خبرگزاری شبستان: اومانیسم سکولار که از نگرش های افراطی عصر حاضر است با محوریت قرار دادن انسان خدا را از قاموس فکر بشریت حذف می کند. اومانیسم به تنهائی مبتنی بر تفکرات الحادی نیست اما وجود برخی از آراء افراطی زمینه را برای رشد نوع الحادی آن فراهم کرد. تاریخ اومانیسم معاصر به دوران رنسانس بازمی گردد که برخی از صاحبنظران در برابر کلیسا ایستادگی کرده و اندیشه اراده آزاد انسان را مورد تاکید قرار دادند. کلیسا با خشونت و این باور که روحانیت مسیح واسطه ارتباط خالق و مخلوق خدا و انسان است، بستری را فراهم آورد تا اومانیسم به شکلی انتقادی رشد کند و بعد از چندی اومانیسم دین را مورد انکار قرار داد و مغایر با اراده و محوریت انسان دانست.
یکی از نقاط اشتراک اومانیسم الحادی و غیر الحادی را منشور حقوق سازمان ملل باید دانست. هر چند منشور حقوق بشر سازمان ملل از نقاط مثبتی برخوردار است اما نقیصه و کاستی های آن را نباید از نظر دور داشت. در حقوق بشر اسلامی نقاط و حقوق بسیار بیشتر و عمیق تری مطرح گردیده است که بر صاحب نظران پوشیده نیست.
«همه اومانیستها چه دینداران و چه غیردینداران، بر حقوقی که در منشور سازمان ملل بیان شده، توافق دارند. اومانیستهای سکولار بر حقوق و آزادیهای شخصی تأکید بیشتری میکنند و از حقوقی مانند سقط جنین و اتانازی (خودکشی زیر نظر پزشک) هم دفاع میکنند. اما برخی اومانیستهای افراطی سکولار، تا آنجا پیش میروند که از همجنس بازی، استعمال مواد مخدر و خودکشی نیز دفاع میکنند. آنها میگویند: این حق شخصی فرد است که در حریم خصوصی خویش آزاد باشد و هر گونه خواست، عمل کند».(مجله بازتاب اندیشه » بهمن 1382 - شماره 46 ، عنوان مقاله: اومانیسم سکولار و حقوق انسان)
این در حالی است که در اسلام حقوقی که اومانیسم سکولار حق می شمارد، شدیدا مورد انتقاد قرار گرفته است. اسلام خواهان کمال و خیر است و هر عاملی که موجب انحراف در طبیعت بشری و سعادت دنیوی و اخروی شود را نهی می کند. در اسلام نهی افعال و عقاید نه برای تحمیل مشقت بلکه برای تکمیل محبت و اتمام حجت و نعمت مطرح شده است.
سلب حق حیات با توجیهات الحادی
تجویز سقط جنین یاداور دوران جاهلیت است که اعراب کودکان خود را زنده به گور می کردند. قرآن در مورد این کودکان که از حق حیات محروم می شوند چنین می گوید:
وَإِذَا الْمَوْءُودَةُ سُئِلَتْ؛ و در آن هنگام که از دختران زنده به گور شده سؤال شود: بِأَیِّ ذَنبٍ قُتِلَتْ؛ به کدامین گناه کشته شدند؟!
آیا نباید از مدعیان حقوق بشر طرفدار اومانیسم سکولار پرسش کرد که بر اساس کدامین حق انسانی می تواند انسان و طفل مظلوم و بی گناهی را از حق حیات محروم کرد؟
حق حیات را خداوند به انسان داده تا در جهت صحیح از آن استفاده کند و تنها صاحب حقیقی حیات یعنی خداوند اجازه سلب آن را را دارد و به فرمان و حکم الهی قتل گنهکاران صادر کند. هیچ انسانی از جهت انسانی بودن حق سلب حق حیات حتی از خویشتن را ندارد چرا که حیات حقی الهی است و موهبتی الهی به بشریت است. مدعیان حقوق بشر اصلی ترین حق انسانی که انسان به واسطه آن انسان است یعنی حق حیات را بازیچه هواهای نفسانی و خواسته های غیر عقلایی جاهلان ساخته اند.
همجنس بازی؛ لکه ننگ بر دامان اومانیسم سکولار
در اسلام زن و مرد مایه آرامش هم معرفی شده اند با ازدواج است که تداوم حیات بشریت رقم می خورد. تجویز هم جنس بازی از سوی اومانیست های سکولار لکه ننگ دیگری بر این گرایش افراطی اومانیسم است که تداوم نوع بشر با خطر جدی مواجه خواهد شد. در قرآن در خصوص زن و مرد و ازدواج و آرامش و طبیعت و فلسفه ازدواج آیات فراوانی داریم:
أُحِلَّ لَکُمْ لَیْلَةَ الصِّیَامِ الرَّفَثُ إِلَىٰ نِسَائِکُمْ ۚ هُنَّ لِبَاسٌ لَّکُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ ۗ عَلِمَ اللَّهُ أَنَّکُمْ کُنتُمْ تَخْتَانُونَ أَنفُسَکُمْ فَتَابَ عَلَیْکُمْ وَعَفَا عَنکُمْ ۖ فَالْآنَ بَاشِرُوهُنَّ وَابْتَغُوا مَا کَتَبَ اللَّهُ لَکُمْ ۚ وَکُلُوا وَاشْرَبُوا حَتَّىٰ یَتَبَیَّنَ لَکُمُ الْخَیْطُ الْأَبْیَضُ مِنَ الْخَیْطِ الْأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ ۖ ثُمَّ أَتِمُّوا الصِّیَامَ إِلَى اللَّیْلِ ۚ وَلَا تُبَاشِرُوهُنَّ وَأَنتُمْ عَاکِفُونَ فِی الْمَسَاجِدِ ۗ تِلْکَ حُدُودُ اللَّهِ فَلَا تَقْرَبُوهَا ۗ کَذَٰلِکَ یُبَیِّنُ اللَّهُ آیَاتِهِ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یَتَّقُونَ؛
آمیزش جنسی با همسرانتان، در شبِ روزهایی که روزه میگیرید، حلال است. آنها لباس شما هستند؛ و شما لباس آنها (هر دو زینت هم و سبب حفظ یکدیگرید). خداوند میدانست که شما به خود خیانت میکردید؛ (و این کارِ ممنوع را انجام میدادید؛) پس توبه شما را پذیرفت و شما را بخشید. اکنون با آنها آمیزش کنید، و آنچه را خدا برای شما مقرر داشته، طلب نمایید! و بخورید و بیاشامید، تا رشته سپید صبح، از رشته سیاه (شب) برای شما آشکار گردد! سپس روزه را تا شب، تکمیل کنید! و در حالی که در مساجد به اعتکاف پرداختهاید، با زنان آمیزش نکنید! این، مرزهای الهی است؛ پس به آن نزدیک نشوید! خداوند، این چنین آیات خود را برای مردم، روشن میسازد، باشد که پرهیزکار گردند!
در اسلام حتی در ماه رمضان به به دعا و راز و نیاز و تلاوت قرآن و تقوی اشاره شده اما با این حال مسئله روابط جنسی ممنوع اعلام نمی شود و شاید سر این مسئله به طبیعت انسانی و نیز امکان معنوی شدن روابط جنسی بازمی گردد. در اسلام بر خلاف مسیحیت و دیگر فرق و مسلک های عرفانی کژاندیش، روابط جنسی روابطی پلید و فساد انگیز و مادی و حیوانی معرفی نمی شود بلکه اگر روابط جنسی در مسیر درست عملی شود نه تنها گناه آلود نیست بلکه موجب کمال و رشد روحی و جسمی است.
نِسَاؤُکُمْ حَرْثٌ لَّکُمْ فَأْتُوا حَرْثَکُمْ أَنَّىٰ شِئْتُمْ ۖ وَقَدِّمُوا لِأَنفُسِکُمْ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّکُم مُّلَاقُوهُ ۗ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِینَ؛
زنان شما، محل بذرافشانی شما هستند؛ پس هر زمان که بخواهید، میتوانید با آنها آمیزش کنید. و (سعی نمائید از این فرصت بهره گرفته، با پرورش فرزندان صالح) اثر نیکی برای خود، از پیش بفرستید! و از خدا بپرهیزید و بدانید او را ملاقات خواهید کرد و به مؤمنان، بشارت ده!
در ازدواج زن و مرد به آرامش طبیعی نزدیک می شوند و اگر این روابط از روی محبت و دوستی و مودت و رحمت باشد و دست دین بر سر زن و مرد سایه افکند وعده الهی محقق می شود که فرمود:
هُوَ الَّذِی أَنزَلَ السَّکِینَةَ فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لِیَزْدَادُوا إِیمَانًا مَّعَ إِیمَانِهِمْ ۗ وَلِلَّهِ جُنُودُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ وَکَانَ اللَّهُ عَلِیمًا حَکِیمًا [٤٨:٤]
او کسی است که آرامش را در دلهای مؤمنان نازل کرد تا ایمانی بر ایمانشان بیفزایند؛ لشکریان آسمانها و زمین از آن خداست، و خداوند دانا و حکیم است.
به گفته خداوند اگر سکینه و آرامش الهی باشد موجب تعالی نفس شده و ازدیاد ایمان را به ارمغان می آورد و شاید سر آنکه با ازدواج نصف دین حفظ می شود ریشه در بعد روحی و روانی دارد که ایمان بیشتری را به ارمغان می آورد.
ادامه دارد/
نظر شما