بیش از یکصد هزار هکتار از زمین های گیلان قابلیت زراعت چوب دارد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه زراعت چوب علاوه بر حفظ منابع طبیعی و درآمدزایی باعث کاهش تخریب جنگل ها می شود، گفت: بیش از یکصد هزار هکتار از زمین های گیلان قابلیت کشت صنوبر و زراعت چوب دارد.

خبرگزاری شبستان/ گیلان

زراعت چوب(درخت صوبر) راهکاری مطمئن برای حفظ جنگل ها و درعین حال تامین نیازمندی ها به چوب محسوب می شود و علاوه برآن در افزایش درآمدهای عمومی استان و نیز ایجاد فرصت های شغلی جدید هم موثر است. زراعت چوب علاوه بر حفظ منابع طبیعی و درآمدزایی باعث کاهش تخریب جنگل ها می شود.

 

 

تولیدچوب صنوبر در استان گیلان به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب و بارندگی های مستمر نسبت به تولید سایر درختان از هزینه های کمتر برخوردار است و سالانه 200 هزار اصله نهال در استان گیلان تولید می شود به طور تقریبی در هر چهار هزار متر زمین سالانه 28 تا 30 هزار اصله نهال تولید می شود.

 

قلمه صنوبر از اسفندماه هر سال کاشت و اواخر مهر ماه برداشت و به مزارع پرورش درخت صنوبر انتقال می یابد که در صورت وجود خاک و شرایط آب و هوایی مناسب پس از گذشت شش سال این محصول برای فرآوری قابل استحصال است.

 

زراعت چوب صنوبر از زمان کاشت تا برداشت برای 40 نفر اشتغالزایی ایجاد می کند که توسعه نهالستان ها می تواند در این اشتغالزایی سهم بیشتری داشته باشد.

 

 

رحمت الله رحمانی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه زراعت چوب یا کاشت درخت برای استفاده از چوبش، راهکاری برای جبران نیازهای روبه رشد فرآیند توسعه چوب است، اظهار کرد: طرح ملی زراعت چوب از سال 82 همزمان با سراسر کشور در گیلان آغاز شد.

 

وی با بیان اینکه در سال های اخیر به سبب مقرون به صرفه بودن زراعت چوب، رغبت بیشتری به این کار شده است، افزود: سطح کشت زراعت چوب در گیلان در سال آغاز اجرای این طرح،  20 هزار هکتار بود درحالی که این میزان امروز به بیش از 45 هزار هکتار رسیده است.

 

رحمانی با بیان اینکه شهرستان های صومعه سرا و آستانه اشرفیه، دو قطب اصلی زراعت چوب در گیلان هستند، بیان کرد: سالانه بیش از یک میلیون متر مکعب چوب، معادل بیش از 5 برابر چوبی که سالانه از جنگل های گیلان برداشت می شود از مزارع چوب صنوبر این استان به دست می آید.

 

وی، سریع رشد بودن، تکثیرآسان و سازگاری اکولوژیکی صنوبر را از جمله عوامل انتخاب این گونه درختی برای توسعه زراعت چوب دانست.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه سالانه650 هزار مترمکعب چوب، معادل 70درصد چوب از باغ های صنوبر این استان برداشت می شود، تصریح کرد: نیمی از این مقدار چوب در گیلان مصرف و بقیه نیز به استان های دیگر صادر می شود.

  

وی نیاز سالانه چوب کشور را حدود 12 میلیون مترمکعب اعلام کرد و اظهار داشت: هم اکنون سالانه 6 و نیم میلیون متر مکعب نیاز کشور با زراعت چوب و برداشت از جنگل ها و بقیه نیز از طریق واردات چوب از روسیه، فنلاند، سوئد، گرجستان و قفقاز تامین می شود.

 

رحمانی با بیان اینکه تنها راه رسیدن به خودکفایی و قطع واردات چوب، افزایش سطح زراعت چوب است، خاطر نشان کرد: هم اکنون بیش از یکصد هزار هکتار از زمین های گیلان قابلیت کشت صنوبر و زراعت چوب را دارد که اگر این توانایی بالفعل شود 2 میلیون مترمکعب چوب به میزان تولید سالانه افزوده خواهد شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 171414

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha