ظرفیت‌های مردمی پلیس را کارآمد می کند/اقتدار نرم در دستور کار ناجا

فرمانده ناجا گفت: امنیت مؤلفه‌ای اجتماعی است که در آن مردم باید پلیس را همراهی کنند، استفاده از ظرفیت‌های مردمی پلیس را کارآمد می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده ناجاگفت: شعاری که امسال برای هفته ناجا انتخاب کردیم، طبق روال همه ساله محتوای همه اقدامات نیروی انتظامی در همان سال است و در سال‌های بعد هم باید ادامه پیدا کند. یعنی یک تغییر و اصلاح رویکردها و نگرش‌هاست و صرفا یک عنوان برای یک هفته نیست.

 

وی اظهار کرد: سرمایه اجتماعی، اساس اقتدار پلیس است که امسال مورد استفاده قرار گرفته در واقع ناظر بر دیدگاه جدید ما در مورد اقتدار است.

 

احمدی مقدم ادامه داد: آنچه که تا کنون اقتدار شناخته می‌شد عمدتا متکی به سلاح، ابزار، نیروی پلیس، تکنولوژی‌ها، حرفه‌ای گرایی، تاکتیک‌ها و روش‌ها بود یعنی پلیس نماد اقتدار بود و مجموعه عملکرد آن می‌توانست ایجاد اقتدار در جامعه کند که البته اقتدار در درون خود مشروعیت را هم دارد. تفاوت قدرت و اقتدار اینست که اقتدار قدرتی است که مبتنی بر قانون ومشروعیت است.

 

فرمانده ناجا تصریح کرد: شرایط جدید دنیا و پیشرفت رسانه‌ها و اهمیت افکار عمومی تلاش همه دولت‌ها را بر این داشته است که از ظرفیت‌های اجتماعی حداکثر استفاده را کنند.

 

اقتدار نرم در دستور کار ناجا

 

وی افزود: ما موضوع اقتدار نرم را در سال گذشته در دستور کار قرار دادیم و معاونت اجتماعی ناجا همایش‌های علمی را در این رابطه برگزار کرد. این موضوع در ادبیات سیاسی و امنیتی دنیا یک واژه جدید است چراکه واژه قدرت نرم را داشتیم اما اقتدار نرم هرگز توسط هیچ نهاددیگری بکار گرفته نشده بود.

 

وی ادامه داد: اقتدار نرم عمدتا جنبه اجتماعی و پذیرش قدرت را توسط جامعه نمایش می‌دهد و مبتنی بر اقدامات نرم افزاری است تا ابزارها و تجهیزات سخت افزاری. اقتدار نرم متکی بر تمایل مردم در مشارکت با پلیس و نیروهای امنیتی برای استقرار امنیت است.

 

احمدی مقدم تصریح کرد: این یک نگاه جدیدی است که در این نگاه جدید اقتدار دو جانب دارد یکی نیروی‌های عمل کننده و حافظ نظم وامنیت و سوی دیگرش مردم هستند که باید امنیت و آرامش برای آنها مهیا شود. لذا اینجا پلیس بر مردم نیست و برای مردم است و طبیعتا اگر مردم و جامعه قانون‌پذیر باشند و همراهی با پلیس داشته باشند ممکن است بخش کوچکی قانون گریز و قانون ستیز وجود داشته باشد که باید با سرپنجه قدرت و اقتدار با آنها برخورد شود که بخش اعظمی در این فرایند پلیس را همراهی می‌کنند.

 

 

 سرمایه اجتماعی ضلع سوم سرمایه هر سازمان

 

فرمانده نیروی انتظامی کشور گفت: سرمایه اجتماعی که در ادبیات دهه اخیر مطرح شده به راحتی قابل دست‌یابی نیست. بعد از اینکه در هر سازمانی عمدتا سرمایه‌های انسانی، سرمایه‌های مادی ،منابع انسانی و منابع مادی را سرمایه‌های عمده سازمان می‌دانستند امروز سرمایه اجتماعی بعنوان ضلع سوم سرمایه هر سازمان مطرح است.

