اخلاق گرایی در مدارس حوزوی ترویج شود

رئیس جامعه المصطفی العالمیه گفت: اخلاص و عمل به علم اساس همه آدابی است که دین برای ارتباط معلم و متعلم سفارش کرده است که باید در مدارس حوزوی و در میان طلاب رواج داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام علیرضا اعرافی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه، امروز (20 شهریور) در مراسم آغاز سال تحصیلی مجتمع آموزش عالی فقه، گفت: همزمانی سال تحصیلی با شهادت امام صادق(ع) را به فال نیک می گیریم و باید از مکتب این امام همام استفاده کنیم.

 

وی بیان داشت: سنت و سیره حوزه ما بر اخلاق است و سال را با مقوله اخلاق باید آغاز کنیم و نسبت به مسائل اخلاقی توجه اساسی داشته باشیم.

 

حجت الاسلام اعرافی با اشاره به موضوع اخلاص، بیان داشت: این امر دغدغه هر فرد حوزوی است اما این حدیث مکرری است که هیچ گاه کهنه نخواهد شد و همواره باید خوانده شود و همه ما یکدیگر را به آن دعوت کنیم.

 

وی با تاکید بر امر اخلاص، گفت: اخلاص مفهوم بلندی است که این واژه در قرآن و احادیث بارها آمده است و فراتر از مقوله اخلاص هم مقوله ای است که نه با این واژه بلکه با دهها واژه متشابه در قرآن و روایات، مورد توجه قرار گرفته است.

 

رئیس جامعه المصطفی العالمیه افزود: اخلاص تصفیه درون از غیرخداست و باید تمام سعی ما بر این باشد که معطوف به خدا شویم تا اثرات آن را ببینیم و همه وجود ما به سوی خداوند باشد.

 

حجت الاسلام اعرافی تصریح کرد: در هر عمل ما هجرتی از نقطه ای به نقطه دیگر است و اخلاق می گوید که هجرت ها باید فقط به سوی خداوند باشد.

 

رئیس جامعه المصطفی العالمیه اظهارداشت: باید طلاب به کتب اخلاقی توجه داشته باشند و در آداب ارتباط و برخورد با شاگرد و استاد به طور صحیح به آن بپردازند و از سوی دیگر کتب اخلاقی بسیاری را مطالعه و به آن عمل کنند.

 

وی تصریح کرد: اخلاص و عمل به علم اساس همه آدابی است که دین برای ارتباط معلم و متعلم سفارش کرده است که باید در مدارس حوزوی و در میان طلاب رواج داشته باشد.

 

حجت الاسلام اعرافی بر نیت صحیح در اعمال تاکید کرد و گفت: اگر نیت به درستی انجام شود و نیت ما برای خداوند باشد، می توانیم در کارها موفق بوده و باید توجه داشته باشیم که روح کار ما بر اساس معیارهایی است که خداوند به ما تاکید کرده است.

 

رئیس جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: اساس اخلاص تقویت باورهای ایمانی است و از سوی دیگر باید توجه داشت تا این اعتقاد و باور مورد غفلت قرار نگرفته و همواره انسان بیدار بوده و از غفلت ها فاصله بگیرد.

 

وی اظهارداشت: اگر هر روز مقوله اخلاص را توجه داشته باشیم به آن قله خواهیم رسید و در جوانی باید به این موضوع توجه اساسی داشته باشیم.

 

حجت الاسلام اعرافی تاکید کرد: در موضوع تحصیل علم نیز اخلاص مورد تاکید است که در فقه هم آمده و البته اخلاص دارای مراتبی است که باید سعی کنیم به همه مراتب آن برسیم.

 

رئیس جامعه المصطفی العالمیه گفت: البته اخلاص داشتن بسیار مشکل است و باید بکوشیم تا به آن سطح برسیم تا اخلاص در وجودمان به وجود آید.

 

وی در خصوص ریا، گفت: ریا از مریضی های روحی است که هم یافتن آن دشوار و هم معالجه آن نیز دشوارتر است که باید همگان مراقب باشیم دچار ریاکاری نشویم.

 

حجت الاسلام اعرافی تاکید کرد: فلز ما در حوزه باید ناب شود و به خلوص کامل برسد، وقتی می توانیم این فلز را در بازار علم و ملکوت عرضه کنیم که ناب شود و پیدا کردن این ناخالصی ها در وجود انسان سخت است که باید در رفع کردن آنها بکوشیم.

 

رئیس جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به نشانه ها و سنجش های اخلاص، گفت: مزد طلبی، دوست داشتن ستایش، پست گرایی و.... از جمله این موارد هستند که انسان را دچار ریا و دوری از اخلاص خواهد کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 171472

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha