به گزارش خبرگزاری شبستان، امیررضا رجبی در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه در صورت تکمیل ظرفیت سایت ثبت نام بسته میشود افزود: این طرح شامل وانتهای مدل 1356 تا 1376 میشود و تسهیلاتی معادل 7 میلیون تومان برای متقاضیان مشمول این طرح پرداخت می شود.
وی افزود: این تسهیلات با نرخ 15 درصد و باز پرداخت 5 ساله است و بر اساس بخشنامه بانک مرکزی شعب بانک تجارت با یک ضامن این وام را به متقاضیان پرداخت می کنند.
رجبی شرایط خودروهای فرسوده مشمول طرح جایگزینی را داشتن گواهینامه تسجیل راهور ناجا (دارای VIN)، سند قطعی بنام مالک خودرو فرسوده یا داشتن وکالت بلاعزل از مالک و شرط پذیرش خودرو در مراکز اسقاط و استفاده از تسهیلات جایگزینی اعلام کرد و ادامه داد: متقاضیان میتوانند از طریق نمایندگیهای مجاز شرکت ایران خودرو نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
معاون نوسازی ناوگان ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور اظهار داشت: پس از انجام ثبتنام، طرح فراخوان خودروها برای مراکز اسقاط انجام میشود و پس از تشکیل پرونده در بانک عامل، تسهیلات به این افراد اعطا خواهد شد و میتوانند از طریق شرکت ایران خودرو وانت پیکان جایگزین را تحویل گیرند.
وی همچنین با اشاره به اینکه در اجرای طرحهای جایگزینی خودروهای فرسوده فرهنگسازی مناسبی صورت گرفته است، گفت: در طرح نقدی مینیبوسهای فرسوده تا کنون 900 دستگاه مینیبوس در این طرح شرکت کرده و 300 دستگاه نیز تا کنون مراحل اسقاط را پشت سر گذاشتهاند. همچنین این طرح درباره کامیونهای فرسوده نیز انجام شده و تا کنون بیش از 100 دستگاه کامیون به صورت نقدی در این طرح شرکت کردند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 400 هزار دستگاه وانت فرسوده بالای 15 سال سن در کشور وجود دارد، ابراز امیدواری کرد که با اجرای این گونه طرحها بتوان خودروهای فرسوده بیشتری را از رده خارج کرد.
معاون نوسازی ناوگان ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور عنوان کرد: برابر مقررات هر متقاضی فقط یکبار حق استفاده از تسهیلات جایگزینی خودروهای فرسوده را دارد ضمن آنکه علاوه بر طرح جایگزینی، همچنان طرح نقدی وانتهای فرسوده نیز در حال اجراست و متقاضیان میتوانند با ثبتنام خودرو خود را به مراکز اسقاط تحویل داده و قیمت اسقاط آن را دریافت کنند.
معاون نوسازی ناوگان ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور ادامه داد: با توجه به اینکه مسئولان معتقدند که طرح جایگزینی موتورسیکلتها باید با موتورسیکلتهای برقی باشد در حال حاضر برنامه خاصی برای جایگزینی موتورسیکلتها از طریق ستاد نوسازی ناوگان وجود ندارد. اما امیدواریم بتوانیم موتورسیکلتهای فرسوده را نیز در طرح جایگزینی قرار دهیم.
به گفته وی در حال حاضر چهار هزار و 500 تاکسی بالای 10 سال وجود دارد که حدود 5 درصد تاکسی فرسوده تهران را شامل میشود و با توافقات خوبی که در خصوص رعایت استانداردها و شمارهگذاریها انجام شده بزودی نوسازی این تاکسیها آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به طرح جایگزینی مینیبوسهای فرسوده نیز گفت: با یارانهای که دولت و شهرداری ارائه کرد تعدادی از مینیبوسهای فرسوده شهر تهران را از رده خارج کردیم و شهرهای مشهد و تبریز نیز اعلام آمادگی کردند تا با پرداخت یارانه مینیبوسهای فرسوده آنها نیز نوسازی شود.
رجبی ادامه داد: درباره اتوبوسهای برون شهری نیز سال گذشته حدود 2500 دستگاه اتوبوس فرسوده برون شهری در قالب این طرح جایگزین شد و امیدواریم مجدد بتوانیم این طرح را برای اتوبوسهای برون شهری اجرایی کنیم.
معاون نوسازی ناوگان ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور همچنین درباره اینکه گفته میشود امسال هیچ تاکسی نوسازی نشده است نیز گفت: با توجه به اینکه در خصوص تامین قطعات و رعایت استانداردها این اتفاق صورت نگرفته بود به طور مستقیم بر فرایند نوسازی تاکسیها تاثیر گذاشت اما توافقاتی صورت گرفته که در شش ماهه دوم سال تکلیف تاکسیهای فرسوده مشخص شود.
رجبی در پاسخ به این سوال که در ماههای اخیر قیمت خودروها افزایش یافته و به نظر میرسد که باید تسهیلات نیز افزایش یابد، گفت: در طرح جایگزینی خودروهای فرسوده سقف تسهیلات 3 میلیون تومان بیشتر از تسهیلات عادی بانکهاست و چنانچه این رقم افزایش پیدا کند قطعا در طرحهای جایگزینی نیز مبلغ آن افزایش خواهد یافت.
پایان پیام/
نظر شما