به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، حجت الاسلام احمد سالک، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به 88 آیه در قرآن کریم با محوریت نماز، از این فریضه الهی به عنوان محور اصلی انس عمیق با خداوند و ترسیم کننده منشور حکومتی زندگی دنیا و آخرت یاد کرد.
وی با بیان اینکه در پرتو محوریت نماز، تمامی ابعاد فردی، اجتماعی و حکومتی را فرا می گیرد، افزود: نماز محور آسایش و آرامش فردی و اجتماعی، طهارت ظاهری و باطنی، درونی، قلبی و در یک کلام طهارت صرف است.
حجت الاسلام سالک، نماز را محور اطاعت تشکیلاتی و حکومتی خواند و گفت: نماز است که به حکومت اسلامی قدرت می بخشد و از سوی دیگر محور نظارت ملی است که نمازگزار را ناظر بر مسئولان و جامعه قرار می گیرد که خود محور حرکت عبادی – سیاسی (نماز جمعه) است.
وی اظهار داشت: این محورهای اثرگذار نماز می تواند جامعه را ساماندهی کرده و از میزان ناامنی در اجتماع بکاهد ولی هر چه از نماز و مسجد فاصله می گیریم بی تردید باید سراغ جریانات و مسائل دیگر رفت.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، با تاکید بر اینکه مساجد باید روی اجتماعات هم تاثیر بگذارند، عنوان کرد: نقش اساسی مسجد بر تقوا و امام جماعت است و مساله حائز اهمیت دیگر کادرسازی و تربیت دینی براساس مبانی اسلامی است.
وی تاکید کرد: در جریان نهضت مسجدسازی، محور فرمایشات مقام معظم رهبری است که نکات زیادی را در پیام هایی که بها جلاس ها داده اند آمده است.
وی توجه به آفت و آسیب های مسجد را یادآور شد و گفت: محور اصلی در مساجد روحانی است که باید توجه ویژه کرد و ملزومات کارهای او را فراهم ساخت و همچنین در کنار مساجد باید تفریحات سالم و مراکز علمی و تحقیقاتی و ورزشی را برای بهره مندی نسل جوان ایجاد کرد.
وی در ادامه به ارزیابی و قوانین و خلاء های قانونی حوزه مسجد پرداخت و گفت: به دلیل ضعف نظارت بر حسن اجرای قانون نه تنها به خوبی قوانین اجرا نمی شود، بعضاً گرفتار مسائلی نیز هستیم.
حجت الاسلام سالک، یادآور شد: در کمیسیون فرهنگی و فراکسیون روحانیون، احیای این مصوبات و رفع خلاء های موجود در این حوزه را پیگیری می کنیم که احقاق حقوق مساجد را در راستای اعتلای اسلام ناب محمدی تعقیب کنیم.
وی گفت: اگر بودجه های مصوب در اختیار مساجد قرار گیرد کارهای زیادی را می توان در این عرصه عملیاتی کرد.
نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس، تعدد و تکثر دستگاههای متولی در امور نماز را یکی از مسائل موجود در این عرصه برشمرد و گفت: دستگاههای زیادی در کشور متولی نماز هستند که در طی برنامه 5 ساله و بودجه مسئولیت به دستگاه های مختلف سپرده شده است که نیاز به نظارت جدی بر حسن اجرا دارد.
وی عدم حاکمیت نظامات بر دستگاه های اجرایی در جهت اجرای قانون را از خلاءهای موجود در این حوزه برشمرد و گفت: گاهی قانون از مجلس گذر کرده و به صورت آیین نامه تنظیم می شود و دستگاهها بعضاً مجری آیین نامه هستند نه قانون.
پایان پیام/
نظر شما