حجت الاسلام زمانی، مسئول جذب روحانیون بعثه مقام معظم رهبری در رابطه با تعداد روحانیون کاروان های تمتع و روحانیون معین و معینه های همراه با کاروانها به خبرنگار شبستان گفت: امسال با فضل الهی و عنایات حضرت حق و امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در موسم حج تمتع در مجموع 444 کاروان به سرزمن وحی اعزام می شوند که از این تعداد 411 کاروان به زایران داخلی، 25 کاروان به ایرانیان خارج از کشور و 8 کاروان نیز به دستگاه های اجرایی و افرادی که در این ایام خدمات رسانی به زایران را بر عهده دارند اختصاص یافته است.
حضور 876 روحانی، معین و معینه در حج تمتع سال 91
وی افزود: ارشاد و هدایت زایران بیت الله الحرام در انجام مناسک حج را در مجموع 876 روحانی اعم از روحانی کاروان، معین و بانوان معینه بر عهده دارند که از این تعداد 411 نفر روحانی کاروان و مسئول امور شرعی و مناسک حج زایران، 267 نفر روحانی معین و 198 نفر نیز بانوان معینه هستند.
حجت الاسلام زمانی با بیان این که روحانیون دعوت شده به عنوان روحانیون کاروانها، از میان نیروهای متعهد و با تجربه انتخاب شده اند گفت: بخش عمده ای این تعداد روحانیونی هستند که در سال 88 در سفر تمتع شرکت داشته و زائران را همراهی کرده اند.
وی تصریح کرد: در کاروانهای 100 تا 125 نفره، یک روحانی، در کاروانهای 145 نفره یک روحانی و یک معین یا معینه و در کاروانهایی که از 175 نفر بیشتر هستند یک روحانی به همراه یک یا دو معین و یک معینه حضور دارند. همچنین در کاروانهایی که تعداد بانوان بالای 55 درصد افراد کاروان باشد یک بانوی معینه حضور دارد تا در مناسک و انجام اعمال بانوان را همراهی و کمک کند.
مسئول امور جذب روحانیون بعثه مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: موضوع گویش و زبان نیز در انتخاب روحانیون کاروانها مورد توجه بوده و سعی شده است روحانیون کاروانها افراد بومی باشند تا در تردد و رفت و آمدها نیز مشکل کمتری داشته باشند.به عنوان مثال اگر اعضای یک کاروان از استان آذربایجان و آذری زبان هستند تلاش شده تا روحانی کاروان و معینه نیز آذری زبان باشند یا در کاروانهای عرب زبان از روحانی یا معین و یا معینه عرب زبان استفاده شود.
حجت الاسلام زمانی تصریح کرد: اما در مناطقی که با کمبود روحانی مواجه بوده و یا مناطقی که تعداد روحانیون واجد شرایط نسبت به تعداد کاروانها در آنجا بیشتر بوده است مانند قم، برنامه ریزی شد که این افراد از شهرهایی که بعنوان مثال متولد آن شهر بوده یا ساکن آنجا هستند اعزام شوند.
وی ابراز امیدواری کرد که با عنایات الهی در موسم تمتع امسال نیز خدمات خوبی از سوی روحانیون و بعثه رهبری به زایران ارائه شود.
ارزیابی فعالیت روحانیون؛ نظرخواهی از زایران و استفاده از ابزارهای روز
حجت الاسلام زمانی یادآور شد: بعثه رهبری در مدینه و مکه فعال بوده و معمولا سرکشی ها و ملاقات هایی نیز با روحانیون کاروانها دارد تا از نزدیک با مشکلات و مسایل آنها آشنا شده و در صورت امکان نسبت به رفع آنها اقدام کند.
وی افزود: کارها و فعالیت های روحانیون کاروانها به صورت رندمی و منظم و بادقت ارزیابی می شود و در نهایت روحانیونی که خدمات خوبی ارائه کرده و زایران از آنها ابراز رضایت کنند مورد تشویق قرار می گیرند.
وی تاکید کرد: برای تشویق روحانیون کاروانها، استفاده از ابزارهای نوین و به روز ازجمله نرم افزارهایی که در رابطه با مکه و مدینه شناسی و احکام از طریق مدیریت آموزش در اختیار روحانیون قرار گرفته نیز مورد توجه است. در صورتی که روحانی برای آموزش زایران از آنها استفاده کرده و یا در میدان عمل و همراهی با زایران در انجام مناسک خوب عمل کرده باشد، در سالهای آینده نیز بعنوان روحانی کاروان جذب می شود.
حجت الاسلام زمانی در رابطه با آن دسته از روحانیون که فعالیت های آنها مودتایید قرار نمی گیرد نیز افزود: به کسانی که خوب عمل نکرده و در ارزیابی ها مورد تایید قرار نگیرند، تذکر داده می شود، هرچند که بر اساس تجارب سال گذشته عملکرد روحانیون تا کنون خوب بوده و امیدواریم امسال نیز همینگونه باشد.
کاهش 400 نفری در میان روحانیون تمتع
مسئول جذب روحانی بعثه مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: سال گذشته با توجه به این که ما 96 هزار زایر داشتیم تعداد روحانیون و خدمتگزران فرهنگی ما نیز بیشتر بود و امسال با توجه به کاهش تعداد زایران نزدیک به 400 نفر از روحانیون نیز کاهش یافته اند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا کاهش 400 نفری روحانیون، زایران را با مشکل مواجه نمی کند گفت: آنچه که به شکل میانگین در نظر گرفته می شود، یک روحانی در ازای هر 70 تا 80 نفر زایر است که این فرد ممکن است روحانی کاروان یا معین و یا معینه باشد. اما در مجموع در ازای هر 80 زایر یک خادم فرهنگی (روحانی کاروان) حضور دارد که علاوه بر آشنایی کامل بافرهنگ دینی ما، آزمونهای مختلفی نیز دیده و کلاسهای مختلفی را گذرانده است.
وی در رابطه با پشتیبانی از فعالیت های روحانیون کاروانها یادآور شد: بعثه رهبری در مکه و مدینه بخش فعالی به عنوان آموزش میدانی روحانیون دارد که دراین بخش سعی می شود روحانیونی که کمتر به حج تمتع مشرف شده و یا تمایل به تشرف بیشتر دارند، تحت آموزش های دوره ای قرار گرفته و در مدت نزدیک به 2 ساعت یا بیشتر آموزش های لازم در زمینه مکه شناسی،مدینه شناسی و سایر اماکن متبرکه در سرزمین وحی را ببینند.
پایان پیام/
نظر شما