به گزارش خبرگزاری شبستان،گزیده سرمقاله های امروز 21 شهریور به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان عریضه ای درباره ارز ! به قلم حسین شریعتمداری به تحلیل صعود ارز پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
آیا طی چند روز گذشته غیر از این رخداد که نمایش شکوهمندی از اقتدار و جایگاه برجسته ایران اسلامی در سطوح مختلف است، رخداد دیگری را می توان آدرس داد؟! باز هم پاسخ منفی است و جای این سوال منطقی است که چرا در پی این دست آورد بزرگ و بهره گیری و میوه چینی از آن باید نظاره گر و شاهد پدیده زشت و پلشت اخلال در بازار سکه و ارز و فشارهای جانبی ناشی از آن بر مردم و مخصوصا اقشار مستضعف جامعه باشیم؟! بی تردید می توان گفت که اخلال اخیر در بازار سکه و ارز، طبیعی نیست، چرا که اتفاق غیرمنتظره ای در میان نبوده است. پس ماجرا چیست؟! و چه دست های پنهان و آشکاری برای انتقام از مردم این مرز و بوم و تلخ کردن کام آنان بعد از پیروزی بزرگ این روزها، از آستین بیرون آمده اند؟! انکار نمی توان کرد که در این ماجرا نکات ظریف و بعضا پیچیده ای نیز در میان است ولی بسیاری از عوامل و علل آن برخلاف برخی از پیچیده نمایی ها، «پیچیده» نیست. بخوانید؛
1- 3 شب پیش -شنبه شب- رادیو فارسی زبان اسرائیل که به نوشته «جروزالم پست» و به نقل از «نیویورکر» هولنا ک ترین ضربه را از اجلاس تهران دریافت کرده بود در یک تفسیر خبری- بخوانید پیام به ستون پنجم داخلی- پیش بینی کرد که قیمت دلار طی دو، سه روز آینده در ایران «تا مرز 2300 تومان و شاید بیشتر از آن» افزایش خواهد یافت! و در ادامه گفت؛ «بعید نیست قیمت دلار حتی تا مرز 6300 تومان نیز پیش برود» و... فردای آن روز، بی آن که پدیده تازه ای به چرخه اقتصادی کشور و معادلات آن وارد شده باشد، قیمت دلار و سپس سکه طلا افزایش یافت. آیا سوال برانگیز نیست؟! و آیا افزایش دهندگان جهشی قیمت دلار مخاطبان اصلی پیام رادیو اسرائیل نبوده اند؟!
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان مکتب سیاسی امام صادق(ع) به قلم صالح اسکندری به تحلیل مگتب امام صادق (ع) پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
فردا سالروز شهادت مردی از سلاله پاک اولیاء و اوصیاء الهی یعنی جعفر بن محمد، صادق آل پیامبر(علیه السلام) ششمین پیشوای شیعیان است که به درستی کلمه حق و زبان صدق و راستین اسلام بود. این امام کامل، فاضل، منجی، صابر و لسان الصدق، مؤسس و سلسله جنبان فقه جعفری است. فقهی که از دیروز تا امروز داعیه دار اداره زندگی فردی و اجتماعی مسلمانان بوده است.
امامت ششمین پیشوای شیعیان در نیمه اول قرن دوم هجری بود. قرنی بحرانی که جامعه اسلامی دوران گذار از سلسله اموی به سلسله عباسی را تجربه می کرد. حدود هجده سال از امامت جعفر بن محمد(علیه السلام) (132-114ه ) همزمان با حکومت امویان بود و شانزده سال آن
(148-132 ه ) مقارن با خلافت عباسیان واقع شد.
در این قرن بحرانی روزی نبود که زنادقه، صوفیان، ملحدان، طبیعیون، منکران خدا و سایر نحله ها و فرقه های انحرافی گزندی به شریعت و طریقت نوپای اسلام نرسانند. در نیمه اول این قرن حوادث مهمی همچون قیام زید بن علی بن الحسین پسر امام سجاد(ع) و قیام یحیی پسر زید علیه حکومت اموی و قیام محمد بن عبدالله معروف به نفس زکیه نوه امام حسن مجتبی(ع) و برادرش ابراهیم بن عبدالله علیه حکومت عباسی و ... رخ داد.
در این فضا امام صادق( ع) بنیان یک مکتب فکری را پایه ریزی کرد که در توسعه و نشر معارف اهل بیت(ع) نقش بسزایی داشت. بسیاری از رجال علمی و سیاسی قرن دوم اعم از شیعه و سنی و علوی یا عباسی جزء شاگردان و ریزه خواران دریای بیکران علم و دانش این امام همام بودند. شاگردی بزرگان اهل سنت نظیر مالک بن انس،ابوحنیفه، سفیان ثوری، سفیان بن عیینه، ابن جریح، روح ابن قاسم و ... به تنهایی نشان دهنده عظمت و شکوه کرسی تدریس امام ششم شیعیان است.
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان لزوم تدوین برنامه برای جلسات قوا به قلم حسین مظفر به تحلیل تحلیل جلسه سران سه قوه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
برای تشریح دلایل برگزاری جلساتی که بین روسای قوا تشکیل میشود میتوان اینگونه بیان کرد که در حقیقت برگزاری این جلسات برای بهبود مسائل و مشکلاتی است که در جامعه مطرح میشود.
به نوعی با وام گرفتن از شرایط کنونی کشور باید بیان شود که شرایط فعلی ایجاب میکند وفاق و انسجام در تصمیمسازیها بیشتر صورت بگیرد انسجام بیشتر موجب میشود که اتقان مناسبتری رخ بدهد و از سوی دیگر ابعاد همهجانبه مسائل مورد بررسی قرار بگیرد.
تشکیل جلسات در بین سران از مسائل حیاتی در تصمیمسازیهای کلان کشور است برگزاری این جلسات موجب میشود اجرای سیاستها تحقق بهتری داشته باشد و ضمانت اجرایی قوانین نیز تقویت شود.
این نوع هم اندیشیها در نهایت موجب هم افزایی خواهد شد و تصمیم گیریها بخصوص درباره مهمترین مسائل کشور که در این جلسات بدون پرده پوشی و به صراحت بیان میشود با دید بازتری صورت بگیرد.
نمیتوان منکر نیاز به مشورت شد، مسئلهای که با برگزاری جلسات به آن وجه عملی داده میشود، در حقیقت مشورتی است که روسای سه قوه اصلی کشور درباره مسائل خواهند داشت.همه ما سوار بر یک کشتی هستیم و تلاش برای رسیدن این کشتی به سر منزل مقصود همه مردم کشور را به سلامت به نقطه کمال و پیشرفت خواهد رساند.تکروی و تکمحوری نه تنها مشکلی را برطرف نخواهد کرد بلکه منجر به تصمیمات نادرستی خواهد شد که کشتی جامعه را دچار تلاطم کرده و کشور را از رسیدن به مقصد دور میکند.
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان پاسخ به یک سؤال مهم به بررسی عدم حاکمیت احکام اسلامی در جامعه پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
در آستانه سالروز شهادت رئیس مذهب جعفری حضرت امام صادق علیه السلام، با بهره گیری از مکتب آن حضرت به جستجوی پاسخ یک سؤال مهم روز که بسیار مطرح است میپردازیم.
سؤال مهمی که سالهاست مطرح است و در تمام این مدت واقعاً سؤال روز بوده و اکنون نیز هست، اینست که علیرغم اسلامی بودن حکومت و تلاش زیاد دستگاههای فرهنگی و وجود رسانههای گوناگون که همگی مشغول کار فرهنگی هستند، چرا احکام اسلامی و اخلاق دینی و در یک کلام فرهنگ اسلامی در جامعه ما حاکم نیست؟ چرا وضع حجاب و عفاف هر روز بدتر میشود؟ چرا فساد و فحشا رو به افزایش است؟ چرا رشوه و ربا و اختلاس و انواع آلودگیهای مالی آنهم در حجم بالا جامعه را رنج میدهد؟
مطرح کردن این سؤالها را نباید سیاه نمائی تلقی کرد. متأسفانه اینها واقعیتهای جامعه ما هستند که پنهان نگهداشتنشان نه تنها هیچ مشکلی را حل نمیکند بلکه هر روز بر حجم و عمق مشکلات میافزاید. بنابر این، باید درباره آنها گفت و نوشت و بحث و فکر کرد تا راه حلهائی پیدا شود و جامعه از این وضعیت نجات پیدا کند. البته انگشت گذاشتن بر روی این عیوب و مشکلات و ضعفها، به معنای انکار نقاط قوت و مثبت و برجستگیها نیست. قطعاً در بررسی وضعیت جامعه، آنها را هم باید دید و با توجه به جمع بندی واقعی باید اظهارنظر کرد. آنچه در این میان اهمیت دارد و حساسیت برانگیز است اینست که برای یک جامعه اسلامی که با نظام حکومتی دینی اداره میشود و کلیه امکانات نیز در خدمت ترویج احکام دین و اخلاق قرار دارند، این میزان نقاط ضعف، قابل تحمل نیست و سؤال مهم نیز همین است.
پایان پیام/
نظر شما