 

احمدی مقدم ادامه داد: تصور کنید جامعه در برابر طرح‌های پلیس مقاومت کند مثلا در موضوع ترافیک و اجرای قوانین و فرهنگ ترافیکی جامعه مقاومت نشان دهد؛ در این شرایط پلیس با مشکلات زیادی مواجه و به اهدافش هم به راحتی دست نخواهد یافت. اما اگر با اقدامات فرهنگی بتواند افکار عمومی را با خود همسو کند می‌بینیم کار به سرعت پیش رفته در حالی که هزینه کمتر و پذیرش اجتماعی بالاتر به دست آمده است. در واقع اگر مردم احساس کنند که اقدامات پلیس حافظ منافع آنهاست و منفعتی نصیب این سازمان نمی‌شود و پلیس بعنوان یک نهاد دلسوز و یاور اجتماعی است در سختی‌ها تمام آحاد جامعه به کمک پلیس خواهند آمد.

 

وی ادامه داد: ارتباط ناجا با مردم از طریق معاونت اجتماعی محقق شده و آن را هدایت می‌کند. در واقع برقراری ارتباط با افکار عمومی جامعه، توجیه اقدامات پلیس و همراه‌سازی و آگاه‌سازی و آموزش اجتماعی است که ابعاد فراوانی دارد.

 

فرمانده ناجا تصریح کرد: در فرآیند امنیت مردم به ما کمک می‌کنند مثلا در همین اجلاس سران غیر متعهدها همراهی مردم به میزانی بسیاری باعث تسهیل امور برای ما شد چراکه مردم احساس کردند در ارتقاء آبرو و سرمایه بین المللی جمهوری اسلامی شریک پلیس هستند و همه خودشان مشارکت و همراهی کردند که این کار بسیار زیبایی است تا اینکه مردم ناراحت بشوند، اظهار ناراحتی کنند، همراهی نکنند و یا مقاومت کنند.

 

وی افزود: اقتدار نیروی انتظامی اگر چه بی‌ارتباط با ابزار و امکانات و دانش و فن‌آوری و آموزش و امانت‌داری و آمادگی نیروی انسانی نیست و اینها همه در جای خودشان بسیار مهم هستند، اما تمام این موارد با سرمایه‌های اجتماعی مفهوم پیدا می‌کنند.

 

 کم توجهی به سرمایه اجتماعی کاهش عملکرد را به دنبال دارد

احمدی مقدم ادامه داد: سرمایه اجتماعی را منابع انسانی آگاه، فهیم، امین و درستکار افزایش می‌دهند و موجب پیشرفت سازمان می‌شوند ولی کم توجهی به این مسئله موجب کاهش عملکرد خواهد شد. امروز پلیس در جایگاهی قرار گرفته که می‌تواند با شفافیت شعار سرمایه اجتماعی را مطرح کند و اعلام کند اساس قدرت و اقتدار ما برای حل مشکلات، پیشبرد و بهبود آرامش و امنیت در کشور سرمایه اجتماعی است.

 

فرمانده نیرو انتظامی گفت: مقبولیت و مشروعیت اقدامات پلیس بر روی بعد افکار عمومی، حساسیت ویژه‌ای را باز می‌کند که با 13 سال از تشکیل معاونت اجتماعی در ناجا این اساس پایه‌ریزی شده و امروز شاهد تبلور این موضوع هستیم.

 

وی افزود: امروز سرمایه‌گذاری و تغییر نگرش‌ها و چرخش در رویکرد سازمانی آثارش ظاهر شده و باید این بعد را عملیاتی کنیم چرا که از ادبیات سازی و بستر سازی و زمینه سازی عبور کرده‌ایم و می‌توانیم خوشه چینی و بهره‌برداری کنیم و سرعت خود را در این زمینه افزایش دهیم. امروز در سازمان نیروی انتظامی این تفکر نهادینه شده و باید از ابزارها، روش‌های نوین و رسانه‌های موجود و جدید استفاده و این قدرت را ارتقاء بدهیم.

 

اعتمادسازی موجب افزایش مشارکت مردم می شود

احمدی مقدم با بیان اینکه اعتمادسازی موجب افزایش مشارکت مردم می‌شود تصیریح کرد: اگر مردم دستگاه را یک سازمان کار آمدو معتقد به مشارکت اجتماعی ندانند و برای خودشان سهم و نقشی قائل نباشند طبیعی است که درفرآیند امنیت خودشان را بی‌نیاز از مشارکت در این زمینه می‌دانند. افزایش آگاهی‌های مردم که نیروی انتظامی آن را با ثبت تجربیات و انتقال آن از طریق آموزش همگانی پیگیری می‌کند باعث پیشگیری می‌شود مثل موضوع شرکت های هرمی که اگر مردم خوب آگاه نشوند هرچه پلیس تلاش کند اثر نداشته و گروه های بزرگ مال باخته پیدا می شوند ولی اگر مردم با پلیس همراهی کنند نه تنها در دام قرار نمی گیرند بلکه اگر کسانی خواستند در دام گرفتار شوند آنها را آگاه می کنند و یا حتی فراتر از آن با همکاری اطلاعاتی با پلیس و در اختیار گذاشتن جاهایی که این شبکه‌ها و باندها فعالیت می‌کنند از اقدامات آنها جلوگیری می‌کنند.

 

وی ادامه داد: در مجموع این اعتماد به اقدامات پلیس است که موجب مشارکت مردم می‌شود مثلا در بحث نظارت همگانی بر پلیس در 197 اگر مردم تماس نگیرند و اعتماد نداشته باشند که گوش شنوا وجود دارد، تماس هم نمی‌گیرند. تماس آنها و انتقاد و پیشنهادهایشان است که موجب ارتقاء عملکردهای پلیس می‌شود چراکه ما بسیار معتقدیم بر اینکه مشتریان ما که خود مردم هستند بهترین کسانی هستند که می‌توانند نظر بدهند و ما بسیار اعتقاد داریم که نظرات مردم برای ما راهگشا است و همواره به این موضوع حساسیت و واکنش مثبت داریم.

 

احمدی مقدم در خصوص خدمات نیروی انتظامی در هفته ناجا گفت: همه ساله تلاش می‌کنیم از ظرفیت‌های ناجا در چند موضوع استفاده کنیم که یکی از آنها هم افزایش و تسهیل خدمات به مردم است.

 

وی ادامه داد: یکی دیگر از خدمات تسهیل خدمات به کارکنان ناجا و خانواده‌های آنها است. تقدیر و تشکر از پلیس‌های ساعی اگر چه همه ساعی هستند اما آنهایی که خدمات برجسته‌تری مخصوصا در بعد اجتماعی دارند در این موضوع قرار می‌گیرند.

 

فرمانده ناجا افزود: گام دیگر استفاده از ظرفیت هفته ناجا افزایش ارتباط و آگاهی و آموزش همگانی است که تلاش می‌شود با برپایی نمایشگاه‌ها و نمایش‌های میدانی جلوه هایی از اقتدار که برای مردم مهیج است به نمایش گذاشته شود و از این ظرفیت برای معرفی نیروی انتظامی به جامعه استفاده بیشتری بشود.همه ساله برنامه هفته نسبت به سال گذشته با ارزیابی های صورت گرفته همیشه در سطح کیفی بهتری بوده و تلاش هم بر این است که با کمترین هزینه‌ها بیشترین مطلوبیت‌ها و نتایج را بدست بیاوریم.

 

احمدی مقدم خاطر نشان کرد: اساسا یکی از ابزارهای سرمایه اجتماعی رسانه است و خود پلیس هم رسانه‌هایی همچون سایت و مجله و روزنامه دارد و به روش‌های مختلف تلاش می‌کند این ارتباط را با مردم از ارتباط رسانه‌ای و ارتباط بلا واسطه و رو در رو در مداس ،محلات،مساجد ،اصناف و ... پیگیری کند اما در هر صورت استفاده از ظرفیت تمام رسانه ها لازم است.

 

همکاری وسیع نیروی انتظامی با صدا و سیما

وی بیان داشت: ‌صدا وسیما بعنوان فراگیر ترین رسانه که به سرعت در اختیار همه مردم قرار می‌گیرد ظرفیت‌های بسیار بالایی برای تحقق واحد اجتماعی نیروی انتظامی و آموزش همگانی را دارد چرا که تنها رسانه تصویری در کشور است.

 

فرمانده نیروی انتظامی در پایان تاکید کرد: سالهایی بود که ما تله فیلم تولید می‌کردیم و در هفته ناجا هرشب یک تله فیلم از سیما پخش می‌شد بعدا احساس کردیم مردم بیشتر به سریال‌ها و مجموعه‌ها علاقه دارند و آن هم به دلیل داستانی است که هر شب کشش دارد و ما نیز سعی کردیم از داستان‌های جذاب و سوژه‌های کشش‌دار استفاده کنیم و امسال نیز همینطور است و همکاری وسیعی با صدا و سیما خواهیم داشت و انشاالله تلاش می‌کنیم بخش زیادی از تولیدات بصورت مشترک باصدا و سیما باشد و از این ظرفیت حداکثر ارتباط با مردم را داشته باشیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 169513

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha