به گزارش خبرنگار شبستان، نخستین همایش بین المللی پزشکی حج و زیارت کشورهای اسلامی صبح امروز با حضور حجت الاسلام قاضی عسگر نماینده ولی در سازمان حج و زیارت، حجت الاسلام سیداحمد موسوی رییس سازمان حج و زیارت، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعلی ریاض رییس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر و میهمانانی از 17 کشور جهان به همراه پزشکان، پیراپزشکان و پرستاران کشورمان در تالار وزارت کشور برگزار شد.
سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این همایش ضمن خوش امدگویی به میهمانان خارجی و همچنین جامعه پزشکی و پرستاری کشور گفت: اسلام دین فلم و سلامت است و برنامه آن برای انسان حضور در دارالسلام می باشد که در آنجا نه تن آزرده است و نه روح. پاکی و سلامتی روح و جسم دو روی یک سکه هستند، جسم چالاک و سلامت روحی پاک می طلبد تا اسیر درد و رنج نشود اگر روح انسان سوار است و تن مرکب او تا این مرکب سالم و سلامت و راهوار نباشد انسان را به جایی نمی برد تن خسته و بیمار روح را بار خاطر است بنابراین در این فرصت مغتنم جسم خود را دوباره باز می یابیم چرا که می دانیم بدون جسم سالم روح نیز امکان پرواز ندارد.
حسینی با اشاره به سخن امیرالمونین علی (ع) در دعای کمیل تصریح کرد: حضرت علی (ع) در دعای کمیل از خداوند می خواهد که جسم او را قوت و سلامت ببخشد تا بتواند در راه عبادت و بندگی از آن بهره ببرد این سخنان گوهربار یعنی همراهی جسم در سفر روحانی ضرورت است و همچنین تلاش انسان برای حفظ سلامت و یا درمان جسم نیز الزامی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: اسلام جسم انسان را سالم و چابک می خواهد و کیست نداند که روح و عقل سالم در تن سالم است در دین خاتم پیامبران (ص) بهداشت تن و روان نشان ایمان است و اهمیت این موضوع حتی در فرهنگ ما نیز به چشم می خورد آنجا که حافظ شیرازی نقل می کند تنت به ناز طبیبات نیازمند مباد/
وی خاطرنشان کرد: سلامت تن همیشه در کانون توجه اسلام بوده است به ویژه در حج که تندرستی شرط آن است نماز را با تن بیمار می توان خواند زکات و خمس را و دست بیمار نیز می توان داد اما حج و جهاد سلامت جسم می طلبد و استطاعت و قوت بدن.
حسینی در ادامه یادآور شد: احکام اسلام هر یک آثار اجتماعی و قلبی خاصی دارد و از دیگری اثر می پذیرد اما حج علاوه بر داشتن آثار فردی و اجتماعی اثر جهانی دارد و گاه در ترازوی اسلام حج در نماز و روزه برتری می یابد. حج ابراهیمی تمامی مسلمین را از سراسر جهان به هم پیوند می دهد چرا که اسلام در اتحاد پیروان خود بسیار کوشیده و حج این خواسته را تحقق می بخشد اما هر چقدر این اجتماع عظیم هدفمندتر و سالم تر برگزار شود سرمایه های نفوذ آن و اسلام در دل بندگان بیشتر می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در گام نخست باید جسم خود را در گهواره سلامت پرورش دهیم حج جان شیفته و جسم سالم می طلبد حج گذار که تن را به خطر انداخته چگونه می تواند در سعی بین صفا و مروه تلاش کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در رابطه با بایسته های موسم حج خاطرنشان کرد: تندرستی مسلمانان بر حج آبروی اسلام است و این مانور بزرگ باید نشانگر عزت و عظمت مسلمانان در جهان باشد اگر مسلمان حج گذار قرین سلامت باشد وجود و حضور او گواهی می دهد که دین او دینی کامل که جسم و روح را تعالی می دهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش های مدیران و کارگزاران حج از اهتمام آنان نسبت به سلامت و بهداشت حاجیان تشکر کرد و گفت: براساس آمار هیچ کشوری به اندازه ایران در سلامت زائران خود در عربستان سرمایه گذاری نکرده است و ما تا پشتیبانی های بهداشتی برای حج گذاران از چند ماه پیش آغاز می شود بی شک هیچ زائری در هیچ زمان از حج بی نیاز از پزشکان و خدمات آنها نیست و با توجه به این مساله مدیریت سلامت و بهداشت زائران همواره در اولویت برنامه های سازمان حج و زیارت قرار داشته است.
وی در ادامه با اشاره به نقش سایر کشورهای اسلامی در سلامت حجاج در مراسم حج تصریح کرد: همچنان که سلامت یک خانواده در گرو رعایت بهداشت توسط همه اعضا است سلامت زائران نیز ان هنگام تحقق می یابد که همه کشورهای اسلامی در بهداشت و سلامت زائران خود کوتاهی نکنند در همین راستا ایران آمده است تجربیات و اندوخته های خود در این زمینه را در اختیار سایر کشورها نیز قرار دهد.
پایان پیام/
نظر شما