به گزارش خبرنگار شبستان، کامران دانشجو، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در همایش سراسری رؤسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری در دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به تحریمهای به وجود آمده در کشور گفت: باید تمام امکانات دانشگاهها به سمت جبهه موجود هدایت شود.
وی افزود: جنگ فعلی و تحریم علیه ایران به مراتب سختتر از دفاع مقدس است چرا که تمام کشور و شهرها را دربر گرفته است.
دانشجو با بیان اینکه دانشگاهها در این جنگ از نظر بودجه و امکانات متحمل میشوند، اظهار کرد: دانشگاهها در همه مسایل و عرصهها پیشگام هستند و باید در سختیها هم پیشرو باشند.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان ایثارگر را دانشگاهها باید به آسانی ثبتنام کنند، خاطرنشان کرد: دانشگاهها باید حرمت و احترام این دانشجویان را حفظ کنند.
وی با بیان اینکه 50 درصد تحقیقات کشور برای ارتقای توان دفاعی فعال میشود، اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاهها در این زمینه فعال هستند اما این فعالیت افزایش پیدا میکند.
کسب رتبه زیر 10 تولید علم دنیا در سال 1404 بعید نیست
وی با اشاره به رتبههایی که در منطقه و تعداد مقالهها در سایتهای ISI آوردهایم، اظهار کرد: در حال حاضر 13 سال جلوتر از برنامه ریزی هستیم و کسب رتبه زیر 10 در دنیا در سال 1404 بعید نیست و دانشگاهها باید در آینده شاهد رتبه تکرقمی باشند.
دانشجو با بیان اینکه طی 10 سال آینده تکنولوژی باید آیندهپژوهشی معنی شود، تصریح کرد: با این وجود است که تحقیقات جهتدار برای رشد کشور معنا پیدا میکند.
محدودیت جذب هیئت علمی نداریم
وی با اشاره به اینکه دانشگاهها برای جذب هیئت علمی محدودیتی ندارند، خاطرنشان کرد: دانشگاهها هر تعدادی میتوانند هیئت علمی جذب کنند. مشکل جذب هیئت علمی تعدادی از گروههای علمی این است که قبله آنان مقالات ISI است که باید برای جذب هیئت علمی این زنجیرها شکسته شود.
به گفته وی، سال گذشته 12 هزار هیئت علمی جذب شده است.
جلوی استادان مبلغ سکولاریسم را می گیریم
دانشجو با بیان اینکه جلوی استادان ضد دین و مبلغ سکولاریسم را میگیریم، گفت: استادی که با متون اسلامی را قبول نداشته باشد مطمئنا نمیتواند نیروی خوبی تحویل جامعه دهد.
وی افزود: ما اساتیدی میخواهیم که عالم باشند و معتقد به زیربنای جهانبینی اسلامی باشند.
وزیر علوم با بیان اینکه ما در دانشگاهها به حجاب و عفاف پایبند هستیم، اظهار کرد: وقتی سخن از تکجنسیتی میگوییم گویا کفر گفتهایم و باید تمام هنجارهای غرب هنجار ما باشد.
از دانشگاه تک جنسیتی استقبال می کنیم
وزیر علوم با بیان اینکه ما از دانشگاههایی همانند الزهرا و از دانشگاه تکجنسیتی دخترانه و پسرانه استقبال میکنیم، خاطرنشان کرد: هشت دانشگاه جدید دخترانه را راهاندازی کردهایم.
وی با بیان اینکه در فضایی که غربیان برای ما ترسیم کردهاند هرگز حرکت نمیکنیم، خاطرنشان کرد: ما فقط در فضاهایی حرکت میکنیم که دین مبین اسلام برای ما تعیین کرده است.
دانشجو افزود: ما پیرو مراجع دینی در مسایل دینی هستیم نه کسانی دیگر و در این فضا حرکت میکنیم، البته تدبیر و مصلحتنگری هم در نظر میگیریم.
افزایش ظرفیت تحصیلات تکمیلی باعث افت کیفیت نشده است
وزیر علوم با بیان اینکه چهار محور را از ابتدا در وزارت علوم دنبال میکنم، تصریح کرد: اسلامیشدن دانشگاهها از اولین دغدغههای بنده بوده است و اولویت بعدی من افزایش ظرفیت تحصیلات تکمیلی است.
وی با بیان اینکه جوسازیهایی علیه افزایش ظرفیت تحصیلات تکمیلی ایجاد شد، اظهار کرد: خیلیها بر این باور بودند که افزایش کیفیت تحصیلات تکمیلی موجب پایینآمدن کیفیت شده است که رتبه و 22 هزار مقاله نشاندهنده کیفیت دانشگاهها است.
دانشجو با بیان اینکه امسال 10 هزار نفر در آزمون دکتری پذیرفته میشوند، یادآور شد: ما این شرایط را داریم که این ظرفیت را سه برابر افزایش داده و 30 هزار دانشجو را جذب کنیم.
وی ادامه داد: اما باید برخی از استانداردهای مندرآوردی را کنار بگذاریم و مطمئنا با این کار میتوانیم سه برابر ظرفیت امسال جذب کنیم.
وزیر علوم با اشاره به اینکه افزایش ظرفیت موجب افزایش تولید علم میشود، اظهار کرد: در سال 88 از هزار و 43 رشته محلهای دکترای تخصصی به دو هزار و 244 رشته افزایش پیدا کردهایم.
دانشجو افزود: همچنین در سال 88 از 35 هزار دانشجو اکنون به 48 هزار دانشجو در دوره دکترای تخصصی رسیدهایم.
به گفته وی، 17 هزار مقاله به زبان فارسی در نشریات فارسی چاپ شده است و نشریات علمی از سال 88 که 396 نشریه بوده به 666 نشریه علمی رسیده است.
وی با اشاره به محور دیگری از فعالیتهایش در وزارت علوم گفت: ارتباط و صنعت از دیگر دغدغههای بنده است، جهشی که در دانشگاهها اتفاق افتاده است نشان داده که این عمل صورت میگیرد و دو هزار میلیارد تومان پروژههای ملی تعریف شده است.
در دانشگاه اسلامی متون باید منطبق بر جهان بینی توحیدی باشد
وزیر علوم با اشاره به اینکه دانشگاهها نسل آینده را تربیت میکنند، اظهار کرد: قبل از هر چیزی دانشگاهها باید اسلامی شوند. اگر دانشگاهها نقش خود را درست ایفا نکنند در درازمدت کشور همه چیز را از دست میدهد.
دانشجو با بیان اینکه دانشگاه مستقل به معنی رها شدن از وابستگی به غرب است، اظهار کرد: برخیها فکر میکنند دانشگاه مستقل یعنی دانشگاهی که هر کاری میخواهد بدون توجه به نظام انجام دهد، در حالی که دانشگاه معرف علم و تفکر جامعه است و امور کشور را دانشگاه رقم میزند.
وی ادامه داد: هنگامی که میگوییم دانشگاه اسلامی یعنی متون باید منطبق با جهانبینی اسلامی و توحیدی باشد، البته این به معنای حذف نظریات دیگر نیست.
وزیر علوم با بیان اینکه نگاه به مسایل باید در بستر اسلام و توحیدی باشد، افزود: دانش باید ابزاری برای رسیدن به معلوم که همان خلقت است، باشد، نه نگاه به طبیعت که غربیها نگاهشان به خلقت نیست بلکه به طبیعت است.
وی خاطرنشان کرد: ما عمر نوح نداریم که منتظر یک شورا باشیم تا چند سرفصل اسلامی را بازنگری و تحویل ما دهد.
پایان پیام/
نظر شما