اینجا راین است؛ پردیس کویر ایران

در یکصد کیلومتری مرکز استان کرمان و 20 کیلومتری سه راهی بم، کرمان و راین شهری خوش آب و هوا وجود دارد که راین نام دارد...

خبرگزاری شبستان//کرمان


در یکصد کیلومتری مرکز استان کرمان و در دل کویر پهناور ایران شهری وجود دارد که همگان آن را به مردم باصفا و میهمان نواز و آب و هوای بسیار خوب و طبیعت بکرش می شناسند.


بر اساس کتب تاریخی، راین منطقه ای با قدمت و تمدن کهن، در زمان ساسانیان به واسطه قرار گرفتن در بزرگراه غرب به شرق و مسیر کرمان به جیرفت و بندرعباس، موقعیتی مناسب داشته و یکی از مراکز داد و ستد کالا و همچنین بافت پارچه های ارزشمندی بوده است که در خراسان و مصر و عراق با رغبت خریده می شدند. این منطقه در گذشته یکی از مراکز ساخت صنایع دفاعی مانند شمشیر و تفنگ نیز بوده است.


وزیری، مؤلف کتاب جغرافیای کرمان، آن را چنین توصیف کرده است: «باغستانی فسیح، مرغزاری بدیع، آبش با سلسبیل برادر و هوایش با فردوس برابر.

 


در گذشته نام این شهر تاریخی رائین (رایین) بوده است که به مرور زمان به راین تغییر نام داده است و به همین دلیل پسوند فامیل برخی از راینی های اصیل، رائینی می باشد. برخی از این افراد در گذشته به شهرستان های کرمان، جیرفت، کهنوج، عنبرآباد، سیرجان، بافت، بم و ... مهاجرت نموده اند و مقیم آنجا شده اند.

 

در زمان های گذشته راین یک مرکز ساخت شمشیر و جنگ افزار بوده است. در دوران جنگ جهانی دوم و کمبود قطعات یدکی، صنعتگران راینی با دست خود برای خودرو ها - تفنگ و مسلسل، قطعه یدکی می ساختند.

 


راین با قدمت و تمدن کهن در زمان ساسانیان بواسطه قرار گرفتن در بزرگراه غرب به شرق و راه کرمان به جیرفت و بندرعباس موقعیتی مناسب داشته و یکی از مراکز دادو ستد کالا و همچنین بافت پارچه های ارزشمندی بوده است که حتی به مناطق دور مانند مصر نیز صادر می شد. این منطقه در گذشته یکی از مراکز ساخت صنایع دفاعی مانند شمشیر و تفنگ نیز بوده است.


شهر تاریخی، با صفا و خوش آب و هوای راین در فاصله 100 کیلومتری جنوب کرمان و در مختصات جغرافیایی به طول 4408/57 درجه وعرض 5975/29 درجه، بر دامنه مرتفع ترین کوه جنوب ایران، کوه هزار با ارتفاع 4501 قرار دارد.

 

وجود سه امامزاده در شهر راین خود گواه سابقه دیرین مذهبی مردم این خطه است؛ به راین که وارد می شوی پس از عبور از اولین میدان شهر، در مسیر خیابان اصلی که پیش بروی به میدانی می رسی که امامزاده ای جلیل القدر در آن مکان مدفون است.

 


مردم راین و بسیاری از مسافران را باور بر این است که هنگام سفر بر گرد میدانی که امامزاده در آن مدفون است، طواف کرده و یا به اصطلاح دور بزنند تا در آن سفر بیمه شوند.


این میدان محل دفن امامزاده ابوالبشائر هاشم ملقب به شیرخدا ست که نسب شریف ایشان با 9 واسطه به امام صادق (ع) می رسد.


تاریخ وفات این امامزاده که مربوط به ربع اول قرن ششم هجری است گواه سابقه دیرین تشیع در راین است.


در ابتدای خیابان طالقانی راین، بقعه متبرکه امامزاده جلیل القدر دیگری وجود دارد که نام مبارکش سید علی معروف به سلطان سیدعلی است و مردم ارادت ویژه ای به ساحت این امامزاده دارند.

 


 

نسب شریف ایشان از سوی پدر بزرگوارش با 10 واسطه به امام حسن مجتبی (ع) و از سوی مادر به امام کاظم(ع)می رسد.

 

انتهای خیابان طالقانی و در جوار مسجد امام جعفر صادق(ع)امامزاده بسیار بزرگوای مدفون است بنامامامزاده زید که رد میان اهالی راین به شاه زید معروف است.


نسب شریف این امامزاده با هفت واسطه به امام موسی کاظم (ع) می رسد؛ محله ای که مدفن این امامزاده بزرگوار در آن قرار گرفته است بیشتر محل سکونت سادات راین است، به همین جهت ارتباط تنگاتنگ سادات این محله با امامزاده باعث جذب سایر مردم به آن شده است.

 

 

قله هزار راین که ارتفاع آن بر اساس اندازه گیری دقیق با دستگاه جی پی اس 4501 می باشد و آبشار بی نظیری در دل خود جای داده است، سالانه هزاران گردشگر از سراسر کشور و جهان را به سمت خود می کشاند.

 

 

در این کوه گیاهان دارویی مختلف و زیادی می روید و به همین دلیل نام کوه را یک هزار نامیده اند.

 

چشمه های آب معدنی و غرغره از دیگر ظرفیت های راین است که در ذیل به معرفی اجمالی آن اشاره می شود:


1- چشمه های غرغره (GHORGHORE) که از دسته آب‌های کلروره سدیک بی‌کربنات کلسیک سنگین و مشابه آب معدنی اوریاژ ایزر فرانسه می باشند.


2- چشمه آب معدنی حسین آباد که آب آن از دسته آب‌های بی‌کربناته سدیک است و تقریباً با آب‌های معدنی ویشی فرانسه مشابه است.

 


 

 سرو پانصد ساله راین و چنارهای هزار ساله از دیگر جاذبه های گردشگری راین است.

 

 

 معادن مرمر سبز، صورتی و سفید و معادن سولفات سدیم از دیگر شاخصه ها و ظرفیت های این شهر بی نظیر است.


معادن سنگ مرمر راین که به رنگ های سفید، سبز، صورتی و ... وجود دارند٬ بدلیل رنگ و کیفیت مشهور می باشند.


برای ساخت عمارت تاج محل ازسنگ مرمر سفید استفاده شده و مشهورترین و زیباترین بنای تاریخی هند است .به نقل از دکتر کیهانی زاده (روزنامه همشهری شماره 3618) این عمارت که ساخت آن از سال 1631 میلادی آغاز شد بخشی از سنگ مرمر آن از ایران حمل شده است که ازمعادن مرمر راین بوده است.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 169949

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha