُعد مثبت و منفی است. انسانشناسی علمی بهدلیل ماهیت بینرشتهایاش دایره المعارفی است که برای درک جهان پیچیدهی کنونی بهترین ابزار است.
این گزارش می افزاید: البته انسانشناسی نیازمند تعامل با دیگر رشتهها و حوزههای تخصصی است. اما بُعد منفی در آن است که همان دلایل میتوانند پژوهشگر ناآگاه را بهسوی امور سطحی سوق دهند و مفاهیم پیچیده را به مفاهیم پیش پا افتادهای تقلیل دهند که هیچ سودی نه برای خودش و نه برای دیگران ندارد. در این کتاب همچنین تلاش شده است بر بُعد مثبت تأکید شود و خوانندگان را به پرهیز از بُعد منفی توصیه کند و امید است گروهی از آنها به ادامه مطالعه و تحقیق در این حوزه تشویق شوند.
از جمله آثار فکوهی می توان به "خشونت سیاسی، نظریات، مباحث، اشکال و راهکارها"، "اسطورهشناسی سیاسی، هنر، اسطوره، قدرت"، "از فرهنگ تا توسعه"، "تاریخ اندیشه و نظریههای انسانشناسی"، "انسانشناسی شهری"، "در هزارتوهای نظم جهانی"، "پارههای انسانشناسی"، "همسازی و تعارض در هویت و قومیت" و "توسعه و انسانشناسی کاربردی" اشاره کرد.
شایان ذکر است، کتاب مبانی انسان شناسی به همت نشر نی روانه بازار نشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما