افزایش دانشجویان دانشکده های فنی حرفه ای کشور از 200 به 500 هزار نفر

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور از افزایش ظرفیت دانشجویان دانشکده های فنی حرفه ای تا پایان برنامه پنجم توسعه از 200 به 500 هزار نفر خبر داد.

سهراب رضایی، رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشوردر حاشیه مراسم احداث دانشکده فنی حرفه ای دخترانه و پسرانه شهرستان کاشان در گفتگو با خبرنگار شبستان در اصفهان با تاکید بر ارائه رویکرد جدید دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در سطح آموزش عالی کشور گفت: این افزایش ظرفیت با هدف تربیت تکنسین در سطوح مختلف، متناسب با نیاز روز و صنعت و بازار در دانشکده های فنی حرفه ای بعنوان بخشی از نظام آموزش عالی انجام می شود.


به گفتۀ وی،دانشگاه فنی و حرفه ای نقطه عطف ارتباط دانشگاه و صنعت و نقطه شروعی برای این ارتباط است.


وی رایزنی ها و هماهنگی های لازم در این رابطه با مقام عالی وزارت علوم و مسئول این وزارتخانه را یادآورشد و گفت: در صورتی که این رویکرد جدید فنی حرفه ای در دستور کار نظام آموزش عالی قرار بگیرد میانبر خیلی کوتاهی برای کمک به رفع مشکل اشتغال جوانان و کارآفرینی آکادمیک ایجاد می شود.


به گفتۀ وی، نگاه به فنی حرفه ای بعنوان یک دانشگاه نیست بلکه به واسطه دارابودن دانشکده های فنی حرفه ای از ظرفیت کارگاه ها و آزمایشگاه ها رویکردی جدید با عنوان تولید ثروت از علم است.


رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در ادامه راه اندازی شرکت های تعاونی تولیدی دانشجویی را یادآور شد و گفت: طی هماهنگی های انجام شده با بانک های توسعۀ تعاون و تجارت این طرح های دانشجویی منجر به تولید حمایت مالی می شود.


رضایی تصریح کرد: با در اختیار گذاشتن امکانات تاسیس این شرکت ها به دانشجو طی 2 سال تحصیل تولید، اختراع و نوآوری را نیز در این شرکت ها بصورت علمی و عملی تجربه می کند.


وی اظهار داشت : با این رویکرد جدید فنی حرفه ای در راه اندازی شرکت های تعاونی تولیدی دانشجویی یک نگاه عملگرا به این بخش از واحدهای نظام آموزش عالی تبیین می شود.


به گفتۀ وی، هر 7 نفر دانشجو در رشته های مشترک یا غیر مشابه می توانند یک تعاونی تولیدی تشکیل بدهند و آنرا به ثبت برسانند.


رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای با اشاره به اینکه رشته های تولیدی در این دانشگاه تعریف شده است افزود: یک کارگاه شرکت تعاونی تولیدی در رشتۀ خیاطی و طراحی دوخت با حداقل 150 میلیون ریال هزینه تجهیز می شود.


رضایی ثبت 16 تعاونی تولیدی خیاطی فنی حرفه ای در طول تابستان امسال را یادآورشد و گفت: از طریق این تعاونی ها 300 دست لباس برای ارگان های مختلف از جمله پوشاک مدارس طراحی،دوخت و تولید شده است.


وی تاسیس نخستین تعاونی تولیدی را آبان ماه سال گذشته در شیراز ذکرکرد و گفت: تا کنون 71 طرح برای ثبت سفارش در شورای پژوهشی مطرح شده است.


به گفتۀ وی در صورت حمایت مالی دانشگاه فنی حرفه ای حداقل 168 تعاونی تولیدی در 168 دانشکدۀ فنی حرفه ای سطح کشور راه اندازی می شود.


رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای حمایت 40 درصدی وزارت علوم در تامین اعتبارات برای اجرای پروژه های جدید دانشکده های فنی حرفه ای را خاطرنشان کرد و گفت: معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز تامین 20 درصد از هزینه های طرح های تولیدی را متعهد شده است.


به گفتۀ وی راه اندازی شرکت های تعاونی استاد و دانشجویی نیز یکی دیگر از برنامه های و رویکردهای جدید فنی حرفه ای برای تولید ثروت از علم در این مراکز است.
 

پایان پیام/

کد خبر 171278

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha