به گزارش خبرنگار شبستان، دیدار سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با رییس سازمان ادیان چین و هیئت همراه صبح امروز (یکشنبه 19 شهریور) برگزار شد.
سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار با بیان اینکه روابط ایران با چین از لحاظ سیاسی، اقتصادی و فرهنگی عالی است، گفت: تاکنون هیئتهای متعددی از چین به ایران سفر کردهاند و دیدارهای مختلفی با وزیر و سفیر چین صورت گرفته و ما نیز به بهانههای مختلف از جمله اجلاس شانگهای به چین سفر داشتیم.
حسینی با بیان اینکه رابطه دوستانه دو کشور و ملت ایران و چین به هزاران سال قبل مربوط میشود، بیان کرد: از زمانی که گذشتگان به فکر ایجاد جاده ابریشم افتادند دوستی و تعامل بین این دو ملت پدید آمد.
وی با ابراز امیدواری برای پربار بودن سفر رییس سازمان ادیان چین و هیئت همراه عنوان کرد: تاکنون سفری به اصفهان داشتید و در روزهای آتی نیز بازدیدی از قم خواهید داشت و با شخصیتهای علمی دیدار میکنید و امیدواریم در این سفر واقعیت های ایران برای شما روشن شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: در ایران اسلام دین رسمی و اکثریت قاطع مردم مسلماناند اما پیروان یهود، مسیحیت و زرتشت آیینها و برنامههای خاصی را در ایران اجرا میکنند، آنها آداب و مراسمی را در معابد و مراکز مذهبی خود انجام میدهند و حتی در مجلس شورای اسلامی نیز نماینده دارند.
حسینی تصریح کرد: خوشحال هستیم که در چین در دو دهه اخیر توجه زیادی به ادیان شده است چون امری فطری است و گرایش به معنویت در ذات و نهاد آدمی است.
وی با بیان اینکه اتحاد جماهیر شوروی سالیان سال به پیروان ادیان اجازه انجام آداب مذهبی را نمیداد، بیان کرد: بعد از فروپاشی شوروی بعد از 70 سال مردم به باورهای گذشته خود گرایش پیدا کردند زیرا دین امری درونی است و نمیشود آن را به کسی تحمیل کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید بر مشترکات ادیان را راهگشا دانست و افزود: دعوت ادیان الهی به محبت، دوستی، عدالت و رعایت حقوق دیگران است. ادیان الهی انسانها را برحذر میدارد از اینکه در حق دیگران ظلم کنند، بنابراین پایبندی به دین، اخلاق و معنویت میتواند عامل انسجام و همگرایی باشد به ویژه دین اسلام که دین اعتدال است.
حسینی اظهار داشت: در صدر اسلام کسانی بودند که مسلمان میشدند اما پدر و مادر آنها مسلمان نبود و پیامبر اکرم (ص) تأکید داشتند که این افراد با والدین خود به نیکی رفتار کنند. در واقع معنای حقیقی اسلام این است که دیگران از رفتار انسان آزار و اذیت نشوند.
وی با اشاره به حضور اسلام از چین در قرن اول هجری عنوان کرد: به گفته شما 20 میلیون مسلمان در چین وجود دارد و این تعداد از جمعیت برخی از کشورها نیز بیشتر است.
حسینی خاطرنشان کرد: جای خوشبختی است که سازمان ادیان در چین خدماتی همچون سازمام حج و زیارت به مسلمانان ارایه میدهد، هر چقدر دولت چین با مسلمانان تعامل داشته باشد به همان میزان نیز مسلمانان با دولت بیشتر همکاری میکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: به جای برخورد تمدنها و ادیان باید از گفتوگو و تفاهم سخن بگوییم، لذا مرکز گفتوگوی ادیان در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جلسات مختلفی با حضور پیروان ادیان برگزار میکند که تاکنون نتایج خوبی بدست آمده است.
حسینی با اشاره به توجه ویژه ایران نسبت به چین اظهار داشت: در چین تنوع ادیان و آیینها را شاهد هستیم؛ بودا، اسلام، کنفوسیوس و مسیحیت و انتظار داریم که مردم با مسالمت بیشتری در کنار هم زندگی کنند.
وی با بیان اینکه رییس انجمن اسلامی چین تاکنون 5 بار به ایران سفر کرده است، گفت: علاقهمندیم که رؤسای دیگر انجمنها در چین به ایران بیایند و از نزدیک با فرهنگ و تمدن ایران آشنا شوند.
حسینی روابط فرهنگی ایران و چین را رو به گسترش عنوان کرد و افزود: ظرفیتهای فراوانی برای همکاری این دو کشور وجود دارد و ما برای توسعه فرهنگی، هنری و گفتوگوی ادیان آمادگی داریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حضور ایران در اکسپوی شانگهای اظهار داشت: در آینده این آمادگی وجود دارد که در زمینههای مختلف همکاری کنیم و یک تفاهمنامه به چین ارسال کردیم و منتظر جواب طرف مقابل هستیم و همچنین آمادگی اساتید و دانشمندان چینی برای شرکت در سمینارها و کنفرانسهای ایران را داریم.
وی با بیان اینکه در حاشیه المپیک چین برنامههای فرهنگی زیادی داشتیم، تصریح کرد: مردم چین از این برنامهها استقبال کردند و مسئولیت ما در قبال این علاقهمندی زیاد است و باید برنامههای متنوعتری را تدارک ببینیم.
حسینی با بیان اینکه در دانشکده الهیات تهران و چندین دانشگاه دیگر رشتهای تحت عنوان ادیان داریم، خاطرنشان کرد: دانشگاه تهران و مذاهب در قم تشکیل شده است و من از شما دعوت میکنم که بازدیدی از دانشگاه داشته باشید تا هر چه بیشتر با فعالیتهای آن آشنا شوید و ما آمادگی داریم که دانشجویان علاقهمند چینی در حوزه و دانشگاههای ما ادامه تحصیل دهند.
حسینی با بیان اینکه ایران برای ادامه تحصیل در خارج از کشور به دانشجویان خود چین و روسیه را پیشنهاد میدهد، گفت: قبل از انقلاب رژیم ایران وابسته به آمریکا بود و دانشجویان بسیاری در کشورهای غربی ادامه تحصیل میدادند اما در حال حاضر ما تعداد زیادی دانشجو داریم که در چین تحصیل میکنند.
وی اظهار داشت: آمادگی داریم تا دانشجویان ایران در چین و همچنین دانشجویان چینی در ایران در رشته زبان و حتی ادیان ادامه تحصیل دهند و قطعا این دانشجویان در گسترش روابط ایران و چین و نزدیکی ملتها نقش بسزایی خواهند داشت.
پایان پیام/
نظر شما