مولفه های هنرمند مسجدی از زبان پروانه معصومی، بهمنی و شایقی

پروانه معصومی، حبیب الله بهمنی و سیامک شایقی معتقدند تعهد، هنر را ماندگار و مقید به چارچوب اخلاق می‌کند و معنویت به هنرمند بقا می بخشد چراکه خلوص نیت و الهی بودن اندیشه‌ از ویژگی های هنرمند متدین و مسجدی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سیامک شایقی، کارگردان آثاری چون ابرهای ارغوانی و خواب زمستانی گفت: مسجد بزرگترین مکان دینی و الهی و باتوجه به ورود هنر مدرن به زندگی، باید مراقب بود که حتی معماری در مسجد، نیز یادآور بندگی خدا باشد.
وی افزود: فیزیک مسجد باید چشم‌نواز بوده و جسم روح آدمی در درون مسجد به آرامش برسد.
این گارگردان و نویسنده سینما ابراز کرد: از دیدگاه من مسجد خوب مسجدی است که ساختار آن تاثیر گذار بر هویت انسان باشد و حتی جایگاهی برای آمیختن هنر با دینی و و اشاعه فرهنگ باشد.
وی تاکید کرد: در جامعه ای مانند جامعه اسلامی ما، هنرمند موفق هنرمندی است که مسجدی بوده و توده‌های دین دار را بشناسد.
این کارگردان، نوسینده و بازیگردان سینما با توجه به برگزاری پنجمین دوره اندیشه ای آسمانی که در مشهد در حال برگزاری ست گفت:کسانی که در این دوره ها حضور دارند، هنرجویان در رشته‌های متفاوت‌اند و باید برای آموزش این هنرمندان از اساتیدی که آشنا و متخصص در امر هنر و نیز آموزه‌های دینی هستند، بهره گرفت.
وی گفت: هنر یک وسیله برای بیان ناگفته‌های انسان است و هنر متعالی، بیان ناگفته‌های درون آدمیانی است، که دغدغه آسمانی نیز دارند.
کارگردان فیلم مادرم گسیو افزود: کسانی که به دنبال هنر می‌روند باید جوهره هنر را بشاسند و جوهره هنر چیزی جز تلاش برای اعتلا و به آسمان رسیدن روح آدمی نیست.


حبیب الله بهمنی: مراکز آموزشی هنری کمتر به اخلاق می پردازند
کارگردان فیلم سینمایی سیب و سلما، گفت: امروزه در مباحث آموزش هنر در مراکز آموزشی مانند مانند دانشگاه‌ها کمتر به بعد اخلاقی می‌پردازند.
حبیب‌الله بهمنی، کارگردان نیز با بیان اینکه هنرمندان مسجدی و ارزشی بخشی از جامعه هنری کشور را تشکیل می دهد اظهار داشت: این افراد می توانند نقش میدان‌داری در عرصه هنری را برعهده گیرند.
وی با بیان اینکه باورهای دینی و توانایی‌های فنی دو شاخصه‌ای است که باید هنرمندان ارزشی از آن برخوردار باشند، افزود: به‌دلیل اینکه هنر عرصه لغزش و تقابل و رویارویی عقاید، فلسفه‌ها و نگرش ها در حوزه جهان بینی‌ها است، هنرمندان ارزشی باید دارای ارتباط عمیق با دین و به عبارتی دارای پشتوانه دینی باشند، چه‌بسا در صورت نداشتن پشتوانه دینی و اعتقادی دچار لغزش شوند و از بین بروند.
بازیگر فیلم وصل نیکان افزود: هنرمند ارزشی، دینی و مسجدی باید علاوه بر داشتن پشتوانه دینی از توانایی فنی و حرفه‌ای لازم برخودار باشد چرا که در غیر این صورت هنرمند، باوجود مومن و ارزشی بودن نمی‌تواند کار هنری قابل توجه و تاثیر گذار به جامعه ارائه نماید.
وی افزود: هنرمند کامل متعهد و ارزشی هنرمندی بوده که باید در این شاخص به کمال رسیده باشد.
این مدرس و فعال حوزه سینما اظهار داشت: فعالیت های هنری افراد مومن و دارای تفکر مسجدی در حوزه سینما بسیار کمتر است و جریان فرهنگی بدون پشتوانه اعتقادی و سکولار فعالیت‌های گسترده ای در حوزه های مختلف هنری از جمله سینما دارند که متاسفانه آثارشان تاثیر زیادی در جامعه داشته که این باعث شکل گیری گرایش ها ، عادات انحرافی و الگوهای غلط در جامعه شده
است.
وی با بیان اینکه بعد مذهبی هنرمندان ارزشی و دینی قوی‌تر از فنی و تکنیکی آنان است ابراز داشت: در تولید آثار هنری از لحاظ فنی و شکل تولیدات هنرمندان لائیک بیشتر از هنرمندان مومن و ارزشی است چرا که آثار هنری ارائه شده توسط این بخش از هنرمندان ضعیف است و برای مخاطبان جذابیت ندارد از این رو لازم است که هنرمندان ارزشی در این خصوص تلاش هایی انجام دهند هر چند کارهایی در این خصوص انجام شده است.
این کارگردان سینما با مهم برشمردن تجربه در فعالیت‌های هنری اظهار داشت: یک هنرمند مسلمان و مقید به ارزش های اسلامی و انقلابی باید با کسب تجربه های مختلف و فعالیت های مستمر در حوزه تخصصی خود، توانایی های خود را برای تولید اثرهای هنری تاثیر گذار وبا کیفیت ارتقاء دهد.
وی با تاکید بر حمایت مدیران فرهنگی کشور از فعالیت های هنری ارزشی تصریح کرد: مدیران دستگاه های فرهنگی کشور باید هنرمندان ارزشی را برای خلق آثار هنری فاخر حمایت کنند.
 

پروانه معصومی: معنویت، هنرمند را بقا می بخشد
بنابرگزارش شبستان، پروانه معصومی بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر اظهار کرد: نیت درونی انسان جایگاه اجتماعی او را نیز مشخص می‌کند، انسان هنرمند باید از حواشی فاصله بگیرد و برای ماندگاری، مراقب ابتذال و پیش پاافتادگی عرصه هنر باشد.
وی همچنین اظهار کرد: هنرمند متعهد و مسلمان جایگاهی برای رشد استعدادهایش نیاز دارد که مسجد و کانون‌های فرهنگی هنری، می‌تواند آن مکان باشد.
بازیگر پیشکسوت سینما و تائتر و بازیگر مجموعه یوسف پیامبر گفت: نباید هنر را لایه لایه کنیم و که هنرمند در هر رشته و هر جایگاهی که باشد باز هم در لیست هنرمندان قر ار می گیرد اما تعهد، هنر را ماندگار و مقید به چارچوبه اخلاق می‌کند.
وی خلوص نیت و الهی بودن اندیشه‌ را ویژگی هنرمند مسجدی دانست.
بنابرگزارش ستاد اطلاع رسانی پنجمین دوره آموزشی اندیشه های آسمانی ویژه هنرمندان مسجدی، پنجمین همایش اندیشه های آسمانی به همت ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، باحضور هنرمندان برگزیده کانون ها از سراسر کشور در دو بخش برادران و خواهران، شهریورماه در مشهد برگزار می‌شود.
پایان پیام/

کد خبر 171734

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha