وزارت علوم استراتژی خود درباره تحقق اقتصاد مقاومتی را تدوین کند

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌هاگفت: گاز دانشگاه‌ها انتظار می‌رود با تشکیل اتاق فکرها،‌کارگروه‌های علمی جهت اجرایی کردن ایده اقتصاد مقاومتی گام اصلی را برای تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها بردارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدیان با حضور در نشست روسای دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور در جمع روسای مراکز آموزش عالی کشوv در ابتدا با توجه به ایام شهادت امام جعفر صادق(ع) به نقل حدیثی از ایشان پرداخت.
وی گفت: امام صادق(ع) می‌فرمایند: عاقل را هنگامی عاقل بشمار می‌آورند و به خردمند هنگامی خردمند گفته می‌شود که سه خصلت در او به کمال برسد. اول بتواند در مسیر حق حرکت کند چه در هنگامی که به نفعش است و چه در هنگامی که به ضررش است. چه هنگامی که در حال خوشحالی و نشاط است و چه درحالی که در حال غضب و ناراحتی و ناخوشایندی است در همه حال در مسیر حق و طرفدار حق و پیگیر حق باشد.


محمدیان دومین خصلت را اینگونه بیان کرد: آنچه را که برای خود می‌پسندد برای دیگران نیز همان را بپسندد، در قضاوت‌هایی که برای دیگران دارد، آنچه را که خودش خوشحال می‌شود و از آن قانع می‌شود را برای دیگران نیز بپسندد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تصریح کرد: سومین خصلت این است که در هنگامی که با لغزش‌های دیگران روبرو می‌شود تحمل داشته باشد و در برخورد با خطاهای دیگران و لغزشها آن حلم و تحمل را بتواند در خودش پدید بیاورد.
محمدیان با اشاره به برگزاری شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران گفت: فضای بسیار بانشاطی که در برگزاری اجلاس عدم تعهد در کشور پدید آمد، یک فضای مغتنمی است که ما باید در فضاهای دانشگاهی از آن استفاده لازم را ببریم.


وی افزود: از نگاه رقبا و مخالفان این جنبش یک زلزله دیپلماتیک بود که در دنیا اتفاق افتاد، از نگاه دوستان یکی از فتوحات الهی بود و از امدادهای غیبی خداوند بر ملت ما بود. این کنفرانس نشانگر استعداد بالا و توانایی جذب نظام در اداره یک اجلاس بین‌المللی بود. حاشیه‌هایی که در کنار این اجلاس بود برای نظام و ملت ما بسیار مغتنم بود، دیدارهای متعددی که در این اجلاس اتفاق افتاد، آن واقعیت‌هایی که در جامعه ما بود و کمتر در رسانه‌های بین‌المللی منعکس می‌شد توسط این هیأت‌ها از نزدیک دیده شد، آن نشاط و شادابی و پویایی ملت ما را بسیار خوب از نزدیک دیدند و تجربه کردند.
محمدیان یکی از برکات این اجلاس را حضور سران در بین مردم و مشاهده اینکه تحریم‌ها بر روی مردم تاثیری نداشته است دانست و تاکید کرد: آن‌ها فضای امن کشور ما را دیدند. در انگلستان برای برگزاری المپیک در پشت بام خانه‌ها ضدهوایی مستقر کرده بودند و آنرا ناآمنی و فضای امنیتی اعلام نکردند، در تهران چند تا بالگرد پرواز کرد این را سعی کردند بعنوان یک فضای امنیتی به حساب بیاورند، اما این هیئت‌ها از نزدیک دیدند که فضای کشور ما فضای بانشاطی است و ملت درحال ادامه کار و تلاش‌شان هستند.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به تشکیل دبیرخانه‌ این جنبش که احمدی نژاد آن را در نشست سران مطرح کرد، گفت: من پیشنهاد می‌دهم در این دبیرخانه‌ای که برای جنبش عدم تعهد تشکیل می‌شود، کمیته دانشگاهی‌اش را وزارت علوم پی‌گیری کند. ظرفیت 120 کشور، ظرفیت بسیار خوبی است. برای ارتباط دانشگاهی در ماه مبارک رمضان در دیدار دانشگاهیان با رهبری، موضوع ارتباط دانشگاههای ما با دانشگاه‌های جهان اسلام و همچنین ارتباط دانشجویان با دانشجویان کشورهای منطقه و جهان اسلام مطرح شد. در این سه سالی که خصوصاً ریاست این جنبش برعهده کشور ماست بتوانیم ارتباطات دانشگاهی‌مان را پیگیری کنیم.
وی با تاکید بر اینکه اکنون در شرایط بدر و خیبر هستیم، اظهار داشت: مجموعه شرایط از جمله خود برگزاری کنفرانس جنبش(نم) نشان داد که نظام از شرایط شعب ابیطالب عبور کرده است و شرایط ما در شرایط بدر و خیبر است و شرایط ما قطعاً‌بحرانی نیست؛ بلکه در حال پیشرفت هستیم. در چنین شرایطی تقابل نظام ما با نظام سلطه به بالاترین سطح خودش رسیده است و جایگاه روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی جایگاه نگهبانان احد است.


محمدیان افزود: رسول خدا در آنجا فرمود که اگر ما دشمن را تا مکه تعقیب کردیم شما ازاین تنگه نباید پائین بیاید، اگر دشمن هم ما را تا مدینه عقب برد شما باید از این تنگه نباید پائین بیایید که این به دلیل اهمیت و استراتژیک بودن تنگه احد بود؛ البته در آنجا تبعیت نکردند و آن تجربه تلخ اتفاق افتاد.
محمدیان شرایط فعلی دهه چهارم انقلاب را در شرایط «جنگ هوشمند» دانست و به تشریح اضلاع آن پرداخت.
وی گفت: جنگ هوشمند سه ضلع دارد،‌یک ضلع آن تهدید نظامی است که به قول خودشان همه گزینه‌ها روی میز است؛ ضلع دوم، جنگ نرم و عملیات روانی است و ضلع سوم جنگ اقتصادی و فشارهای اقتصادی است که از این سه ضلع تلاش می‌کنند یک ملتی را وادار به تسلیم و عقب‌نشینی کنند.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تصریح کرد: غرب با تمام سرمایه‌گذاری‌های عظیمی که کرده است، نتوانست ذهنیت مردم ما را از آن خواسته‌هایی که دارد تغییر دهد و امروز می بینیم به آن ضلع سومی که تحریم اقتصادی و به قول خودشان تحریم‌های فلج‌کننده است متوسل شده‌اند تا با «بن‌بست» قرار دادن مردم در این فشارها، جام زهر را به ملت ما بنوشانند.
محمدیان با تاکید بر اینکه ملتی که این مقدار مرز و و تعاملات و ارتباطات قوی دارد در بن بست نیست، گفت: دشمن اشتباه محاسباتی دارد که خیال می‌کند ما ازجهت اقتصادی در بن‌بست قرار داریم. حتی اگر بن‌بست باشد حرف خداپرستان اینست که خدا با ماست، ما در دهه اول با همه ضعف‌هایی که داشتیم صدها بار امدادهای غیبی خداوند را مشاهده کردیم.
وی با اشاره به مبانی اقتصاد مقاومتی که رهبری برای اولین بار آن را مطرح کردند، گفت: از آرزوهای بزرگ ماست که یک روزی اقتصاد کشور ما بدون نفت اداره شود، این از دانشگاه‌ها انتظار می‌رود که با تشکیل اتاق فکرها،‌کارگروه‌های علمی جهت اجرایی کردن این ایده اقتصاد مقاومتی گام اصلی را برای تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها بردارند.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، اظهار داشت: از وزارت علوم انتظار داریم استراتژی و برنامه‌های خود را برای شرایط جدید اقتصادی و این تحریم‌ها، تدوین و اعلام کند و هر دانشگاهی نیز برای برون رفت از این تحریم‎هایی که وجود دارد و برای تحقق اقتصاد مقاومتی، در دو سطح استادان و دانشجویان با تشکیل کمیته‌هایی اقدام کنند.
محمدیان خطاب به روسای دانشگاه‌ها گفت: ما معتقدیم شما از همت‌های بسیار عالی برخوردار هستید و ظرفیت‌های نهفته‌ای در دانشگاههای شما در بین اساتید وجود دارد که با طراحی و برنامه‌ریزی می‌توان این ظرفیت‌های نهفته را احیا کرد.
وی افزود: باید بیان شما یک بیان امیدبخش، بیان کاملاً نشانگر افق‌های روشن باشد که واقعیت هم همین است. در عین حال تلاش برای حفظ کیفیت آموزش و پژوهش که در سخت‌ترین شرایط هم ما باید این کیفیت آموزش و پژوهش‌مان را حفظ کنیم.
محمدیان با اشاره به ایستادگی ملت مقابل سلطه طلبان گفت: ما داریم هزینه ایستادگی در مقابل نظام سلطه را می‌دهیم،‌ این هزینه زیادی نیست، ملت ما در مقابل این ایستادگی، عزت و آبرویی به دست آورده که در مقابل هزینه‌هایی که داده‌ایم قابل مقایسه نیست؛ و البته هر آقایی و سروری هزینه دارد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری خطاب به دولت‌مردان گفت: سال آخر دولت به معنی تعطیلی کارها نیست، روز آخر هم به معنی تعطیلی کارها نیست، تا آخرین روز بلکه تا آخرین ساعتی که ما مسئولیت بر دوشمان هست باید کار کنیم.

 

وی با اشاره به برگزاری یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در سال آینده، تصریح کرد: امیدواریم دولتی بهتر و انقلابی‌تر نسبت به این دولت سرکار بیاید. هرکسی هم که بیاید جمهوری اسلامی بناست تا آن قله‌ها پیش برود، لذا این که گاهی گفته می‌شود سال آخر است و نمی‌دانیم سال دیگر هستیم یا نه، پذیرفته نیست.

محمدیان تاکید کرد: ما سرباز این نظام هستیم و تا روزی هم که بار روی دوشمنان است این بار را باید به سلامت به مقصد نزدیک ببریم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با اشاره به تصویب آئین نامه ارتقای اساتید گفت: واقعاً باید از وزیر علوم تشکر کنیم چراکه برای اولین بار، فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی اساتید مورد توجه قرار گرفته است که هم شایسته است از این کار تقدیر کنیم و هم تأکید کنیم که از ظرفیت‌ فعالیت‌های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی دانشگاه بیشترین استفاده را می‌توان کرد.

 

محمدیان در ادامه گفت: از رؤسای محترم دانشگاهها برای برگزاری دوره‌های دانش‌افزایی تشکر ویژه می‌کنم؛ تاکنون بیش از 20 هزار نفر از اعضای هیأت علمی در این دوره‌ها که از سال گذشته شروع شده است شرکت کردند.

وی افزود: انشا‌لا این ترم جدید که شروع می‌شود با همان همت‌های عالی که از شما سراغ داریم، دانشگاه‌های ما چندگام جلوتر خواهند رفت و این گزارشاتی که هرازگاهی نقل می‌شود بسیار امیدوار کننده و مسرت بخش است. گفته شد که در منطقه از چشم‌اندازی که در 1404 بنا بود به آن برسیم، عبور کرده‌ایم و این بسیار خوشحال کننده است.

محمدیان در پایان گفت : این موفقیت‌ها نشان می‌دهد که در دانشگاههای ما یک تلاش خوب و قابل تقدیری در حال انجام است و زحمات شما عزیزان حقیقتاً به بار نشسته است و بدانید هر افتخاری که نسیب جمهوری اسلامی می‌شود برای مجموعه مسلمان‌ها در دنیا مایه سربلندی است
 

پایان پیام/

 

کد خبر 171683

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha